Elisabeth BORNE, Ministre e Punës, Punësimit dhe Integrimit dhe Brigitte BOURGUIGNON, Ministrja e Deleguar e ngarkuar për Autonominë, sot bashkuan operatorët e kohezionit shëndetësor dhe social për të bërë një përmbledhje të veprimeve të kryera në këtë fushë. Punësimin dhe aftësimin profesional dhe për të tërhequr perspektivat në një sektor në vijën e parë të krizës shëndetësore.

Elisabeth BORNE, Ministre e Punës, Punësimit dhe Integrimit dhe Brigitte BOURGUIGNON, Ministrja e Deleguar e ngarkuar për Autonominë, sot bashkuan operatorët e kohezionit shëndetësor dhe social për të bërë një përmbledhje të veprimeve të kryera në këtë fushë. Punësimin dhe aftësimin profesional dhe për të tërhequr perspektivat në një sektor në vijën e parë të krizës shëndetësore.

Gjatë këtij takimi, Elisabeth BORNE dhe Brigitte BOURGUIGNON kujtuan nevojën për të bërë tërheqëse vendet e punës në sektorin shëndetësor dhe mjekësor-social, duke pasur parasysh sfidën e plakjes së popullsisë. Ministrat nënvizuan iniciativën e tyre për të financuar, brenda kornizës së France Relance, 16000 vende shtesë në objektet shëndetësore dhe sociale (6000 vende për infermierë, 6600 vende për asistentë infermierë dhe 3400 vende për punonjësit e ndihmës arsimore dhe sociale).

Për të shtuar përpjekjet, Elisabeth BORNE dhe Brigitte BOURGUIGNON njoftuan dhënien e

Vazhdoni të lexoni artikullin në faqen origjinale

LEXO  Integriteti shkencor në profesionet kërkimore