Nyitak Friendly, PDF & Email

Kompensasi pikeun kagiatan parsial

Kompensasi dibayar ka padamelna

Ngingetan kaayaan kaséhatan, asupna kana sistem réformasi tina kagiatan parsial hukum umum (mimitina dijadwalkeun pikeun 1 Nopémber 2021) tungtungna ditunda ka 1 Januari 2021. Janten, dugi ka 31 Désémber 2020, Tunjangan aktivitas parsial anu dibayar ku dunungan ka padamel tetep tetep dina 70% tina réalitas réaksi jam tiap jam (Buruh C., seni. R. 5122-18).

Kaputusan n ° 2020-1316 ogé nyayogikeun detil ngeunaan akumulasi tunjangan kompensasi pikeun cuti mayar sareng sangu kagiatan parsial. Dugi ka 1 Nopémber, nalika cuti dibayar alatan dina bentuk tunjangan kompensasi, tunjangan ieu dibayar salian ti sangu kagiatan parsial.

Dugi ka tanggal 1 Januari 2021, tingkat naék dugi ka 60% tina upah per jam unggal jam; gaji rujukan diwatesan ku 4,5 kali tina gaji minimum jam. Sacara prinsip, moal aya deui paningkatan pembayaran kanggo kapentingan séktor anu dijagaan.

Ngeunaan ngitung kompensasi, Kaputusan No. 2020-1316 tina 30 Oktober 2020 netepkeun istilah sareng kaayaan pikeun ngitung kompensasi pikeun pagawé anu nampi unsur kompensasi variabel atanapi dibayar sacara henteu rutin.

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Ngembangkeun pamikiran kritis