Nyitak Friendly, PDF & Email

Nalika anjeun bagja, nyatakeun kabagjaan sareng kabagjaan anu anjeun raoskeun jero-jerona mangrupikeun hal anu jelas. Tambih Deui, gampang dugi ka ditu. Ieu sanés masalahna nalika urang katerasan ku émosi négatip sapertos sieun, ambek atanapi malah sedih. Pilarian terang jalan anu leres!

Nganyatakeun diri atanapi cicingeun?

Lamun datang ka emosi positif sapertos kabagjaan, urang mindeng hoyong bagikeun eta. Leuwih ti éta, éta otomatis nembongan ngaliwatan panon jeung ramo. Kitu cenah, urang kedah nyarita di luhur lumrah. Memang urang kudu meta kalawan restraint. Mimitian yelling atawa nyieun sapuan ridiculous ka kolega atanapi strangers mangrupakeun gagasan goréng.

Lamun datang kaemosi négatif, tugas leuwih hésé. Di hiji sisi, express nu geus bébas téa, nya nyadiakeun wellness a luar biasa. Tapi dina sisi séjén, mangka mindeng ngomong yén tiiseun téh pilihan pangalusna keur nyerang ku emosi pikaresepeun.

Mémang, nalika ngobrol sareng amarah, urang datangna ngomong hirup urang bisa kuciwa engké. Nya kitu, nalika eta hurts atawa nalika urang ngarasa sieun, urang condong overreact na unreasonably.

Naha urang kedah neken parasaanna sareng mareuman dirina? Henteu! Ieu ngan ukur tiasa nyababkeun setrés tambahan. Di sisi anu sanésna, anjeun kedah bertindak neuleu ku nyobaan ngungkabkeun naon anu anjeun rasakeun ku cara anu konstruktif. Naon pitunjuk pikeun dipaké?

Nyandak undak deui penting!

Tanpa sual, sateuacan nyarios nanaon, hal munggaran mun geus nangtukeun naon urang bener ngarasa dina muka diri. Ieu disebut hambalan deui. hambalan Ieu krusial. Ieu bisa nyegah anjeun meta puguh a jeung nyieun kasalahan.

maca  Naha anjeun kudu indit kaluar ti balaréa?

Contona, manajer Anjeun ngajadikeun anjeun reproaches ngeunaan kualitas karya anjeun. Dina ngarespon katuhu jauh, anjeun bisa nyieun hal goréng. Mémang, Anjeun bisa ngajalankeun karasa tur regrettable atawa boga hiji gesture pantes.

Ku cara nyokot hambalan deui kami datang ka hadé ngartos situasi jeung ngaidentipikasi émosi. Éta ogé kudu nyobaan ngadalikeun upami diperlukeun. Ku nganut strategi ieu, anjeun bakal nangtukeun kumaha pangalusna pikeun ngabales.

Dina waktos anu sami, anjeun kedah milih naha anjeun hoyong bagikeun naon anu anjeun rasakeun. Perhatosan! Éta henteu janten patarosan pikeun nyandak kaputusan enteng. Upami urang mutuskeun pikeun ngungkabkeun émosina, urang kedah naroskeun ka diri sorangan ngeunaan alesan sareng akibatna.

Dina basa sejen, hal anu penting pikeun nangtukeun naha kalakuan nu tangtu. Sajaba ti éta, bisa tetep wijaksana ngeunaan tujuan hayang urang pikeun ngahontal ku ngabagikeun hiji emosi nu tangtu.

Pananjung bahasa katuhu

Cara nu nganyatakeun diri tiasa pangaruh paripolah pasangan Anjeun. Ieu naha perlu milih basa jeung mikir ngeunaan naon bakal nu nyebutkeun. Aturan kahiji nyaéta pikeun nganyatakeun masalah dina ragam obyektif. Salawasna fokus dina fakta.

Janten, perlu nyingkahan nyieun penilaian, asumsi atanapi tafsir. Janten langkung jelas, urang kedah ngémutan kanyataanna sakumaha ayana. Salaku conto, anjeun gaduh janji sareng kuliah anjeun jam 8 énjing. Anjeunna telat. Nalika éta dugi, anjeun henteu kedah nyalahkeun "Naha anjeun datang telat ngahaja?" ".

maca  Ngagancangkeun Kasuksesan anjeun Ti Level Pikeun Leuwih alus ngahontal tujuan anjeun.

Langkung saé saurna: "urang parantos pasini jam 8 énjing; Pukul 8:30 enjing, kuring parantos ngantosan anjeun satengah jam ”. Ieu disebut nganyatakeun diri kalayan écés sareng obyektif.

Keu émosi confidently

Tangtu bae, eta dilarang sangkan judgments. Tapi anu henteu hartosna urang kedah nyumput naon ngarasa. Naha éta téh mangrupa kuciwa atanapi amarah, hal anu penting pikeun nyieun dipikawanoh ka panelepon. Hal ieu ngamungkinkeun ka ngukur signifikan tina lampah tur jabatanna.

Nyaho lajeng nu bisa nganyatakeun émosi ngaliwatan sapuan atawa intonasi. Bahasa awak téh mindeng gampang ngarti ti kecap. Contona, mustahil uninga naha jalma anu speaks humorously atawa sacara serius upami teu némbongkeun ngaliwatan sikap na atawa nada-Na.

Kitu cenah, sateuacan launching eta, Hiji mimitina kudu mikawanoh tanda miboga émosi tangible jeung micu. Ieu kumaha bisa hadé ngatur tur kadalikeun aranjeunna. Saterusna, éta penting pikeun ngajalankeun pikiran jahat anu bakal ngahasilkeun stres. Urang kedah tetep realistis.

Maju solusi

Keu émosi dina cara konstruktif, ieu ogé nyaho ngajukeun solusi. Memang teu cukup keur ngalepatkeun. idéal téh ngalengkepan dagang dina catetan positif.

Ku kituna lamun pasangan anjeun sadar parasaan anjeun, perlu pikeun nganyatakeun peta nu dipikahoyong. Sajaba ti éta, urang kudu nambahan rinci jeung kaayaan pikeun realisasi na.

Dina sagala kaayaan, anjeun kudu nganggo istilah bener. Nyieun ancaman atawa nyieun qur'an mawa hinaan mangrupakeun gagasan goréng. Ieu ukur bisa nyieun suasana goréng. Tapi gawang teu nyieun konflik kalawan batur, tapi terangkeun ka ngarobah hal.

maca  Kumaha janten cemerlang di sagala kaayaan?

Persiapan anu saé penting pisan!

Jelas, mun nyarita constructively, urang kudu nyiapkeun diri pikeun nyanghareupan spiker, ku kituna kudu lengkah deui. Hiji kudu masihan waktos pikeun neuleuman pikeun nganyatakeun émosi kalawan sobriety. Saterusna, urang ogé kudu nyiapkeun ngabagéakeun emosi of interlocutor na. Hal ieu sahingga interaksi dina ragam calakan.

Sadaya ieu merlukeun gawé ngembangkeun pribadi. Urang kudu dibere nyaho réaksi pikeun kaayaan dibikeun tur sapuan emosi na. Kituna kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ngadalikeun aranjeunna.

Pondokna, keu émosi cara konstruktif, éta téh tugas susah nu butuh karya nyata dina muka diri. Urang kudu lengkah deui, diajar ngadalikeun émosi sarta sapuan emosi. Simkuring oge kudu milih kecap sarta bisa nyarita kalawan kapercayaan.

Tungtungna, urang moal kedah janten eusi kalawan reproach. Éta ogé perlu nampilkeun solusi.