Trajnim premium plotësisht falas i OpenClassrooms

Pavarësisht nëse keni vendosur të shkoni në profesion të pavarur me kohë të pjesshme ose me kohë të plotë, ne duam t'ju ndihmojmë në këtë udhëtim që ju ndryshon jetën.

Vetëpunësimi ofron një mënyrë jetese (dhe liri) të pabesueshme. Megjithatë, vetëpunësimi nuk është një status ligjor. Ju duhet një bazë ligjore për të mbledhur para nga klientët dhe për të kryer detyrat.

Në Francë, ju duhet të regjistroheni si i vetëpunësuar dhe të deklaroni të ardhurat që fitoni në organet tatimore. Statusi ligjor i kompanisë suaj i plotëson këto detyrime!

Mikro-ndërmarrjet, EIRL, Regjimi real, EURL, SASU… Mund të jetë e vështirë të lundrosh midis opsioneve. Por mos u frikësoni.

Në këtë kurs, do të mësoni rreth statuseve të ndryshme të vetëpunësimit dhe se si ato ndikojnë në të ardhurat, taksat dhe çdo përfitim. Do të mësoni gjithashtu se si të mbroheni nga rreziqet e fillimit të një biznesi dhe si të përdorni sistemin për të menaxhuar ose rritur biznesin tuaj sipas qëllimeve tuaja.

Në fund të këtij kursi, ju do të jeni gati për të filluar biznesin tuaj! Ju mund të zgjidhni formën ligjore që i përshtatet më së miri aktivitetit tuaj të vetëpunësuar dhe situatës tuaj personale (tatimet, të ardhurat e pritshme, mbrojtja e pasurive).

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale→