Nyitak Friendly, PDF & Email

Kasalahan umum pikeun dihindari dina email profésional

Hese pikeun ngaidentipikasi sagala kasalahan anu tiasa dilakukeun nalika ngirim email profésional. Momen tunggal inatention jeung blunder gancang anjog. Tapi ieu teu tanpa konsékuansi pikeun sakabéh eusiemail. Urang ogé kedah sieun yén reputasi struktur anu ngaluarkeun tiasa ruksak, anu janten masalah dina kontéks bisnis. Pikeun ngajaga ngalawan kasalahan ieu, hal anu penting pikeun nyaho sababaraha di antarana.

Babasan kasantunan anu salah dina luhureun email

Aya loba pisan ekspresi sopan. Sanajan kitu, unggal rumus diadaptasi kana konteks husus. Cara anu salah tina sopan santun di luhureun email tiasa kompromi sadaya eusi email, khususna sabab éta mangrupikeun garis anu munggaran anu dipanggihan ku panampi.

Bayangkeun, contona, yén tibatan frasa panggero "Monsieur", anjeun nganggo "Madame" atanapi anjeun salah paham kana judul panampi. Hiji kuciwa musibah, hayu urang nyanghareupan eta!

Ieu naha lamun anjeun teu yakin kana judul atawa judul panarima Anjeun, éta pangalusna pikeun lengket Palasik Bapak / Ny rumus panggero.

Ngagunakeun hiji frase sopan ahir inadequate

Frasa santun ahir téh undoubtedly salah sahiji kecap panungtungan nu bakal dibaca ku koresponden Anjeun. Éta sababna henteu tiasa dipilih sacara acak. Rumus ieu henteu kedah akrab teuing atanapi henteu jelas. Tangtanganna nyaéta pikeun milarian kasaimbangan anu leres.

maca  Surélék anu gancang teuing angkat tiasa janten email anu bahaya pikeun pangarangna

Aya rumus sopan klasik anu khusus pikeun hurup atanapi hurup. Aranjeunna dina kaayaan nu tangtu cocog pikeun surelek profésional. Tapi pastikeun pikeun ngahindarkeun kasalahan sapertos "Diantosan pangénggalna anjeun, punten nampi ungkapan syukur anu ageung."

Kecap-kecap anu leres kieu: "Ditunggu pangbalikan anjeun, mangga nampi ungkapan syukur kuring anu jero".

Gagal ngagunakeun rumus klasik ieu, anjeun tiasa nganggo rumus anu pondok pisan, sakumaha anu disarankeun ku prakték email profésional.

Hiji tiasa cutatan, diantara ieu, rumus tina tipe:

  • Pondok
  • Sabenerna
  • Salam tulus
  • enya-enya
  • Hormat
  • Salam hormat
  • Salam hormat
  • Bien à vous
  • Hayang anjeun dinten anu saé
  • Kalayan salam abdi
  • Kalayan hatur nuhun

Leungit kaluar dina email profésional

Tahap Signing ogé titik penting pikeun awas pikeun. Upami anjeun jarang ngalepatkeun nami anjeun, anjeun kadang hilap ngonpigurasikeun tandatangan anjeun dina komputer.

Paké singketan atawa smiley

Singketan kedah dihindari dina email profésional, sanaos anjeun nyarios ka kolega anjeun. Ieu bakal ngidinan Anjeun pikeun teu nyieun kasalahan dina konteks nu koresponden sejen.

Larangan sarua ogé lumaku pikeun smiley. Nanging, sababaraha spesialis henteu ngahukum prakték ieu nalika koresponden kolega. Tapi anu pangsaéna nyaéta henteu.