Weelearn është një platformë online e kurseve video për të gjitha temat që lidhen me zhvillimin personal, mirëqenien, psikologjinë dhe edukimin.

Krijimi i platformës Weelearn

Në vitin 2010, Ludovic Chartouni filloi të lexonte libra me temën e përmbushjes. I magjepsur nga zhvillimi personal, ai është i apasionuar pas një libri në veçanti "Të jetosh i lumtur: psikologjia e lumturisë" nga Christophe André.

Duke vënë në dukje në të njëjtën kohë rritjen e mediave video në internet, ai vendosi të kombinojë pasurinë dhe strukturën e librit me ndikimin e videos. Kështu ai krijoi në Paris (në shekullin XVe rrumbullakosjen e platformës së saj Weelearn me dy sfida: si të përtërij në tregun e zhvillimit personal? Dhe si t'i bindim autorët më të mirë për të bërë video trajnimi?

Katër vjet më vonë, Ludovic Chartouni është krenar që ia doli në sfidën e tij dhe numëron Boris Cyrulnik ose Jacques Salomé ndër personalitetet që kanë bashkëpunuar me platformën e tij.

Qëllimi i tij i vetëm: të përmirësojë jetën e përditshme të klientëve të saj!

Parimi i Weelearn

Për të hyrë në sektorin e zhvillimit personal, duhej të gjeje një koncept inovativ, sepse ka shumë faqe që merren me këtë temë. Për të qenë në gjendje të tërhiqesh nga loja, ishte e nevojshme të gjeje një kënd origjinal sulmi. Kështu lindi ideja për të kombinuar pasurinë e librit dhe ndikimin e videos.

Në tregun e ngopur të trajnimeve online dhe tutorialeve të të gjitha llojeve, ishte thelbësore të gjesh një qasje që u bënte thirrje klientëve potencial. Formula e zgjedhur e zgjedhur është të ofrojë çdo video trajnimi në fushat e mirëqenies, zhvillimit personal dhe psikologjisë me tre imperativa:

 • Zbuloni autorët më të mirë në fushën e tyre,
 • Ofron video të strukturuara të cilësisë profesionale
 • vishni këto video bonus, kuize dhe broshurat shoqëruese.
LEXO  Fushat dhe struktura e trajnimit në distancë të ofruar nga Pôle emploi

Për kë janë kurset e trajnimit Weelearn?

Për të gjithë! Çdokush që dëshiron të përmirësojë jetën e tyre të përditshme dhe të ndjehet më mirë!

Video trajnimi në Weelearn mund të jetë me interes për të gjithë, të të gjitha moshave dhe nga të gjitha sferat e jetës. Ndër temat e trajtuara, ka domosdoshmërisht për secilin dhe të gjithë.

Videot janë krijuar në mënyrë të tillë që të jenë të aksesueshme për të gjithë. Nëse me të vërtetë janë ekspertë – secili në fushën e tij – që ndërhyjnë, atyre u kërkohet të flasin në një gjuhë të kuptueshme për të painicuarit. Zhargoni specifik është natyrisht i ndaluar.

Videot e trajnimit të Weelearn janë të destinuara gjithashtu për kompanitë që mund të dëshirojnë të trajnojnë stafin e tyre në grupe të vogla ose më të mëdha. Gjithnjë e më shumë kompani e kanë kuptuar se zhvillimi personal, mirëqenia apo psikologjia nuk janë tema që ndalojnë para derës së tyre, por se janë tema që i prekin nga afër. Një staf i lumtur është një staf shumë më produktive. Kështu, disa kompani zgjedhin t'u ofrojnë punonjësve të tyre trajnime për t'i ndihmuar ata të kapërcejnë problemet e tyre të ndryshme, disa prej të cilave lidhen drejtpërdrejt me stresin e kompanisë.

Les auteurs

Folësit janë të gjithë ekspertë në fushën e tyre dhe njihen nga kolegët e tyre. Ata kanë përvojë në ushtrimin e regjistrimit të videove, pasi janë mësuar të flasin në publik dhe t'u drejtohen fillestarëve. Ata dinë të jenë didaktikë për të drejtuar audiencën e tyre dhe, nëse janë zgjedhur, kjo është për njohuritë, talentin e tyre, por edhe për aftësinë e tyre për të popullarizuar temën e tyre.

Zgjedhja e autorëve ka shumë të bëjë me suksesin e Weelearn. Themeluesi i saj, Ludovic Chartouni, është shumë i vetëdijshëm për këtë dhe është vazhdimisht në kërkim të folësve të rinj, famë dhe talent i të cilëve do t'i bëjë videot e tij të trajnimit aq të suksesshëm.

Cila është përmbajtja e videove të trajnimit të Weelearn?

Videot ofrojnë një qasje teorike për secilën nga lëndët që trajtojnë. Ato janë kapituj dhe prerë në module të shkurtra për të qenë krejtësisht të qarta dhe të tretshme për t'u parë. Për çdo trajnim, Weelearn thërret ekspertë dhe folës të njohur në fushën e tyre.

Prodhimi i videove është dinamik për të ngjallur interesin dhe për të mbajtur vëmendjen e shikuesit. Tingujt, grafika dhe tekstet janë të përziera për të marrë një rezultat tërheqës dhe tërheqës. Videot kombinojnë ndikimin e imazheve dhe strukturën e librit. Pankartat me tekst të ngulitura në video kujtojnë rregullisht pikat thelbësore të cituara nga autori.

LEXO  Si ta përmirësoni lehtë profilin tuaj LinkedIn me Video2Brain?

Çdo video përmban shpërblime me kuize, ndihmesa vizuale ... për të mësuar më shumë.

Temat e trajnimit të Weelearn

Faqja është krejtësisht intuitive dhe e gjen lehtë. Përveç motor kërkimi, ju keni në dispozicion një menu drop-down që ju jep kategoritë e trajnimit, domethënë:

 • Psikologji,
 • Jeta profesionale,
 • Arsimi dhe familja,
 • Zhvillimi personal,
 • Jeta praktike dhe organizimi,
 • komunikim
 • Çifti dhe seksualiteti,
 • Shëndeti dhe mirëqenia.

Duke shkuar në secilën temë, ju gjeni kurse të ndryshme të lidhura.

Përmbajtja e një trajnimi

Duke klikuar në skedën e videos që ju intereson, merrni të gjitha detajet në lidhje me trajnimin:

 • kohëzgjatja
 • Përshkrimet shumë të hollësishme,
 • Një fjalë për autorin e saj,
 • Një fragment nga videoja,
 • Sinopsisi,
 • Përmbledhja me titullin e secilit modul,
 • Mendimet e njerëzve që kanë shikuar tashmë stërvitjen,
 • Një tregues për t'ju thënë nëse trajnimi ofron një broshurë, shpërblime, kuize ...

Kjo ju jep një ide shumë të qartë për atë që po blini.

Në fund të faqes së trajnimit që ju intereson, do të gjeni një përzgjedhje të videove të tjera të lidhura që mund të jenë gjithashtu me interes për ju.

Transmetimi i videove jashtë platformës

Qëllimi i Weelearn është të arrijë audiencën më të gjerë të mundshme, videot e tij janë të disponueshme në platformat e partnerëve të tyre dhe Groupon promovon trajnimin e tij në të gjithë botën frëngjishtfolëse.

Përveç kësaj, transmetimi televiziv sigurohet në një kanal të Free Box dhe Orange.

Vetë kompanitë e mëdha marrin disa kurse trajnimi nga Weelearn, duke përfshirë Bouygues Télécom dhe Orange, për të përmendur vetëm më të njohurit.

Normat e Weelearn

Weelearn.com ofron një katalog prej më shumë se njëqind formacionesh, në evolucion të përhershëm. Për 19,90 €, bleni një nga këto video që zgjasin nga 1h në 2h30. Sapo të fitohen, ato mund të përdoren menjëherë në një kompjuter (Mac ose PC), tabletë dhe smartphone.

Nga ana tjetër, nuk është e mundur t'i shkarkoni dhe nuk do t'ju ofrohet asnjë mjet dixhital, CD ose USB.

LEXO  Smartnskilled: siti i trajnimit në internet që plotëson të gjitha nevojat

Weelearn ofron dy plane abonimi të pakufizuar. Ju keni akses në të gjitha kurset, duke ditur që çdo muaj shtohen të tjera. Rinovimi është automatik, por abonimet nuk janë të detyrueshme, me një klikim, ju mund të zgjidhni të anuloni abonimin tuaj.

Abonimi i pakufizuar për një muaj është 14,90 € dhe për një vit të plotë në 9,90 € në muaj. Ju mund të zgjidhni videon tuaj të parë teke për të testuar këtë shërbim, por nëse i pëlqeni, nga e dyta, abonimi mujor është tashmë shumë interesant.

Çfarë të ardhmeje për Weelearn?

Weelearn sheh që audienca e tij të rritet vazhdimisht. Përdoruesit së pari tërhiqen nga një temë e veçantë që i intereson dhe i shqetëson ata. Të joshur nga formula, ata zgjedhin formacione të tjera dhe i bëhen besnikë platformës.

Kjo është arsyeja pse Weelearn po kërkon vazhdimisht të zhvillojë tema të reja dhe të zgjerojë katalogun e kurseve të trajnimit.

Dhe nëse bëhesh një autor për Weelearn?

Kjo është ajo që ofron platforma! Gjithmonë në kërkim të përmbajtjeve të reja interesante dhe pasuruese, Weelearn është gjithmonë i hapur për çdo propozim.

Nëse jeni trajner, psikolog, autor ose ekspert në një fushë specifike, ju mund të kontaktoni platformën Weelearn që gjithmonë kërkon të takojë njerëz që mund të plotësojnë katalogun e tij të trajnimit.

Sigurisht, duhet të plotësoni disa kushte. Ju duhet të keni aftësi solide dhe një përvojë të pasur në një ose më shumë fusha që lidhen me shëndetin, mirëqenien, zhvillimin personal dhe profesional, psikologjinë ose arsimin. Ju duhet të keni një zotërim të përsosur të lëndës suaj dhe të jeni një ekspert i njohur në fushën tuaj.

E gjithë puna juaj shtesë flet në favorin tuaj. Ju mund të keni dhënë konferenca për publikun e gjerë, një audiencë profesionale ose në kuadër të një ndërhyrjeje në një kompani. Ju mund të jeni botuar nga shtëpi serioze dhe të njohura.

Ju duhet të jeni në gjendje të përgatisni një trajnim të strukturuar dhe të arritshëm për të gjithë. Ju duhet të dini se si të adresoni një audiencë që nuk e njeh subjektin tuaj dhe të popullarizojë fjalët tuaja. Weelearn është i vëmendshëm ndaj faktit se formacionet e tij janë me interes për të gjithë, pa dallim.

Të gjithë elementët e rëndësishëm të CV-së tuaj do t'ju lejojnë të merrni pjesë në aventurën e Weelearn. Natyrisht, duhet të jeni plotësisht të rehatshëm duke folur para një kamere dhe para një auditori.

Tani ju e dini çdo gjë rreth Weelearn dhe ju mund të vizitoni faqen e tyre të shfletoni katalogun e tyre dhe të shikojnë fragmente e videos për të ju jap një ide konkrete se çfarë ofron platformë.