Nyitak Friendly, PDF & Email

Di Perancis, kaséhatan publik anu greatly pikaresep. Loba fasilitas kaséhatan anu umum, sarta dirojong anu kacida efisien. World Health Organization sadar ku sistem kaséhatan Perancis salaku pang éfisiénna dina watesan organisasi kaséhatan sarta dispensasi maranéhanana.

Kumaha sistem kaséhatan Perancis?

Tilu tingkatan rojongan up sistem kaséhatan Perancis.

rencana kaayaan

Tingkat kahiji ngandung schemes dasar wajib patali asuransi kaséhatan. Tilu anu utama jeung nu lianna anu leuwih spésifik, ngan ngantetkeun eta.

Maka ku kami mendakan skéma umum anu dintenna ngaliput opat tina lima urang di Perancis (pensiunan ti sektor swasta, karyawan, agén kontrak). Skéma ieu kalebet 75% biaya kaséhatan sareng dikelola ku CNAMTS (dana asuransi kasehatan nasional pikeun padamel anu digaji).

Skéma kadua skéma tatanén nu nyertakeun pagawé sarta patani. MSA (Mutualité Sociale Agricole) manages. Rencana katilu nyaéta pikeun bebas. Ieu nyertakeun industri, nu profesi, padagang jeung artisans.

rézim husus sejenna dilarapkeun ka séktor profésional tangtu kayaning SNCF, EDF-GDF atawa Bank Perancis.

schemes suplemén

kontrak kaséhatan ieu ditawarkeun ku insurers. kituna mangpaat keur ngalengkepan refunds dikaluarkeun ku asuransi kaséhatan. Jelas, kaséhatan anu dibangkitkeun repayments tambahan tina expenditures kaséhatan nu teu dirojong ku Jaminan Sosial.

Organisasi asuransi kasehatan komplemén paling sering dipendakan dina bentuk silih dina sistem kasihatan Perancis. Éta sadayana ngagaduhan tujuan anu sami: pikeun mastikeun cakupan anu hadé pikeun biaya kaséhatan. Sadaya kontrak ngagaduhan kakhususan masing-masing.

maca  Rencana Pangembangan Skills. Nganggo Padamelan Pangusaha pikeun Karyawan na.

tambahan lawanna

Tingkat katilu sistem kaséhatan Perancis dimaksudkeun keur jalma anu hayang jang meberkeun nguatkeun sinyalna maranéhanana. Beuki sering aranjeunna sasaran posisi husus kayaning ubar alternatif atawa dentures.

kawijakan asuransi lawanna tambahan anu jaminan tambahan nu pelengkap dina asuransi tambahan atawa silih. kauntungan reimbursement nu lajeng dikirimkeun ku pausahaan asuransi, silih atanapi mancén dana.

Kaséhatan umum di Perancis

kaséhatan publik geus lila hiji masalah penting dina Perancis. Kaamanan sosial lahir tina perhatian nyadiakeun warga Perancis sarta warga kalayan perawatan kaséhatan kualitas diaksés.

dokter

médis nyampurkeun anu mandated nuturkeun jalur pasien maranéhanana. Aranjeunna konsultasi rutin. The dokter attending ieu pangalusna repaid lamun eta dinyatakeun sarta peran nyaeta mun mamatahan spesialis lamun perlu.

Aya dua jinis dokter: jalma anu ngahargaan tingkat asuransi kasihatan sareng anu netepkeun biaya nyalira.

jaminan sosial, sarta Kartu kaséhatan

Gabung jaminan sosial ngamungkinkeun janten sawaréh reimburse waragad patali kasehatan. Fee pamaké nyaeta jumlah beredar nyaéta pikeun manajemén sabar, atawa lawanna (atawa silih) tujuanana.

Kabéh affiliates di Dana asuransi Kaséhatan primér gaduh kartu pentingna. Éta dipikabutuh pikeun reimbursements kaséhatan. Ku kituna, paling praktisi nampa.

maca  Naon pajeg ditahan?

CMU atawa nutupan panyakit universal

The CMU dimaksudkeun keur jalma anu reside di Perancis pikeun leuwih ti tilu bulan. Ieu nu panutup kasakit universal. Hal ieu ngamungkinkeun dulur nampi mangpaat jaminan sosial, sarta ku kituna bisa reimbursed pikeun expenses médis. Sababaraha urang ogé bisa ngabantuan ti sinyalna bébas lawanna kompleméntér Universal Kaséhatan, dina sababaraha kaayaan.

Peran silih dina Sistim kaséhatan

Di Perancis, nu silih mangrupakeun grup nu nyadiakeun kauntungan kaséhatan, solidaritas, karaharjaan jeung bantuan silih ka anggotana ngaliwatan kontribusi maranéhanana. Paling sering, anggota biasa nunjuk nasehat nu lajeng administer silih.

Sistem kaséhatan keur expatriates

Perjanjian épéktip antara 27 nagara Uni Éropa: nasional kedah diasuransikeun, tapi henteu tiasa diasuransi dua kali.

Atawa worker kiwari detached

Maranéhanana filial mun sistem jaminan sosial tina nagara nu teu bagian tina EEA (Area Ékonomi Éropa) jeung netep di Perancis sakumaha padamelan atanapi diri kedah nyumbang kana jaminan sosial. Ku alatan éta, maranéhna leungit affiliate kualitas maranéhanana di nagara imah maranéhanana. Ieu ogé lumaku pikeun jalma anu tahan tetep panjang.

Di sisi séjén, anu secondment tina hiji pagawe di Perancis teu bisa ngaleuwihan periode dua taun. Dina kasus kawas ieu penting pikeun boga visa lila-tetep. worker nu dipasang terus mikaresep sistem jaminan sosial nagara-Na. Éta sami pikeun pajabat.

maca  Konsultasi Pangwangunan Profesional-Palatih Profesional Gratis

mahasiswa

Siswa umumna kedah ngagaduhan visa samentawis pikeun lebet Perancis. Panutup khusus kanggo tujuan murid ieu: kaamanan sosial murid. Hak cicing mahasiswa asing kedah mutahir sareng anjeunna ogé kedah di handapeun umur 28 taun.

jaminan sosial nu tangtu ieu téh wajib pikeun sakabéh murid ti nagara di luar Uni Éropa. Pikeun batur, anu pendaptaran rencana teu wajib lamun aranjeunna tahan Card asuransi Kaséhatan Éropa ngawengku durasi studi maranéhanana di Perancis.

kituna siswa leuwih 28 taun anu wajib gabung dana asuransi kaséhatan primér.

retirees

The retirees Éropa anu keukeuh settle di Perancis tiasa nransfer hak maranéhna pikeun asuransi kaséhatan. Pikeun warga non-EU, teu mungkin pikeun mindahkeun hak ieu. Langganan jeung asuransi swasta bakal diperlukeun.

dicindekkeun

Sistim kaséhatan sarta kaséhatan masarakat Perancis sacara umum, nyaéta elemen nempatkeun maju di Perancis. Kadé ngalenyepan léngkah perlu mawa nalika rék ngalih ka Perancis periode leuwih atawa kirang berkepanjangan. Ku kituna aya salawasna leyuran keur unggal kaayaan.