Nyitak Friendly, PDF & Email

Dina artikel ieu kami ngajelaskeun kumaha carana nulis hiji email menerkeun reureuh a, naha jeda isuk-isuk atawa reureuh dina jangka waktu anu ngarobah karya anjeun.

Naha menerkeun reureuh?

Aya sababaraha kali nu Anjeun bakal dipénta pikeun menerkeun reureuh a. Ieu bisa jadi alatan anjeun telat pikeun digawé alatan hiji terduga, atawa sabab geus dipigawé backlog a. Dina sakabeh kasus, hal anu penting pikeun menerkeun reureuh anjeun ku alesan valid jeung anjeun ngahaturkeun mun boss Anjeun.

Yakin, reureuh moal janten alesan PHK upami diisolasi atanapi aya kalana! Nanging, masih penting pikeun menerkeun éta pikeun nunjukkeun iman anu saé anjeun.

Sababaraha tips menerkeun jeda ku email

Lamun anjeun menerkeun reureuh a emailAnjeun kudu ngarojong leresan anjeun ka jadi kredibel, sabab teu boga kamampuhan pikeun ngayakinkeun ku ungkapan raray.

Kahiji, hal anu penting pikeun dimimitian ku apologizing for kabawa telat. Mun reureuh henteu gumantung kana anjeun, anjeun boga aksara Anjeun understands. Mun reureuh asalna ti anjeun, gunana pikeun flagellate anjeun, tapi maafkan diri jeung disebatkeun yen anjeun bakal mastikeun yén ieu teu lumangsung deui.

Lajeng, sajauh mungkin, ngarojong leresan anjeun kalawan bukti fisik. Upami anjeun telat pikeun janjian médis (contona, tes getih), anjeun kedah tiasa nunjukkeun sertipikat médis. Kitu ogé upami anjeun telat mulang padamelan kusabab anjeun henteu ngagaduhan jawaban ti lawan tutur sateuacana: lampirkeun ka email salinan tina respon telat.

template email menerkeun reureuh a

Di dieu nyaeta model pikeun menerkeun reureuh a Anjeun ku email, upami urang nyandak conto anu janjian médis nu lumangsung leuwih panjang batan harepan.

Judul: Reureuh kusabab janjian médis

Sir / Madam,

Kuring menta anjeun maafkan tardiness kuring isuk ieu.

Kuring digawe pasini pikeun ujian médis rutin ka 8h, anu lumangsung leuwih ti harepan. Mangga manggihan enclosed nu sertipikat ti ujian.

Kuring ngaharepkeun nu henteuna mah teu ngakibatkeun Anjeun masalah jeung kuring hatur nuhun pikeun pamahaman anjeun,

tulus,

[Tanda tangan éléktronik]

Ieu sapuluh modél tambahan pikeun adaptasi sareng kaayaan anjeun

Email 1: Reureuh kusabab murangkalih gering

Halo [nami pengawas],

Abdi ku ieu nyungkeun hapunten anu kasépna ku… ..

Hanjakalna, reureuh ieu disababkeun ku kaayaan anu luar biasa di luar kontrol kuring, sabab budak kuring gering parna. Kuring kapaksa nyandak anjeunna ngadesek ka dokter. Kuring nyobian pikeun ngalakukeun anu pangsaéna pikeun néwak sareng sumping ... jam telat.

Sadar kana kasusah anu tiasa disababkeun ku tunduh ieu, kuring hoyong nyungkeun hapunten anu tulus. Kuring moal ragu gancang-gancang néwak tundaon dina file ayeuna upami diperlukeun pikeun nyingkahan kasulitan.

Punten tarima, Ibu / Bapak, ungkapan salam hormat kuring.

[Tanda tangan éléktronik]

Email 2: Reureuh karéta

Halo [nami pengawas],

Kuring nyandak kabébasan nyerat ka anjeun pikeun nyungkeun hapunten anu kasépna kuring… jam-jam .......

Leres, dinten éta, karéta kuring dibolaykeun nalika kuring dugi ka stasion, tanpa aya pengumuman sateuacanna sadinten sateuacan atanapi sateuacan angkat ka bumi kuring. Reureuh karéta disababkeun ku koper dina trek, nyegah karéta ngalir… jam.

Abdi nyungkeun hapunten pisan pikeun panundaan ieu diluar kontrol kuring. Kuring bakal ngalakukeun anu diperyogikeun pikeun mayunan jam-jaman anu leungit dina raraga ngabéréskeun file anu ayeuna sareng hindaran ngahukum sadaya tim dina proyék ieu.

Kuring tetep aya dina pananggalan anjeun, sareng punten nampi ungkapan tinimbangan anu paling luhur kuring.

tulus,

[Tanda tangan éléktronik]

Email 3: Reureuh kusabab macét

Halo [nami pengawas],

Kuring ku ieu hoyong nyungkeun hapunten ka anjeun anu kasép dina rapat…. anu badé lumangsung jam .. .. jam.

Dinten éta, kuring leres-leres macet dina lalu lintas… jam kusabab kacilakaan serius di jalur lalu lintas. Sababaraha jalur ditutup pikeun ngantepkeun jasa darurat diliwatan, anu nyababkeun kalemahan utama dina lalu lintas.

Hapunten pisan pikeun panundaan anu teu disangka-sangka ieu, kuring bakal cicing sakedik deui di kantor kanggo waktos anu leungit sareng nyatet mata pelajaran anu dibahas nalika rapat.

Kuring hatur nuhun sateuacanna pikeun pamahaman anjeun, sareng nyungkeun anjeun percaya kana ungkapan salam hormat kuring.

[Tanda tangan éléktronik]

Email 4: Reureuh kusabab salju

Halo [nami pengawas],

Abdi badé uih deui ka anjeun perkawis tunda kuring dina …… tina… .. jam.

Anu ... /… /…. , parantos salju sadayana wengi. Nalika kuring hudang, sadaya jalur lalu lintas parantos teu tiasa diangkut kusabab jumlah salju sareng kurangna salting di jalan.

Kuring nyobian datang ka kantor nganggo angkutan umum ogé, tapi henteu aya karéta anu ngalir ogé kusabab sadaya jalurna ditutupan salju. Kuring kedah ngantosan dugi… jam sateuacan kuring nampi karéta.

Abdi tulus nyungkeun hapunten kana kajadian anu teu disangka-sangka ieu, kuring bakal ngalakukeun anu diperyogikeun pikeun majukeun tunda damel kuring kusabab kajadian ieu.

Ngarepkeun yén kajadian ieu henteu ngahukum anjeun teuing, punten nampi ungkapan salam hormat kuring.

[Tanda tangan éléktronik]

Email 5: Reureuh kusabab kacilakaan sapédah

Halo [nami pengawas],

Abdi hoyong nganggo pesen ieu pikeun ngajelaskeun tunda kuring tadi énjing.

Nyatana, kuring siklus damel unggal dinten. Dinten ayeuna, ngalangkungan rute anu biasa mah, mobil ngabubur kuring sareng bahaya ngabobol kuring. Kuring ngagaduhan ankle anu dipintal sareng kedah angkat ka ruang gawat darurat pikeun ngubaran. Ieu ngajelaskeun naha kuring kedah jauh pikeun bagian anu énjing, tapi kuring sumping damel langsung ti rumah sakit.

Ogé, kuring nawiskeun pangapunten anu tulus pikeun panundaan ieu diluar kontrol kuring sareng kasulitan anu disababkeun. Kuring bakal maju dina panundaan pikeun nyingkahan nyababkeun prasangka ka sadaya tim.

Sésana di pelupusanana,

tulus,

[Tanda tangan éléktronik]

Email 6: Reureuh 45 menit kusabab muriang

Halo [nami pengawas],

Abdi hoyong nyungkeun hapunten ka anjeun anu kasép ..... 45 menit.

Kuring memang muriang wengi ... .. Abdi nginum obat tapi énjing-énjing nalika abdi hudang, kuring nyeri sirah ageung sareng masih ngaraos rada parah. Kuring ngantosan sababaraha menit langkung lami tibatan biasana panyawat ngalangkungan sateuacan sumping damel dina kaayaan anu saé.

Ieu ngécéskeun reureuh kuring 45 menit anu kuring hoyong tulus nyungkeun hampura. Kuring miharep kuring henteu nyababkeun anjeun cilaka. Kuring bakal ngantepkeun kuring cicing sakedik engké sonten ieu pikeun ngagaleuh reureuh ieu.

Hatur nuhun kana pamahaman anjeun sareng Kami atos anjeun pasihkeun.

[Tanda tangan éléktronik]

Email 7: Reureuh kusabab rusakna mobil

Halo [nami pengawas],

Kusabab rusakna mobil kuring, kuring nyandak kabébasan nyerat ka anjeun pikeun ngingetkeun yén kuring bakal telat ku…. menit / jam énjing ieu.

Mémang, kuring kedah lungsur di garasi mendesak sateuacan sumping nyandak angkutan umum. Kuring ngarepkeun sumping di kantor dina ... jam maksimal.

Kuring tulus nyungkeun hapunten tina kasulitan sareng bakal ngalaksanakeun naon anu diperyogikeun pikeun ngabantosan reureuh ieu. Kanggo inpormasi anjeun, kuring maksad ngirimkeun file ka anjeun kanggo dipulangkeun dinten ayeuna jam… paling gancang.

Hatur nuhun kana pamahaman anjeun sareng kuring tetep sayogi ngalangkungan telepon sareng email dugi ka dugi ka kantor.

tulus,

[Tanda tangan éléktronik]

Email 8: Reureuh kusabab rapat sakola

Halo [nami pengawas],

Abdi hoyong pesen pondok ieu nyungkeun hapunten anu kasépna ku…. jam isuk ieu.

Hanjakalna, kuring parantos janji pas di urug budak kuring mimiti isuk-isuk pisan. Anu nyandak sakedik langkung lami tibatan anu diarepkeun. Rapat, anu badé dilaksanakeun ti jam 7:30 dugi ka 8:15 énjing, akhirna réngsé jam…. waktos. Kuring ngalakukeun anu pangsaéna pikeun dugi ka kantor gancang-gancang.

Abdi nyungkeun hapunten tina kajadian ieu. Kuring bakal nyandak léngkah-léngkah kuring pikeun népakeun file telat dinten éta, ngarepkeun henteu ngahukum timna.

Hatur nuhun parantos ngartos,

tulus,

[Tanda tangan éléktronik]

Email 9: Reureuh kusabab hudang telepon

Halo [nami pengawas],

Abdi hoyong nyungkeun hapunten tina waktos tunduh abdi… menit / jam.

Leres, énjing éta, kuring henteu nguping jam alarm kuring disada sareng kuring sono kana karéta anu biasana kuring angkat badé damel. Karéta salajengna satengah jam engké, anu ngajelaskeun tunda panjang. Kuring tulus ngahampura pikeun kajadian ieu anu mimiti kajantenan dina sababaraha taun.

Kuring maksudna pikeun mastikeun yén kaayaan sapertos kitu henteu kajantenan deui di pikahareupeun, sareng ngudag ku cicing sakedik dinten ayeuna di kantor.

Diharepkeun yén kuring henteu ngaganggu anjeun teuing kana kajadian ieu, punten nampi ungkapan tinimbangan anu paling luhur kuring.

[Tanda tangan éléktronik]

Email 10: Reureuh kusabab mogok

Halo [nami pengawas],

Abdi nyerat nyungkeun hapunten anu kasépna ku…. anu… ..

Memang, mogok nasional diayakeun dinten anu angkot sareng pengendara umum henteu tiasa medar dina kaayaan anu biasa. Maka mustahil pikeun kuring damel damel dina waktosna kumargi kuring henteu tiasa nganggo mobil kuring atanapi nganggo angkot.

Ogé, kuring kedah ngantosan kaayaan balik deui ka kirang langkung normal pikeun nyandak karéta anu salajengna ka….

Abdi nyungkeun hapunten tina kajantenan ieu anu teu kawates ku kuring. Kuring parantos ngintunkeun sumbangan kuring pikeun proyék…. anu alatan pikeun dinten ayeuna.

Sésana dina waktos anjeun kanggo ngabahas hal éta,

[Tanda tangan éléktronik]

 

maca  template email kana ngahaturkeun ka batur sapagawean a