Nyitak Friendly, PDF & Email

Pagawé ngora anjeun di handapeun umur 18 nempatan posisi khusus di perusahaan.

Anjeunna ngagaduhan kontrak padamelan anu teu tangtu. Anjeunna henteu gaduh pangalaman propésional di industri anjeun.

Sareng anjeunna sanés trainee atanapi magang.

nuhun, dina henteuna dibekelan kontrak anu langkung pikaresepeun, imbuhan na tiasa langkung handap tina gaji minimum. Tapi awas, ieu pisan dipiguraan ku Code Labor.

Anjeun tiasa latihan pangirangan ieu dina gaji minimum:

sateuacan umur 17 taun: 20%; ti 17 dugi ka 18 taun: 10%.

Gajih minimum 2021 dina 1 Januari disetél dina kotor 10,25 euro per jam, nyaéta gajih minimum minimum dikirangan ku:

8,20 euro pikeun jalma ngora di handapeun 17 taun; 9,23 euro kanggo nonoman umur 17 dugi 18 taun.

Sangu lirén tiasa diterapkeun nalika pagawé ngora sahenteuna ngagaduhan 6 bulan prakték propésional dina cabang kagiatan dimana anjeunna milik (Labor Labor Code, art. D. 3231-3).

Pikeun milarian sajumlah anu béda tina upah minimum 2021, dilarapkeun ka padamel anu sahandapeun 18 taun, magang sareng padamel anu sanés, Edisi Tissot nawiskeun anjeun file khusus khusus:

Kanggo langkung seueur rinci ngeunaan panggunaan

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Abjad sareng nomer Inggris