Nyitak Friendly, PDF & Email

Surat profesional mangrupikeun dokumén tertulis, anu mastikeun hubungan formal antara panganteur anu béda. Éta ngagaduhan struktur internal anu biasa pisan. Intina ditulis dina hiji halaman, atanapi dua sacara luar biasa. Surat profesional paling sering ngandung hiji hal. Struktur internal ieu ngagaduhan kaunggulan. Rencana nyeratna tiasa tetep sami kumaha waé. Jelas, bakal aya parobihan dibéré tujuan. Nanging, janten pamundut saderhana kanggo inpormasi, aplikasi, atanapi bahkan keluhan. Rencana nyerat susuratan propésional bakal tetep teu robih.

Kaliwat, ayeuna, pikahareupeun: rencana tilu fase pikeun serat propésional anu suksés

Pamakéan jaman baheula, ayeuna sareng pikahareupeun, dina hirarki kronologis ieu, ngarujuk kana triptych tina rencana nyerat serat propésional. Éta mangrupikeun rencana anu saderhana sareng efektif pikeun dilaksanakeun dina sadaya kaayaan. Pikeun naroskeun, tepikeun inpormasi, ngajelaskeun topik anu dibéré, atanapi bahkan ngarayu maca anjeun. Efisiensi, anu dibenerkeun ngeunaanurutan logis dititénan dina strukturna.

 

Kapungkur: léngkah nomer 1 tina rencana

Kami sering nyerat serat, dumasar kana precedent, kaayaan awal atanapi sateuacanna. Éta mangrupikeun serat anu nampi, rapat, kunjungan, wawancara telepon, sareng sajabana. Tujuan nyerat bagian mimiti tina serat ieu nyaéta pikeun nyebatkeun alesan ngirimna. Atanapi cukup saukur kontéks ngajelaskeun kaayaan. Panginget ngeunaan kanyataan umumna dikedalkeun dina hiji kalimat anu sami. Nanging, langkung merenah pikeun ngawangun kalimat ieu dina sub-kalimat. Ku cara ilustrasi, urang tiasa gaduh ungkapan ieu:

  • Kuring ngaku resi surat anjeun, ngawartosan kuring ngeunaan ...
  • Dina surat anjeun tanggal ………
  • Anjeun nyandak kanyaho kami ...
  • Nuju siaran pers anjeun diterbitkeun ku koran XXX (rujukan n ° 12345), urang nembé usul ...
  • Saatos ngalaksanakeun verifikasi akun anjeun, kami mendakan ...

Dina kaayaan anu alesan pikeun nyerat serat henteu aya hubunganana sareng kanyataan kapungkur. Dina waktos éta kami gaduh paragraf kahiji mail dimana panulis ngenalkeun dirina sareng pendirianna. Teras teraskeun sareng nangtoskeun pamundut anjeun atanapi ku nawiskeun sababaraha jinis jasa na. Salaku conto, dina kontéks pamundut inpormasi atanapi proposal jasa, urang tiasa ngagaduhan ungkapan ieu:

  • Salaku ahli dina séktor kaamanan, urang datang ku cara ieu….
  • Ngagaduhan kapuasan konsumén kami, kami hoyong ...
  • Kami bagja pisan ngumumkeun yén kami parantos ngarencanakeun pikeun konsumén ...

Dina kontéks aplikasi spontan (magang atanapi padamelan), urang ogé tiasa ngagaduhan ungkapan di handap ieu:

  • Perusahaan anjeun narik perhatian kuring sareng salaku murid dina …………, kuring hoyong ngadaptar magang ………
  • Nembe lulus dina ...

Anu nampi serat anu ditujukeun kedahna, tina alinea kahiji, paham kana hal surat anjeun.

maca  Lereskeun tanpa aya perhatosan, hak pikeun ibu hamil

Ayeuna: léngkah nomer dua tina rencana

Bagian kadua rencana ieu nuduhkeun alesan-alesan menerkeun nyeratna serat dina waktos T. Ngeunaan kaayaan sateuacanna anu dikedalkeun dina bagian kahiji. Dina tingkat ieu, éta mangrupikeun patarosan naha gaduh perdebatan, ngawartosan, ngajelaskeun, atanapi bahkan naroskeun. Gumantung kana kompleksitas kaayaan, bagian ieu tiasa ditulis naha dina paragrap lengkep atanapi nampilkeun ideu utama dina hiji kalimat. Ku cara ilustrasi, urang tiasa gaduh ungkapan ieu:

  • Nyatet yén dina tanggal… faktur n °… henteu diberesihan, urang…
  • Keanggotaan organisasi kami ogé ngajamin anjeun ...
  • Sanaos kanyataan yén kontrak nyayogikeun kanggo ngamimitian damel dina tanggal…, kami niténan kalayan kagum sareng ngalaman masalah dina ngartos panundaan anu dilaporkeun ku Mr. ......

Kahareupna: léngkah nomer 3 tina rencana

Bagéan katilu sareng akhir ieu nutup dua heula ku ngalaporkeun dina ceurik getih datangna.

Boh urang nyatakeun maksud urang, salaku panulis surat, sahingga urang tiasa ngagunakeun ungkapan jinisna:

  • Dinten ieu kuring sacara pribadi bakal ngurus ngirim barang anu anjeun nyungkeun
  • Kami siap ngagentos ... ngémutan tangtosna aslina.
  • Punten langkung caket ka kantor tikét… ..

Boh urang nganyatakeun kahoyong, naroskeun atanapi ngadorong anu nampi polah atanapi réaksi. Urang tiasa gaduh formulasi ieu:

  • Anjeun diajak ngadeukeutan ka konter
  • Abdi nyungkeun ka anjeun pikeun nelepon para ahli anjeun pikeun gancang ...
  • Gancang anjeun pikeun méréskeun kaayaan ieu diarepkeun pisan.

Tujuan nyerat serat ieu berpotensi dibarengan ku argumen:

  • Anjeun bakal nyaluyukeun kaayaan sakumaha gancang-gancang (obyéktif) numutkeun kaayaanana umum sareng khusus tina kontrak. (Arguméntasi)
  • Dupi anjeun ngatur pangiriman kuring gancang-gancang? (Tujuan) Henteu gunana pikeun ngingetan yén pangiriman kedah dilakukeun dina tanggal anu dijadwalkeun, kusabab kaayaan penjualan anjeun. (Argumen)

 

Formula sopan, penting pikeun nutup serat propésional anjeun!

Pikeun leres ngeureunkeun serat propésional, penting pisan pikeun nulis frasa sopan. Nyatana rumus sopan dobel, diwangun ku éksprési, tapi ogé tina rumus "pra-kacindekan".

maca  Proyék Transisi Profesional: Standar Surat

Boh urang ngagaduhan rumus sopan santun, ngagambarkeun kasopanan tertentu:

  • Nampi sateuacanna hatur nuhun kanggo ...
  • Kami nyungkeun hapunten tina kaayaan anu teu disangka-sangka ieu
  • Kuring bakal salawasna sayogi pikeun ngabahasna dina rapat
  • Anjeun tiasa ngahubungi kami iraha waé pikeun ...
  • Kami arepkeun yén panawaran ieu bakal nyumponan harepan anjeun sareng kami tangtosna tiasa dianggo pikeun inpormasi salajengna.

Boh urang gaduh rumus sopan:

  • Kami nyungkeun tarima, Bu, Salam, salam hormat.
  • Punten percanten, Pak, dina ngungkabkeun perasaan pangsaéna urang.
  • Punten, Bu, salam hormat.

 

Kauntungan tina rencana ieu dina nyerat serat propésional nyaéta dina hiji sisi kasaktianana dina nulis kontén sareng di sisi sanésna, kesederhanaanna tina maca vis-à-vis anu nampi. Nanging, Kala waktos ieu henteu disarankeun kanggo kontén anu langkung rumit sareng langkung lami.