Nyitak Friendly, PDF & Email

Teu gampang ngartos atanapi terang kumaha synthesise informasi. Kanyataanna, dulur teu salawasna boga pikiran sintétis. Ieu ngandung harti yén sababaraha urang anu kirang tiasa ti batur dina sabaraha maranéhna diajar nyintésis informasi. Sanajan kitu, aya téhnik sarta latihan pikeun ngidinan Anjeun pikeun ngamutahirkeun. Éta pisan mindeng hésé pikeun ngaidentipikasi anu Tapi penting duanana dina kahirupan unggal poé dina karya anjeun.

Pentingna sintésis informasi

Saban poé urang bombarded kalayan informasi. Teu salawasna gampang unggal dintenna pikeun manggihan inpo anu penting atawa sékundér gumantung situasi. Dina widang karya, ngamekarkeun pikiran analitik nya penting pikeun pindah ka hareup. Naha éta geus diajar informasi anyar dicokot salila gawé, atawa maot aranjeunna, Anjeun kudu pilih elemen penting dina pamahaman subjék.

L’esprit de synthèse est essentiel pour les étudiants, elle permettra une lecture efficace des cours. En effet, il sera possible de mettre en avant et de retenir les informations capitales sans s’encombrer des paramètres secondaires comme nous l’avons déjà vu. Apprendre la synthèse aide aussi les autres à prendre des décisions en les orientant dans leurs choix. Ce savoir-faire est essentiel que l’on soit un journaliste, un communicateur, un reporter ou un étudiant. Il faut cependant éviter de faire le lien entre synthèse et résumé, en effet s’il semble proche il représente cependant des réalités distinctes.

Bédana antara sintésis sarta kasimpulan

Nyintésis informasi boga nganggur teu jeung ngabogaan nyieun kasimpulan. Mun kasimpulan nu jumlah ka kasimpulan tina informasi anu urang boga bari néangan pikeun ngurangan informasi ka sintésis minimum keur bagian na ieu dumasar kana titik konci anu patali jeung hiji topik husus.

sintésis mangrupa cara nepikeun informasi penting ngeunaan hiji topik husus. Teu kawas kasimpulan nu dumasar kana dokumen, sintésis informasi mana saluareun data tulisan nutupan widang lega tur leuwih imajinatif. Ku kituna, sintésis tiasa nyandak kana informasi akun nu urang kudu di pikiran jeung nu bakal ngidinan panarima ka boga pamahaman hadé tina informasi dikirim.

Dina sakabeh kasus, éta penting pikeun mastikeun yén informasi nu boga sumber dina anu bisa ngandelkeun nalika besoins.Mais Sedengkeun sababaraha téhnik sintésis anu masih dumasar kana kasimpulan nu.

téhnik 6 pikeun neuleuman kumaha carana nyintésis informasi gancang

For sabaraha jelema, learning to nyintésis informasi nu teu salawasna gampang. Sababaraha teknik tiasa lumangsung sacara éfisién, paduli tipe sintétik proyék geus maneh mun. Téhnik ieu baris mantuan anjeun pikeun ngamekarkeun loba kaahlian nu bakal mangpaat dina kahirupan sapopoe.

maca  Cara nulis surelek karyana

1-Konsentrasi

Ieu penting pisan nyandak waktos nu maca, nepi ka meunang hiji gagasan sakabéh subjek butuh maneh mun sintésis Anjeun. Mertimbangkeun nulis sahanteuna tilu frasa konci nu remen deui dina nuju.

2-Refleksi

Salaku kalawan loba naskah anu bakal dipaké pikeun hiji panongton, sintésis anu kedah captivate panarima. Nawar dina eusi pondok anu waktos bacaan bakal rupa-rupa antara tilu jeung sapuluh menit. Ku sabab kitu, kumaha carana synthesise pamundut informasi tetep dina singularism jeung mahasiswa ITB.

Anjeun teu kudu jadi dikonci sakumaha dina kasus kasimpulan teh. Milih pikeun naskah sabagean cut tetep dina téma. A tip kasimpulan pasti ngagunakeun kecap konci janten dina kesederhanaan.

3-Putting up rencana basajan

Rencana téh penting pisan pikeun karya. Aranjeunna ulah ninggalkeun teuing ka imajinasi. Pigura ieu ngidinan Anjeun pikeun ngamekarkeun pikiran anjeun kalawan pendekatan global. Aya tilu tipe rencana pikeun sintésis suksés.

Rencana ku oposisi dimana anu bertentangan tabrakan. Anu terakhir ngamungkinkeun pikeun ngamajukeun ideu ku oposisi;

Rencana ilmiah anu mangrupikeun jenis sintésis dumasar kana inventarisasi. Alesan kaayaan sareng solusi anu béda anu tiasa dipertimbangkeun bakal ditepikeun;

Rencana ku kategori, tipeu sintésis anu undoubtedly salah sahiji pangbasajanna. Kategori kana sual nu subyek Subtitling a saméméh keur ngeusi. Hal ieu umumna dianjurkeun nyandak waktos ka ngamekarkeun rencana ku kategori jeung oposisi kana jelas ngajelaskeun kecap anjeun.

4 Informasi-nyaring

Il est essentiel pour ne pas tomber dans le piège de la synthèse, de ne pas perdre son temps en lisant en profondeur tous les textes que vous avez. Bien sûr, certaines exceptions sont nécessaires notamment lorsque vous devez faire la synthèse d’un cours ou d’une formation. Ayez un but précis en vous posant des questions essentielles comme : la manière dont vous répondrez à certaines propositions, la pensée de la personne qui a écrit le texte, les mots qui ont un sens avec ce sujet…

Sakali patarosan ieu gaduh waleran, anjeun bakal ngarti tujuan umum tina téks. Sukses, nyokot waktos pikeun neuleuman kumaha carana sangkan bacaan panorama.

5-ngalakonan peta méntal

sintésis anu ogé bisa nyandak dina penampilan "pemetaan Mind" latihan nu bisa naekeun kreativitas bisa peta proyék Anjeun. Eta sabenerna ngarupakeun kanyataanana basajan jeung senang. Ngan lajeng nganggo panginget pikeun nembongkeun laku lampah nu rék mingpin. Dina hal ieu, lampah pikeun dicokot dibagi kana sababaraha cabang utama handapeun nu ditempatkeun gagasan samping. Ieu cabang utama bisa contona jadi dumasar rencana ku pergaulan. Éta éféktif pikeun ngumpulkeun gagasan jeung ulah aya pengulangan nanaon.

maca  Kumaha ningkatkeun tingkat tulisan anjeun nalika damel?

The eureun-6 perfectionism

Kusabab sintésis hiji mindeng kritis kana némbongkeun pamanggih na atanapi nyorong urang nyandak peta, bisa jadi stres. Sieun teu gaduh ceuk sagalana, tina sanggeus diculik argumen nu bakal geus tipped panongton anjeun mindeng hadir. Bari hal anu penting pikeun rék nyadiakeun pangalusna dimungkinkeun, ieu kedah on euweuh akun janten sumber stres.

Kanyataanna, stress di Kertajati kadang ngarugikeun kana karya sintésis nu bisa ngahurungkeun kana karya mulang. Ulah ragrag kana bubu ieu, dimana anu superfluous nyokot mayoritas loka, cokot waktu nanya ngeunaan kalimat dipaké tur pentingna maranéhanana. Pastikeun ngaleupaskeun definisi, guaran na appendices.

Tempat anu analisis dina sintésis anu

Sumanget sintésis jeung analisis teu fakultas pangalusna dibagikeun. Loba jalma condong overshadow dasarna tumut kana akun rinci. Analisis tina ieu rupa grids of Peta differentiates informasi penting ti jalma anu boga kapentingan primér. Di dieu aya sababaraha frameworks analitik pikeun mantuan anjeun ngartos téks Anjeun.

Grid CQQCOPQ ngajawab patarosan ngeunaan kumaha, naon, saha, sabaraha, dimana, iraha sareng kunaon. Anjeun bakal tiasa ngaidéntifikasi cara nyarios, téma poko, jalma anu nyarioskeun perkawis éta, jumlahna, tempat, waktos sareng alesanna.

Kaunggulan grid ngalawan kalemahan oge dianjurkeun mun anjeun kudu nyintésis informasi dina subjék teknis langkung. Anjeun bakal ngarasakeun sintésis realistis tur praktis.

Grid tina fakta jeung opini pikeun bagian na penting nalika disintésis dumasar realities umum. Anjeun teu bisa nyandak sisi nyarita ngeunaan kaayaan sosial.

Kalemahan analitik ngalawan kakuatan pikeun bagian na penting mun anjeun kedah ngalakukeun sintésis ulikan pasar. sikep analitik ieu ngidinan Anjeun pikeun ngamekarkeun rencana sabalikna. Ku kituna anjeun bisa nyimpen alesan anjeun demonstrating nu shortcomings sahiji solusi lianna nu bisa envisaged.

Sintésis komprési

Aya loba latihan pikeun neuleuman step by sintésis informasi. sakumaha latihan chalenges anu idéal pikeun anjeun ngamekarkeun Anjeun analitik sarta sintésis. Pikeun mantuan Anjeun nguji salah, urang opted pikeun komprési inpormasi. Taun ieu, kaulinan pasti dina jangkauan sadaya, hal ieu ngamungkinkeun beginners ngabuktikeun sorangan setrés, jeung pindah ka hareup lalaunan tapi pasti.

maca  Tulis saé di tempat damel: pulpén atanapi keyboard?

Maén, ngan butuh hiji subyek dipilih, jadi hiji pilem, runtuyan atawa kursus. Mimitian kalayan sagala eusi kasimpulan kecap 5. Ieu sigana moal jadi gampang, tapi nyieun upaya pikeun manggihan. Ngulang latihan ku condensing dina kecap 25. Kadé hormat jumlah kecap. kecap numpak 50 lajeng buka garis 10 20 sarta nurutkeun ukuran informasi nu bisa disintésis.

Di tingkat 7 tina kaulinan ieu, anjeun bakal nyobian ngungkulan kasieun anjeun ka batur pikeun diajar nganyatakeun diri sacara épéktip sacara lisan. Solusi ieu bakal ngamungkinkeun anjeun nampilkeun kasimpulan inpormasi anjeun sacara lisan upami diperlukeun.

Ieu kaulinan oge mere Anjeun hiji sumanget sintésis multidisciplinary, jadi anjeun bisa hormat sintésis disiplin. Naha wewengkon maneh nu dipikawanoh atawa kanyahoan, sastra atawa seni, Anjeun gaduh sakabeh elemen hulu ka nyampur kana realitas anu aya nu anyar ka anjeun.

Ieu kaulinan ogé ngidinan Anjeun pikeun inget yen kami dina dunya mana jalma anu terus solicited. A pikiran analitik alus kituna jadi dumasar kana kecap wijaksana pikeun nganyatakeun kanyataanana di sababaraha kecap. Anjeun bakal conditioned poho sacara rinci jeung anjeun Huni on naon penting. Ieu kaulinan bakal ngidinan Anjeun pikeun pamustunganana ngadamel sintésis lengkep tanpa kaleungitan waktu bari ékonomi tina kecap.

Ukuran sintésis éféktif

Naha sintésis anjeun boh lisan atawa tulisan, éta kudu ngawengku sakabéh aspék penting masalah. A kasimpulan alus kituna teu kudu ngaleuwihan hiji kaca. Mun rék surélék éta, nyaho yén pangabisa ka konsentrasi nalika maca dina komputer hiji mindeng dua kali pondok ti normal. Leuwih ti éta, ragrag asih pikeun bacaan henteu maén dina kahadean anjeun. Ku email, dua belas garis cukup.

Mun aya hiji sintésis anu bakal maca, éta kudu ngaleuwihan dua atawa tilu menit ulah kaleungitan panongton Anjeun. Mun teu mungkin ngalakukeun hal merta pondok kusabab massa informasi, ulah ragu ngaleuwihan hiji halaman, tapi tiap kecap kudu bener nyieun hiji dampak.

Papanggih tantangan ieu, kesederhanaan kedah dina urutan, mimitian ku judul catchy, dilegakeun kalawan kalimat basajan. sintésis nu sanes hiji kompetisi pustaka, dijieunna tina rumus sintétik nu mayoritas bakal mungkas nepi.