Krijuar në vitin 2016 nga 3 miq në Francë, HopHopFood është kryesisht një shoqatë jofitimprurëse i cili synon të ndihmojë njerëzit në vështirësi në qytetet kryesore të Francës dhe kudo në vend. Me koston e lartë të jetesës vitet e fundit, disa familje nuk hanë më produkte cilësore në sasitë e nevojshme. Sot, shoqata ka një platformë dixhitale, është një aplikacion smartphone që synon të lehtësojë dhurimin e ushqimit ndërmjet individëve. Qëllimi i HopHopFood është lufta kundër pasigurisë dhe mbetjeve ushqimore në Francë. Këtu janë të gjitha detajet më poshtë.

HopHopFood me pak fjalë!

Krijimi i shoqatës HopHopFood ishte hapi i parë i bashkëthemeluesve në luftën kundër pasigurisë dhe mbetjeve ushqimore në Francë, kryesisht në qytetet e mëdha. Zgjedhja e këtij lokacioni shpjegohet me rritjen e çmimeve të produkteve ushqimore, duke shtyrë shumë familje të zgjedhin ushqimin si artikullin e parë për të sakrifikuar për shkak të të ardhurave të ulëta. Si projekti HopHopFood Nuk vonoi shumë për të pasur një sukses të madh, drejtuesit u tunduan të krijonin një aplikacion smartphone me të njëjtin emër si shoqata për të organizuar dhurime ushqimore midis individëve. Më pas, shumë biznese solidariteti u tunduan për të kontribuar në suksesin e projektit kanë integruar aplikacionin për të ofruar ndihmën e tyre për familjet më të varfra.

LEXO  Merrni vendime efektive

Ky moment solidariteti lokal u dyfishua më pas me ngritjen e qilareve të solidaritetit në qytete të ndryshme të vendit, duke filluar nga Parisi. Përdoruesit e aplikacionit mund të ketë vendndodhjet e vendeve të saj dhe orët e hapjes/mbylljes së tyre direkt në hartën e aplikacionit. Me ndihmën e disa vullnetarëve, grumbullohen ushqime nga dyqanet partnere herë pas here, përveç ndërgjegjësimi kundër mbetjeve ushqimore.

Si të përdorni aplikacionin HopHopFood?

Nëse dëshironi të përfitoni nga ndihma ushqimore nga HopHopFood ose ofroni mbështetje për familjet në nevojë në Francë, thjesht shkarkoni aplikacionin në smartphone tuaj për të gjetur shpejt të gjitha kontaktet e nevojshme. Për ta bërë këtë, ju vetëm duhet të kontrolloni Play Store ose App Store për të gjetur aplikacionin HopHopFood dhe shkarkojeni në telefonin tuaj në pak minuta! Në varësi të qëllimit tuaj, ju mund të organizoni një qasje e kontributit ushqimor në 5 hapa:

  • share: duhet të përmendni objektivat tuaja në platformë, të ofroni ose të përfitoni nga ndihma, në mënyrë që të jeni të dukshëm për të gjithë përdoruesit;
  • gjeni: kontaktet e duhura, profile të ngjashme me tuajat dhe kanalet më të mira për të përcjellë mesazhin tuaj në aplikacionin HopHopFood;
  • gjeolocate: qilarët, dyqanet e solidaritetit, Cigognes Citoyennes që kujdesen për korrjen e ushqimit dhe të gjithë aktorët e tjerë;
  • chat: me personin që ju intereson për të marrë një ide më të mirë të procedurës së nevojshme sipas nevojave tuaja;
  • shkëmbim: sepse edhe nëse keni nevojë për ndihmë ushqimore për familjen tuaj, mund të merrni pjesë në aksione vullnetare. Nëse jo, ju mund t'i sillni donacionet tuaja personit të duhur.
LEXO  Search Console: udhëzuesi i plotë - Menaxho SEO-në tënde

Cilat janë objektivat e HopHopFood?

Për të lehtësuar kontaktin ndërmjet palëve të ndryshme, aplikacioni HopHopFood disponohet edhe në tablet dhe kompjuter, mund ta përdorni falas përmes mediave të ndryshme. Objektivi kryesor është promovimi i dhurimeve ushqimore, qoftë për individë apo tregtarë solidarë, në mënyrë që të lidhni njerëzit që nuk duan të shpërdorojnë produkte ushqimore me të tjerët që kanë nevojë për të. Krijimi i një rrjeti i dhurimit të ushqimit është bërë në vetëm pak minuta me synimin për të arritur objektivat e mëposhtëm:

  • lejoni mijëra individë dhe profesionistë të krijojnë kontakte, është një dhuratë relacionale që sillet gjithmonë rreth ushqimit;
  • promovojnë krijimin e lidhjeve ndërmjet njerëzve me prejardhje shumë të ndryshme socio-kulturore;
  • inkurajoni solidaritetin lokal, pasi produktet ushqimore nuk mund të dërgohen gjithmonë larg;
  • shtyni njerëzit të rrisin aktivitetin e aplikacioneve duke bërë që më shumë individë dhe tregtarë të marrin pjesë në projektin HopHopFood.

Në thelb, asgjë nuk është e humbur. Do të jetë gjithmonë dikush pranë jush që nuk mund ta shihni ose nuk e dini se kush mund ta shohë kanë nevojë për ushqim që nuk hani. Ndaj organizohuni dhe mos hezitoni shkarkoni aplikacionin që të mund të ndihmoni më të varfërit.

Si mund të marrin pjesë tregtarët në projektin HopHopFood?

Nëpërmjet kontratave të shumta të partneritetit, siç është partneriteti i nënshkruar nga CMA e Essonne, bashkimet e mëdha mund të përfitojnë nga një numër i caktuar biznesesh solidare. Këto partneritete lejojnë individët që nuk janë në gjendje të sigurojnë cilësinë e ushqimit në shtëpitë e tyre, të gjejnë dyqane lokale ku munden. marrin atë që kanë nevojë. Edhe nëse duket se përfshin më shumë tregtarë, por ata arrijnë të ndihmojnë familjet në vështirësi duke u ofruar atyre të gjitha mallrat e pashitura nga dyqani. Dije se zgjidhja HopHopFood është përshtatur në mënyrë të përkryer për nxënësit në vështirësi. Të rinjtë shpesh kanë duke luftuar për të ngrënë, sidomos kur janë të zënë gjatë gjithë ditës dhe nuk gjejnë kohë të mjaftueshme për të bërë një punë.

LEXO  Marrëveshje kolektive: a duhet të paguani një bonus të ndryshueshëm për një punonjës në pushimin e lehonisë?

Donacionet mund të mblidhen nga njerëz në vështirësi drejtpërdrejt në bizneset në fjalë, ose përmes aplikacionit HopHopFood. Bizneset që marrin pjesë në projektin HopHopFood mund të përfitojnë nga a përjashtimi i pjesshëm nga taksat, zakonisht deri në 60%.

Në përmbledhje, HopHopFood është një projekt jofitimprurës e cila ka lindur në vitin 2016 dhe që vazhdon të jetë kaq e suksesshme deri më sot. Krijimi i një aplikacioni të dedikuar për të lejuar krijuesit të lehtësojnë luftën kundër mbeturinave dhe pasigurisë së nxiturinat në disa rajone të Francës. Shkarkoni aplikacionin në smartfonin, tabletin ose kompjuterin tuaj dhe kontribuoni në këtë projekt shumë premtues me vetëm disa klikime!