Nyitak Friendly, PDF & Email

Cuti sakit: gantung tina kontrak pagawean

Cuti anu gering nunda kontrak kerja. Pagawe henteu deui nyayogikeun padamelanana. Upami anjeunna nyumponan sarat pikeun hak, dana asuransi kaséhatan primér mayar tunjangan jaminan sosial sadidinten (IJSS). Anjeun ogé diperyogikeun mayar gaji tambahan:

boh dina panerapan Kode Buruh (seni. L. 1226-1); boh dina panerapan perjanjian koléktif anjeun.

Henteuna kusabab alatan panyawat akibatna dina ngadegna slip gaji, khususna naha anjeun latihan ngajaga gajian atanapi henteu.

Sanajan kontrak padamelan pagawé nalika cuti gering ditunda, anu terakhir kedah sasuai sareng kawajiban anu aya hubunganana sareng kontrak padamelanana. Pikeun anjeunna, ieu ngalibatkeun ngahargaan kawajiban kasatiaan.

Ninggalkeun panyawat sareng hormat kana tugas kasatiaan

Pagawe anu nuju cuti teu kedah ngarugikeun dununganana. Janten, upami padamel éta gagal pikeun nyumponan kawajiban anu timbul tina iman anu hadé tina kontrak padamelanana, anjeun sigana bakal…

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Shopify: Siapkeun nami domain