Nyitak Friendly, PDF & Email

Naha urang tiasa ngira-ngira komposisi kimia tina sampel dina sababaraha detik sareng henteu ngarampa? Identipikasi asal-usulna? Sumuhun! Ieu mungkin ku ngalaksanakeun akuisisi spéktrum sampel sareng perlakuanna ku alat chemometric.

Chemoocs dimaksudkeun pikeun ngajadikeun anjeun otonom dina chemometrics. Tapi eusina padet! Ieu naha mooc geus dibagi jadi dua bab.

Ieu Bab 2. Ieu ngawengku métode diawasan jeung validasi métode analitik. Teaser di luhur masihan langkung rinci ngeunaan eusi. Mun anjeun anyar pikeun chemometrics, kami nyarankeun yén anjeun mimitian ku bab 1, nungkulan métode unsupervised, nyandak sababaraha palajaran munggaran sahingga boga prerequisites hadé pikeun bab ieu 2 Chemoocs.

Chemoocs diarahkeun kana aplikasi spéktrométri infra red anu paling nyebar. Sanajan kitu, kémométri kabuka pikeun domain spéktral séjén: mid-infra red, ultraviolet, katempo, fluoresensi atawa Raman, kitu ogé pikeun loba aplikasi non-spéktral lianna. Janten naha henteu dina widang anjeun?

Anjeun bakal nerapkeun pangaweruh anjeun ku ngalaksanakeun latihan aplikasi kami nganggo parangkat lunak ChemFlow, gratis sareng tiasa diaksés ngalangkungan browser internét anu sederhana tina komputer atanapi smartphone. ChemFlow parantos dirarancang janten ramah-pamaké sareng intuitif-gancang. Ku kituna, teu merlukeun pangaweruh programming.

Dina ahir mooc ieu, anjeun bakal geus kaala diperlukeun pangaweruh-cara ngolah data anjeun sorangan.

Wilujeng sumping di dunya chemometrics anu pikaresepeun.

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Kompensasi sareng tunjangan kagiatan parsial: tunda tina potongan laju