Nyitak Friendly, PDF & Email

Dina henteuna precision dina perjangjian koléktif, éta bayar Kalibening konvensional alatan VRP?

Dua pagawé, ngalaksanakeun fungsi rep penjualan, parantos dipecat kusabab alesan ékonomi salaku bagian tina rencana perlindungan padamelan (PSE). Aranjeunna parantos nyita pengadilan industri pikeun tangtangan validitas PHK sareng nampi pamayaran tina rupa-rupa jumlah, khususna salaku bayaran pesangon kontraktual tambahan.

Gaji pesangon konvensional tambahan anu diklaim nyaéta anu disayogikeun ku perjanjian koléktif pikeun iklan sareng anu sami. Sanajan statusna salaku sales reps, para karyawan ngarasa yen aranjeunna benefited tina dibekelan tina pasatujuan koléktif ieu, lumaku pikeun parusahaan nu maranéhna digawé.

Tapi hakim anu munggaran parantos ngira-ngira:

di hiji sisi yén VRP perjangjian koléktif ngariung dina kontrak pagawean menyimpulkan antara dunungan jeung wawakil jualan, iwal dibekelan contractual leuwih nguntungkeun dinyatakeun lumaku pikeun wawakil jualan; di sisi séjén yén perjangjian koléktif pikeun iklan teu nyadiakeun keur applicability -na pikeun wawakil boga status rep jualan.

Akibatna, hakim geus dianggap yén éta téh perjangjian koléktif tina VRP nu dilarapkeun ka hubungan pagawean.

Kituna aranjeunna mecat karyawan ...

maca  hukum tanaga gawé Éropa