Nyitak Friendly, PDF & Email

Pensiunan progresif: jalma anu nyayogikeun kagiatan paruh-waktos

Skéma pensiunan progresif kabuka pikeun padamel anu minuhan kaayaanana ieu:

laksanakeun kagiatanana paruh waktos dina hartos tina Pasal L. 3123-1 tina Kodeu Buruh; parantos ngahontal umur pensiunan sah (62 taun pikeun jalma anu diasuransikeun dilahirkeun dina atanapi saatos 1 Januari 1955) dikirangan 2 taun, tanpa kirang ti 60 taun; nyayogikeun buktina 150 perempat asuransi sepuh sareng période anu diaku sami (Kodeu Jaminan Sosial, seni L. 351-15).

Sistem ieu ngamungkinkeun padamel pikeun ngalaksanakeun kagiatan ngirangan bari nguntungkeun tina bagian tina mancén pensiunannana. Fraksi pénsiun ieu beda-beda numutkeun lilana damel paruh-waktos.

Anu matak pikahariwangeun nyaéta dina hartos tina Kodeu Buruh, dianggap paruh waktu, pagawé anu gaduh waktos damel anu langkung pondok:

kana lilana hukum 35 jam per minggu atanapi kana durasi anu ditetepkeun ku perjanjian koléktif (cabang atanapi perjanjian perusahaan) atanapi kana durasi damel anu berlaku di perusahaan anjeun upami durasi na kirang ti 35 jam; kana durasi bulanan anu dihasilkeun,

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Bagian-waktos: ngalangkungan waktos damel anu sah ngarah ka sarat tina kontrak full-time