Nyitak Friendly, PDF & Email

Fisika kuantum nyaéta téori anu ngamungkinkeun pikeun ngajelaskeun paripolah zat dina skala atom sareng ngartos sifat radiasi éléktromagnétik. Ayeuna mangrupikeun unsur penting pikeun sadayana anu hoyong ngartos fisika kontemporer. Seueur kamajuan téknologi anu dimungkinkeun berkat téori ieu, sapertos émisi laser, pencitraan médis atanapi bahkan nanotéhnologi.

Naha anjeun insinyur, panalungtik, mahasiswa atanapi amatir anu terang haus pikeun pamahaman dunya ilmiah modéren, fisika kuantum ayeuna mangrupikeun bagian tina pangaweruh anu penting pikeun budaya ilmiah anjeun. Kursus ieu mangrupikeun bubuka pikeun fisika kuantum. Ieu bakal ngidinan Anjeun pikeun ngawasaan elemen konci téori ieu, kayaning fungsi gelombang jeung persamaan Schrödinger kawentar.

Dina kursus ieu, anjeun bakal diwanohkeun kana fisika kuantum dina tingkat téoritis bari ngajaga hubungan anu caket sareng ékspérimén. Ieu bakal ngidinan Anjeun pikeun ngarti kanyataanana balik persamaan jeung formalism matematik. Dina ahir kursus ieu, anjeun bakal tiasa ngawasaan konsép dasar, boh tina sudut pandang téoritis sareng tina sudut pandang ékspérimén, ogé pikeun nyaluyukeun formalisme matematik. Anjeun oge bakal diajar ngajawab masalah basajan, nu bisa Anjeun pake deui dina konteks ilmiah lianna.

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Cybermoi/s 2021: ngajaga diri anjeun ku kecap akses anu aman