Nyitak Friendly, PDF & Email

Kontrak jangka panjang: keutamaan tina perjanjian cabang anu diperpanjang

Sacara prinsip, perjanjian koléktif atanapi perjanjian cabang diperpanjang tiasa nyetél:

Ngeunaan pembaharuan, upami henteu aya ketentuan kontraktual anu éksténsif, jumlahna dugi ka 2 ku Kode Tenaga Kerja.
Durasi pembaruan (s) ditambihan kana durasi awal CDD henteu kedah ngaleuwihan durasi maksimum anu disayogikeun ku perjanjian cabang atanapi, nalika gagal, éta suplai tambahan tina Kodeu Buruh.

Ngeunaan période ngantosan, dina henteuna katetepan dina perjanjian cabang anu diperpanjang, periode éta diitung numutkeun kaayaanana anu diatur ku Pedoman Buruh:

1/3 tina istilah kontrak kadaluwarsa, kalebet pembaharuan, nalika ieu sami sareng atanapi langkung ageung ti 14 dinten; satengah tina durasi na upami kontrak awal, kalebet pembaruan, kirang ti 14 dinten. Kontrak jangka panjang: dikecualkeun dugi ka 30 Juni 2021

Saatos pangaturan mimiti, aturan ieu santai pikeun nyanghareupan akibat tina krisis kaséhatan. Hukum anu diterbitkeun tanggal 18 Juni 2020 dina Jurnal resmi, ngamungkinkeun pikeun nyetél dina perjanjian perusahaan:

jumlah maksimum pembaharuan pikeun CDD. Tapi…

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Bonus magang 2021