Nyitak Friendly, PDF & Email

Pasatujuan koléktif: bonus taunan matuh ka ayana staf

Hiji pagawe geus nyita hakim tribunal industri sanggeus PHK-Na pikeun kalakuan nu jahat serius dina 11. Desember 2012. Anjeunna tangtangan PHK sarta ogé dipénta mayar hiji bonus taunan disadiakeun ku perjangjian koléktif lumaku.

Dina titik kahiji, anjeunna sabagian meunang kasus na. Mémang, hakim munggaran parantos nganggap yén kanyataan anu dituduhkeun ka karyawan sanés mangrupikeun kalakuan anu jahat, tapi mangrupikeun panyabab anu nyata sareng serius pikeun PHK. Ku alatan éta, maranéhna geus dikutuk dunungan pikeun mayar anjeunna sums nu pagawe geus dicabut kusabab kualifikasi tina kalakuan nu jahat serius: a bayar deui pikeun periode PHK, kitu ogé sums dina hormat tina santunan pikeun bewara jeung pesangon bayar.

Dina titik kadua, hakim geus nampik pamundut pagawe, tempo yén dimungkinkeun teu minuhan sarat pikeun meunangkeun bonus nu. Ieu disayogikeun ku perjangjian koléktif pikeun perdagangan ritel sareng grosir utamina dina dahareun (seni 3.6)…

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Diajar jarak: peserta didik rumus kompak meunang