29% e rasteve të identifikuara të Covid-19 vijnë nga vendi i punës, sipas studimit të fundit nga Institut Pasteur. Në një përpjekje për të frenuar ndotjen në vendin e punës, qeveria ka vendosur të ashpërsojë rregullat. Një version i ri i protokollit shëndetësor në vendin e punës po diskutohet midis Ministrisë së Punës dhe partnerëve socialë. Teksti duhet të postohet në internet këtë të martë në mbrëmje.

Dreka vetëm në zyrën e tij

Në veçanti, ajo planifikon të mbikëqyrë hotelierinë kolektive në kompani. Gjithmonë do të jetë e mundur të drekoni në mensë, por do të duhet të jeni vetëm në tavolinë, të lini një vend të zbrazët para jush dhe të respektoni një distancë prej dy metrash ndërmjet secilit person. Kjo do të thotë një hapësirë ​​prej 8 metrash katrorë rreth jush. Do të jetë e njëjta nëse vakti merret në zyrën e tij.

Për të zvogëluar numrin e të punësuarve të pranishëm në të njëjtën kohë në mensën e ndërmarrjes, punëdhënësit do të duhet të "rregullojnë sistematikisht" orët e punës dhe të vendosin shërbime të shkallëzuara. Qeveria gjithashtu rekomandon ngritjen e një sistemi të drekave të paketuara për të cilat punonjësit do të mblidhnin

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Trajnim Microsoft Outlook | KURS PRAKTIK v.2016 - v.2019