Nyitak Friendly, PDF & Email

Dina ahir kursus ieu, anjeun bakal tiasa:

  • Ngartos sacara rinci prinsip sareng masalah élmu terbuka
  • Mobilisasi repertoire alat sareng pendekatan anu ngamungkinkeun anjeun muka karya panalungtikan anjeun
  • Antisipasi parobahan kahareup dina prakték jeung peraturan dina sosialisasi pangaweruh ilmiah
  • Tuang refleksi anjeun dina panalungtikan, doktor sareng hubungan antara élmu sareng masarakat

gambaran

Aksés gratis kana publikasi sareng data ilmiah, transparansi ulasan peer, élmu partisipatif… élmu terbuka mangrupikeun gerakan polimorfik anu hoyong sacara radikal ngarobih produksi sareng nyebarkeun pangaweruh ilmiah.

MOOC ieu ngamungkinkeun anjeun ngalatih dina laju anjeun sorangan dina tantangan sareng prakték élmu terbuka. Éta ngahijikeun kontribusi 38 panyatur tina jasa panalungtikan sareng dokuméntasi, kalebet 10 mahasiswa doktor. Ngaliwatan sudut pandang anu rupa-rupa ieu, rohangan parantos dilakukeun pikeun pendekatan anu béda pikeun muka élmu, khususna gumantung kana disiplin ilmiah.

Nuluykeun maca artikel dina situs aslina →

maca  Dunya barobah, kitu ogé anjeun sareng kami!