Le daya beuli ngagambarkeun sakumpulan barang sareng jasa pasar sanés anu tiasa dilaksanakeun ku rumah tangga. Dina basa sejen, kakuatan purchasing nyaéta kamampuhan panghasilan sangkan purchases béda. Nagara anu gaduh daya beuli anu luhur sacara alami nyumbang kana pangwangunanana. Hasilna, anu gedé bédana antara panghasilan jeung harga jasa pasar, beuki gede daya beuli jadi.

Dina tulisan ieu, kami masihan anjeun ideu pikeun langkung ngartosngaronjat daya beuli.

Kumaha estimasi kanaékan daya beuli?

Eta geus katalungtik yén dina taun panganyarna kakuatan purchasing geus ngaronjat rélatif. Di sisi anu sanésna, kalolobaan urang Perancis nganggap yén aya stagnasi, atanapi bahkan pangurangan dina kakuatan beulina. Anjeun kedah terang yén antara 1960 sareng 2021, éta kapasitas meuli Perancis dikali rata-rata ku 5,3.

Leuwih ti éta, antara kapercayaan rumah tangga jeung inohong nu patali jeung kakuatan purchasing nu ekonom ngadegkeun pikeun tiap nagara, bédana bisa gampang noticed. Mémang, nalika ahli statistik ningkatkeun daya beuli, rumah tangga bakal perhatikeun yén dina ahir bulan, éta henteu deui tiasa kéngingkeun barang atanapi jasa pasar anu tiasa dipésér ku ngabandingkeun sababaraha bulan kapengker.

Hasilna, évolusi, khususna kanaékan daya beuli sorangan, anu dipikaresep ku ekonom, rumah tangga sareng politikus.

maca  Dasar pamasaran wéb: palatihan gratis

Penting pikeun nunjukkeun yén INSEE (Institut Statistik sareng Studi Ékonomi Nasional) henteu masihan rinci ngeunaanparobahan daya beuli unggal rumah tangga. Pikeun estimasi évolusi daya beuli unggal, mangka dianjurkeun ngagunakeun converters atanapi simulators kapanggih dina situs web.

Pamanggih naon anu kedah diperhatoskeun pikeun ngira-ngira paningkatan daya beuli?

Évolusi daya beuli cukup saukur dikaitkeun kana panghasilan (gaji pagawe, modalna, rupa-rupa tunjangan kulawarga jeung sosial, jsb) jeung harga jasa pasar.

Ku alatan éta, lamun étatambah panghasilan luhur dibandingkeun jeung harga, daya beuli sacara alami bakal leuwih ngaronjat. Upami teu kitu, daya beuli bakal ngurangan lamun harga jasa pasar leuwih luhur dina hubungan panghasilan.

Ku alatan éta, éta henteukanaékan harga nu merta hartina panurunan dina kakuatan purchasing, utamana lamun pertumbuhan panghasilan leuwih luhur batan tumuwuhna harga.

Sababaraha pamanggih ngamungkinkeun pikeun estimasi évolusi daya beuli

  • inflasi,
  • indéks harga konsumen,
  • expenses pre-komitmen.

Inflasi nyaéta leungitna daya beulit mata uang nu noticeable ku kanaékan global tur langgeng dina harga.

indéks harga konsumen, atawa CPI, nyaéta naon mantuan Anjeun estimasi variasi harga purchases béda, sarta jasa lianna dikonsumsi ku rumah tangga. Indéks ieu anu ngukur inflasi sareng ngamungkinkeun itungan kanaékan daya beuli. Malah nangtukeun évolusi harga rente sareng tunjangan.

maca  Muka rekening bank pikeun asing jeung non-warga: sagala formalities

expenses pre-komitmen dikembangkeun ku rumah tangga sareng ieu mangrupikeun biaya anu diperyogikeun anu sesah di-negotiate sabagian ageung. Éta kalebet nyéwa, tagihan listrik, harga asuransi, perawatan médis, jsb.

Kadé ngantebkeun yén panghasilan earned teu hijina indéks pikeun ngukur kakuatan purchasing rumah tangga jeung évolusi na. Penting pikeun mertimbangkeun tawaran sosial sareng rupa-rupa pajeg anu dibayar. Ku kituna urang dicatet yén pangukuran kanaékan daya beuli rumah tangga tétéla jadi kompléks.

Ukuran naon anu dipertimbangkeun pikeun ningkatkeun daya beuli?

Saatos klaim rompi konéng di Perancis, sababaraha titik dicokot kana tinimbangan pikeun ngaronjatkeun daya beuli:

  • mupuskeun rupa-rupa pajeg numbu ka perumahan;
  • ningkatkeun minimum keur umur heubeul;
  • maksakeun kiridit pajeg jasa pribadi;
  • nyadiakeun bantuan pikeun transisi ékologis sapertos voucher énergi, sertipikat hemat energi, bonus transisi ékologis, bonus konversi, jsb.

Salaku tambahan, hukum ngenalkeun tilu ukuran anu kedah dipertimbangkeun ningkatkeun daya beuli :

  • bonus kakuatan purchasing husus dibikeun ku pausahaan nu teu kapangaruhan ku kontribusi jaminan sosial;
  • pangecualian tina iuran gaji dilakukeun di lembur;
  • laju kontribusi sosial umum (CSG) on gajih ngagantian nyaeta 6,6% keur sababaraha retirees.