Fuqia e mendjes suaj mbi pasurinë tuaj

Duke lexuar “Sekretet e një mendjeje milioneri” nga T. Harv Eker, ne hyjmë në një univers ku pasuria nuk bazohet vetëm në veprimet konkrete që kryejmë, por shumë më tepër në gjendjen tonë shpirtërore. Ky libër, larg nga të qenit një udhëzues i thjeshtë investimi, është një ftesë e vërtetë për reflektim dhe ndërgjegjësim. Eker na mëson të kapërcejmë bindjet tona kufizuese për paranë, të ripërcaktojmë marrëdhënien tonë me pasurinë dhe të adoptojmë një mentalitet të favorshëm për bollëkun.

Deshifrimi i modeleve tona mendore

Koncepti qendror i librit është se "modeli ynë financiar", grupi i besimeve, qëndrimeve dhe sjelljeve që kemi mësuar dhe përvetësuar rreth parasë, përcakton suksesin tonë financiar. Me fjalë të tjera, nëse mendojmë dhe veprojmë si njerëz të varfër, do të mbetemi të varfër. Nëse adoptojmë mentalitetin e njerëzve të pasur, ka të ngjarë që edhe ne të bëhemi të pasur.

Eker thekson rëndësinë e ndërgjegjësimit për këto modele, shpesh të pavetëdijshme, në mënyrë që të jetë në gjendje t'i modifikojë ato. Ai ofron ushtrime praktike për të identifikuar këto besime kufizuese dhe për t'i transformuar ato në besime që promovojnë pasurinë.

Rivendos "termostatin tonë financiar"

Një nga analogjitë e habitshme që përdor Eker është ajo e "termostatit financiar". Bëhet fjalë për idenë që ashtu si një termostat rregullon temperaturën në një dhomë, modelet tona financiare rregullojnë nivelin e pasurisë që grumbullojmë. Nëse fitojmë më shumë para sesa parashikon termostati ynë i brendshëm, në mënyrë të pandërgjegjshme do të gjejmë mënyra për të hequr qafe ato para shtesë. Prandaj është thelbësore të "rivendosim" termostatin tonë financiar në një nivel më të lartë nëse duam të grumbullojmë më shumë pasuri.

Procesi i manifestimit

Eker shkon përtej parimeve tradicionale të financave personale duke prezantuar koncepte nga Ligji i Tërheqjes dhe Manifestimit. Ai argumenton se bollëku financiar fillon në mendje dhe është energjia dhe fokusi ynë që tërheq pasurinë në jetën tonë.

Ai thekson rëndësinë e mirënjohjes, bujarisë dhe vizualizimit për të tërhequr më shumë pasuri. Duke kultivuar një ndjenjë mirënjohjeje për atë që tashmë kemi dhe duke qenë bujarë me burimet tona, ne krijojmë një rrjedhë bollëku që tërheq më shumë pasuri tek ne.

Bëhuni mjeshtër i pasurisë së tij

"Sekretet e mendjes së milionerit" nuk është një libër me këshilla financiare në kuptimin klasik të termit. Ajo shkon më tej duke u fokusuar në zhvillimin e një mendësie të pasurisë që do t'ju çojë drejt prosperitetit financiar. Siç thotë edhe vetë Eker, “Është ajo që ka nga brenda ajo që ka rëndësi”.

Për një pasqyrë shtesë në këtë libër novator, shikoni këtë video që përmban kapitujt e hershëm të "Sekretet e një mendje milioner". Mund t'ju japë një ide të mirë të përmbajtjes, megjithëse nuk do ta zëvendësojë kurrë plotësisht leximin e këtij libri pasurues. Pasuria e vërtetë fillon me punën e brendshme dhe ky libër është një pikënisje e shkëlqyer për atë eksplorim.