Nyitak Friendly, PDF & Email

Naha dunungan tiasa ngirangan premi anu disayogikeun dina perjanjian koléktif upami padamelna henteu masihan béja anu cekap pikeun henteuna na?

Nalika perjanjian koléktif nyayogikeun bonus anu tangtu, éta tiasa ngantepkeun ka dunungan pikeun nangtoskeun persis istilah alokasi. Dina kontéks ieu, naha perusahaan tiasa mutuskeun yén salah sahiji kriteria pikeun masihan bonus pakait sareng periode béwara minimum pikeun padamelan upami teu aya?

Pasatujuan koléktif: bonus kinerja individu dibayar dina kaayaan

Karyawan, damel di perusahaan kaamanan salaku agen operasi kaamanan bandara, parantos nyita tribunal industri.

Diantara pamundutna, pagawé nyungkeun panginget ngeunaan gajihna pikeun a perdana kinerja individu (PPI), disayogikeun ku perjanjian koléktif anu berlaku. Nya éta perjanjian koléktif pikeun perusahaan pencegahan sareng kaamanan, anu nyatakeun (art. 3-06 tina lampiran VIII):

« Bonus kinerja individu dibayar ngalambangkeun rata-rata 1 satengah bulan tina gaji dasar kotor per taun pikeun pagawé kalayan kinerja anu nyugemakeun sareng hadir salami 1 taun. Éta dialokasikan dumasar kana kriteria anu kedah ditetepkeun ku masing-masing perusahaan sateuacan mimiti unggal taun. Kriteria ieu khususna nyaéta: kahadiran, ketepatan waktu, hasil tés perusahaan internal, hasil tés jasa resmi, hubungan palanggan-panumpang, sikep dina postingan sareng paméran pakéan (...)

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Kebangkitan meteorik Stéphanie, QSSE Manajer Biro Veritas