Kaseueuran jalma sieun dikritik. Kunaon Rada ngan saukur kusabab éta salawasna dianggap salaku aib atanapi nurunkeun peunteunna nilai. Nanging, éta tiasa mangrupikeun tuas pikeun pangembangan upami éta konstruktif. Anjeun masih kedah terang kumaha nyusunna, kirimkeun sareng ngabagéakeunana.

Naon kritik konstruktif?

Kritik konstruktif mangrupikeun kasenian. Éta kedah ngijinkeun jalma anu bersangkutan pikeun ngaidentipikasi titik lemahna sareng sela-sela anu kedahna dieusian ku sababaraha titik. Ieu sanés masalah sareng tinjauan négatip. Ieu condong ngahasilkeun perasaan kasalahan sareng frustasi. Salaku tambahan, éta serius ngancurkeun harga diri.

Numutkeun ahli dina hubungan, Anjeun kudu ngaluarkeun kritik a lamun diperlukeun, utamana lamun batur appreciates. Tapi kudu ditepikeun ogé. jalma sahingga bisa mantuan dina sual pikeun kamajuan dina kahirupan. Tapi sadayana kaayaan, urang kudu salawasna inget yen salah kudu milih kecap na sateuacan diomongkeun, komo deui lamun hal anu penting.

Kumaha ngaluarkeun kritik konstruktif?

Kusabab sieun réaksi jalma prihatin, kaseueuran jalma ragu-ragu ngaluarkeun kritik. Kumaha anjeunna badé nyarios éta? Naha anjeunna tiasa tersinggung? Kadang-kadang urang malah heran ngeunaan masa depan hubungan. Tangtosna, mustahil pikeun terang kumaha jalma éta bakal ngaréaksikeun sareng sajabina, henteu aya anu tiasa dirobih.

Najan kitu, urang bisa mawa leuwih perhatian kana cara ngarumuskeun sarta ngaluarkeun kritik. Urang ogé kudu mastikeun yén éta téh bisa ditarima. Ku kituna aya sababaraha aturan nuturkeun pikeun ngahontal obyektif misalna hiji.

maca  assertiveness

Milih waktos anu sampurna

Teu sasaena diréaksikeun dina pangaruh anger. Upami teu kitu, urang risiko ngalungkeun kecap nyeri pisan jeung demotivating. Ulah aya kasalahan musibah kieu nu bisa uing hubungan, Anjeun kedah ngantosan dugi badai sateuacan nyarios nanaon. Sumawona salah bisa curhat anger na ku sababaraha cara.

Lamun perlu meta langsung, ulah nepi ka alamat komentar ka jalma sasaran. Dina basa sejen, urang sakuduna mah kritik, tapi rada a nyarios umum.

Salawasna ngandelkeun kanyataan

Aturan emas kadua teu nyempad dangong-Na. Maksudna pikeun nangtoskeun anjeunna. Contona, ngabejaan anjeunna anjeunna ngabéwarakeun anjeunna poho hiji tanggal penting nyaéta lian ti reproach a. Ieu kudu salawasna dumasar kana fakta. Kituna, éta ogé pikeun nginget kaayaan tempat, jeung titimangsa.

A persiapan ieu ogé diperlukeun. Urang kudu dirumuskeun sateuacanna isu kritis, nyandak perawatan nyadiakeun conto kongkrit. Ogé, nyiapkeun pasamoan. Upami diperlukeun, ulah ragu mingpin Anjeun pikeun manggihan nada katuhu pikeun ngadopsi. Hiji kudu salawasna tetep dina pikiran nu urang boga surat nepikeun.

· Ngajukeun solusi

Nalika urang ngadamel kritik konstruktif, urang kedah nampi yén jalma anu prihatin ogé ngagaduhan ucapan. Kalayan kecap séjén, anjeun kedah kabuka pikeun diskusi sareng ngantep éta nganyatakeun dirina sacara bébas. Hatur nuhun kana bursa ieu, urang ngadorong anu sanés pikeun leres-leres ngajieun kaayaan.

Nyandak bongbolongan na ogé penting pisan. Dina waktos anu sasarengan, anjeun kedah ngabantosan anjeunna ningkatkeun hal-hal ku jalan kaluar solusi anjeun nyalira. Sakali deui, urang kedah tetep faktual sareng ngadopsi pandangan positip. Janten daripada nyarios "anjeun kedah gaduh", langkung saé nganggo "anjeun tiasa".

maca  Kumaha hasil ngahijikeun kana tim anyar?

Nyorot kakuatan anjeun

Jieun kritik konstruktif, tapi ogé nyorot kaunggulan tina sejenna guna nguatkeun sarta ngajaga na harga diri. Ku jadi sadar abilities na, jalmi gaining motivasi sarta timer kapercayaan. Ieu malah bisa unggul.

Ogé, émut hal-hal saé anu parantos dilakukeun ku jalma mangrupikeun cara anu langkung saé pikeun nungkulan amarah anjeun. Anjeun bakal hilap kana kekecewaan anjeun, sabab anjeun yakin yén anjeunna tiasa ngarobih sareng ngarengsekeun masalah. Perhatosan! Salami wawancara, penting pisan pikeun tulus.

Tindak lanjut

Tujuan kalawan kritik konstruktif, anu nyorong data ngaoptimalkeun kamajuan na dina jangka panjang. Dina basa sejen, ucapan anjeun teu eureun sanggeus wawancara munggaran. Urang kudu nuturkeun nepi.

Ieu ngandung harti yén anjeun kedah cicing di kasadiaan na bisi anjeunna bakal butuh pitulung nalika eta encounters masalah deui. Jelas, ieu teu mungkin keur ngahontal kaluar ka anjeunna lamun manehna henteu ngarobah kabiasaan-Na.

Lamun anjeun ngobrol jeung batur, hal anu penting pikeun tetep tenang. Éta ogé kudu nempatkeun kumisan parasaan. Terus di pikiran nu gawang téh teu ngawadul, tapi pikeun manggihan cara pikeun ngaronjatkeun kaayaan.

Kumaha carana nampi kritik konstruktif?

Upami anjeun jalma anu dina posisi nampi kritik, naon anu anjeun kedah lakukeun? Jelas, ieu henteu gampang. Nanging, anjeun kedah ngantep panganteur anjeun nyarios. Dina waktos anu sakedik anjeun kedah ngaganggu. Salaku tambahan, anjeun kedah ngagaduhan kaahlian ngupingkeun anu saé.

maca  Kumaha carana ngokolakeun hubungan sareng manajer na?

Ieu oge pangalusna teu ngaleutikan masalah. Urang kudu narima kritik anu dijieun sarta sagala emosi anu accompanies eta. Aya patarosan tina leresan. Anjeun kudu ngarti pihak séjén nu rék ngartos kecap-Na. Upami diperlukeun, ulah ragu nanyakeun. Mémang, anjeun kacida bisa ménta fakta husus.

Mun émosi négatip datangna leuwih anjeun, ulah ngarespon langsung. Hal Hadé pisan mun éta lengkah deui jeung nganalisis eusi tina kritik narima. Ieu tiasa ngabantu anjeun hadé ngartos pesen tina interlocutor Anjeun. Teras Anjeun tiasa nyieun pendapat anjeun.

Dina waktu nu sarua, inget nyadiakeun hiji lagu ningkat nurutkeun aplikasi na. Upami Sadérék kitu, anjeun tiasa jang ningkatkeun kinarya anjeun sarta ogé ngaronjatkeun hubungan anjeun jeung leuwih dipikacinta anjeun, karyawan anjeun sarta atasan Anjeun.

Tungtungna, kritik konstruktif perlu. Ieu kudu ngidinan jalma nu mangtaun kapercayaan tur pikeun manggihan cara alus ngaoptimalkeun kinerja. Deui, kecap dipilih kudu ati. Kritik kedah ngelingan fakta, ngabahas kaunggulan ti jalma sasaran sarta ngawengku hiji lagu ningkat. Lamun nampi kritik konstruktif, Anjeun ogé kudu diajar pikeun nampa. Kami teu kudu neangan dibawa jauh. Anjeun kudu ngadéngékeun interlocutor anjeun sarta nganalisis pernyataan-Na. Anjeun kudu inget yen kamampuhan pikeun nyadiakeun kritik konstruktif atanapi nampi pikeun sagala kasalahan dina bagian anjeun, sarta kualitas anu bakal nguatkeun anjeun.