Nyitak Friendly, PDF & Email

Naha anjeun badé nyiptakeun atanapi nyandak bisnis, naha éta SAS, SASU, SARL atanapi anu sanés, nalika ngajaga padamelan anjeun ayeuna? Catet yén pagawé naon waé ngagaduhan hak cuti pikeun nyiptakeun atanapi nyandak bisnis. Salaku tambahan, sababaraha bekel kedah diperhatoskeun. Ieu prosedur pikeun nuturkeun pamundut cuti pikeun nyetél atanapi nyandak bisnis. Anjeun ogé bakal dipasihan conto serat paménta.

Kumaha carana ngalaksanakeun pamundut kanggo cuti kanggo ciptaan bisnis?

Nalika anjeun damel pikeun perusahaan, anjeun panginten gaduh rencana kanggo ngamimitian usaha. Nanging, éta meryogikeun waktos luang pikeun anjeun. Intina nyaéta, anjeun henteu hoyong kaluar tina padamelan anjeun ayeuna, tapi anjeun hoyong waktos kanggo ngalengkepan proyek anjeun. Terang maka karyawan naon waé tiasa nguntungkeun tina cuti pikeun nyiptakeun perusahaan.

Luyu sareng tulisan, L3142-105 tina Kodeu Buruh anu dirobih ku pasal 9 hukum n ° 2016-1088, 8 Agustus 2016, anjeun sacara efektif tiasa nyungkeun cuti ti dunungan anjeun. Salaku tambahan, pamundut anjeun bakal tunduk kana kaayaan anu tangtu.

Pikeun kauntungan tina cuti ieu, anjeun mimitina kedah sadayana ngagaduhan senioritas 2 taun di perusahaan anu sami atanapi dina grup anu sami sareng henteu kéngingkeun kauntungan ti éta salami 3 taun ka pengker. Anjeun ogé kedah gaduh salaku proyék ciptaan bisnis anu henteu saing sareng anu anjeun damel ayeuna.

Nanging, anjeun tiasa nangtoskeuncuti anjeun peryogi upami éta henteu langkung ti 1 taun. Anjeun tiasa ogé ngomean deui salami sataun deui. Nanging, anjeun moal nampi deui gaji salami periode ieu, kecuali upami anjeun parantos milih padamelan paruh waktos. Kitu cenah, anjeun tiasa nyungkeun beban tina kasaimbangan liburan mayar anjeun.

maca  Nyandak catetan pasamoan, tips janten éféktif

Kumaha carana ngalaksanakeun pamundut kanggo cuti kanggo ciptaan bisnis?

Pikeun nyungkeun cuti pikeun pangwangunan atanapi pengambilalihan bisnis atanapi pikeun nyederhanakeun CCRE, anjeun kedah ngabéjaan dunungan anjeun sahenteuna 2 bulan sateuacan tanggal anjeun angkat nalika cuti, tanpa hilap nyebatkeun durasi na. Catet, kumaha ogé, tenggat waktos sareng kaayaan pikeun kéngingkeun cuti anjeun diatur ku perjanjian koléktif dina perusahaan.

Dina raraga kéngingkeun CEMR, anjeun teras kedah nyerat serat nyungkeun cuti pikeun nyiptakeun bisnis. Anjeun teras kedah ngirimkeun ka dunungan anjeun ku cara ngirim nganggo surat anu kadaptar kalayan pangakuan kuitansi, atanapi ku e-mail. Surat anjeun teras bakal nyebatkeun tujuan tepat tina pamundut anjeun, tanggal angkat anjeun nalika cuti ogé durasi na.

Sakali dunungan anjeun nampi pamundut anjeun, aranjeunna gaduh 30 dinten kanggo ngabales sareng ngawartosan anjeun. Nanging, anjeunna tiasa nolak pamundut anjeun upami anjeun henteu minuhan sarat anu diperyogikeun. Panolakan ogé tiasa lumangsung upami angkat anjeun ngagaduhan konsekuensi dina pamekaran perusahaan. Dina hal ieu, anjeun gaduh 15 dinten saatos nampi panolakan pikeun file keluhan ka pengadilan industri upami anjeun henteu nampi kaputusan ieu.

Salaku tambahan, upami perusahaan anjeun nampi pamundut anjeun, aranjeunna kedah ngawartosan anjeun ngeunaan perjangjianana dina 30 dinten saatos nampi. Ngalangkungan tenggat waktos ieu sareng upami teu aya manifestasi ti dunungan anjeun, pamundut anjeun bakal dianggap dibales. Nanging, angkatna anjeun tiasa ditunda maksimal 6 bulan ti tanggal panyabutan anjeun angkat. Khususna dina kasus dimana anu ieu dilakukeun dina période anu sami sareng padamel anu sanés. Prakték ieu diadopsi pikeun mastikeun kalancaran bisnis.

maca  Kirim surélék ka pengawas anjeun: rumus sopan naon ngagunakeun?

Kumaha upami saatos cuti?

Mimiti, anjeun tiasa milih antara ngeureunkeun kontrak padamelan anjeun atanapi neraskeun damel. Kukituna, anjeun kedah ngabéjaan dunungan anjeun ngeunaan kahoyong anjeun badé mulih damel sahenteuna 3 bulan sateuacan akhir cuti. Pikeun kasus anu munggaran, anjeun tiasa nungtungan kontrak anjeun tanpa aya bewara, tapi ku nampi santunan ngagentos bewara.

Upami anjeun parantos milih pikeun neraskeun damel di perusahaan, anjeun tiasa balik deui ka posisi lami atanapi posisi anu sami upami diperyogikeun. Kauntungan anjeun bakal sami sareng sateuacan angkat anjeun cuti. Anjeun tiasa ogé nguntungkeun tina latihan pikeun merehabilitasi diri upami diperyogikeun.

Kumaha carana nyerat serat cuti pikeun nyiptakeun bisnis?

Pamundut CEMR anjeun kedah nyebatkeun tanggal angkat anjeun, lilana anu dipikahoyong tina cuti anjeun ogé sipat anu pas tina proyek anjeun. Anjeun tiasa nganggo témplat ieu pikeun pamundut cuti sareng kanggo pamundut damel.

Pikeun pamundut CEMR

 

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tel: 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Sir / Madam,
fungsi
alamat
kodeu pos

Dina [Kota], tanggal [Tanggal]

Surat kadaptar kalayan pangakuan resi

Judul: Nyuhungkeun angkat nalika cuti pikeun nyiptakeun bisnis

Madame, Monsieur,

Janten padamel di perusahaan anjeun, ti saprak [tanggal], ayeuna kuring nempatan posisi [jabatan anjeun]. Nanging, saluyu sareng tulisan L. 3142-105 tina Kodeu Buruh, kuring hoyong tiasa nguntungkeun tina cuti pikeun nyiptakeun bisnis, anu kagiatanana dumasarkeun kana [tangtukeun proyek anjeun].

Ku sabab kitu kuring bakal bolos ti [tanggal angkat] dugi ka [tanggal balikna], janten salami [tangtukeun jumlah dinten henteuna], upami anjeun kéngingkeun.

Ngantosan kaputusan ti anjeun, punten nampi, Ny, Sir, jaminan tinimbangan anu paling luhur kuring.

 

Tandatangan.

 

Dina hal pamundut nyandak-balik

 

Julien dupont
75 bis rue de la grande porte
75020 Paris
Tel: 06 66 66 66 66
julien.dupont@xxxx.com 

Sir / Madam,
fungsi
alamat
kodeu pos

Dina [Kota], tanggal [Tanggal]

Surat kadaptar kalayan pangakuan resi

Subjék: Nyuhungkeun kanggo dipulangkeun

Madame, Monsieur,

Abdi ayeuna nuju cuti pikeun ngamimitian usaha ti saprak [tanggal angkat].

Kuring ku ieu ngawartosan kahoyong kuring pikeun ngahanca deui padamelan kuring di perusahaan anjeun, anu diidinkeun dina tulisan L. 3142-85 tina Kodeu Buruh. Upami kitu, jabatan kuring henteu aya deui, abdi hoyong nyandak posisi anu sami.

Ahir cuti kuring dijadwalkeun pikeun [tanggal balik] sareng kumargi kitu kuring bakal aya ti dinten éta.

Punten, Bu, Pak, dina jaminan tinimbangan anu paling luhur.

 

Tandatangan.

 

maca  Surat conto pikeun klaim mayar premi

Unduh "Kanggo-pamundut-ti-CCRE-1.docx" Tuang-une-demande-de-CCRE-1.docx - Diunduh 2632 kali - 13 Kb

Unduh "In-the-case-of-a-recovery-request-1.docx" In-the-case-of-a-recovery-request-1.docx - Diunduh 2603 kali - 13 Kb