Nyitak Friendly, PDF & Email

Candak catetan nalika rapat henteu salawasna gampang. Naha pikeun ngahontal-laporan atawa laporan, nyerat handap sagalana anu ceuk merlukeun téknik nu tangtu.

Di dieu tips mah efektif nyokot catetan dina pasamoan, nasihat basajan nempatkeun di tempat anu bakal nyalametkeun anjeun loba waktu.

Nyandak catetan pasamoan, kasusah utama:

Anjeun bakal pasti geus noticed, aya bédana kasohor antara laju ucapan jeung wirahma tulisan.
Memang jelema anu speaks debits rata kecap 150 per menit bari di tulisan anu teu umum ngaleuwihan 27 wpm.
Janten éféktif, urang kudu nyaho kumaha carana ngadangukeun jeung nulis dina waktos anu sareng nu merlukeun konsentrasi jeung metodologi alus.

Ulah maranéh ngalalaworakeun kana persiapan nu:

Ieu pasti hambalan pangpentingna alatan nangtukeun kualitas catetan nyokot anjeun dina rapat.
Teu cukup pikeun anjog pasamoan kalayan clipboard anjeun handapeun panangan-Na, anjeun kudu disiapkeun pikeun eta na didieu aya tips abdi:

  • meunangkeun agenda nu pas mungkin,
  • menta ngeunaan rupa jejer bisa dibahas dina mangsa rapat,
  • tumut kana akun panarima atawa panarima laporan jeung ekspektasi maranéhanana,
  • teu ngantosan panungtungan waktu nyiapkeun.

Dina préparasi, anjeun kedah milih alat nu pangalusna cocog nuhun nyokot catetan.
Lamun resep kertas, mertimbangkeun maké notebook leutik atawa Notepad jeung meunang diri a kalam anu hade leres.
Tur upami Anjeun salah nu rada digital catetan-nyokot, inget kana pariksa yen Anjeun gaduh batré cukup dina tablet anjeun, laptop atawa smartphone.

maca  template email kana ngahaturkeun ka pengawas a

Catetan titik:

Nu nuju teu superhero a sangkan ulah ngaharepkeun catetan nanaon.
Salila rapat, dicatet yén ieu téh penting, ngalakukeun diurutkeun ngaliwatan ideu tur pilih mung informasi relevan jeung realisasi tina akun Anjeun.
Mertimbangkeun ogé dicatet yén henteu kaping sakumaha memorable, angka atawa ngaran pamangku kapentingan.

Paké kecap anjeun:

Teu perlu pikeun nranskripsikeun verbatim naon ieu bae. Lamun kalimat anu panjang tur kompléks, anjeun bakal boga gangguan di handap.
Lajeng, milih hiji catetan nyokot kalayan kecap anjeun, eta bakal leuwih basajan, beuki langsung tur ngidinan Anjeun pikeun nulis leuwih gampang akun Anjeun.

Nyiapkeun akun Anjeun langsung saatos rapat:

Malah upami anjeun parantos nyandak catetan, penting pikeun neuleumkeun diri anjeun dina laporan pas saatos rapat.
Anjeun masih bakal di "jus" sahingga leuwih bisa nranskripsikeun naon wrote.
Proofread, nempatkeun mupus pamendak anjeun, nyieun judul na terjemahan.

Kiwari anjeun geus siap nyandak catetan éféktif dina pasamoan salajengna. Anjeun bébas pikeun ngaluyukeun tips ieu cara anjeun damel, anjeun bakal sagala beuki produktif.