Nyitak Friendly, PDF & Email

Kamentrian Tenaga Kerja, Pakasaban sareng Integrasi dinten ieu nyimpulkeun piagam padamelan sareng pamekaran kaahlian sareng wawakil séktor jagal sareng roti.

Tujuan: nyumponan kabutuhan rekrutmen séktor ieu bari nguatkeun daya tarikna.

Cabang butchery-charcuterie tradisional sareng tukang roti-patisserie tradisional ngagambarkeun profési dina jantung gastronomi Perancis sareng ngeprak seueur kaahlian. Sanajan dinamisme maranéhanana, séktor ieu geus nyanghareupan kasusah rekrutmen salila sababaraha taun.

Pikeun ngabales kasusah ieu ningkat ku krisis, dina 2020 Pamaréntah ngaluncurkeun proyék khusus pikeun "kakurangan padamelan" salaku bagian tina agenda sosial anu dilakukeun sareng mitra sosial.

Saatos ngidentipikasi kabutuhan padamelan sareng kaahlian, Nagara sareng wawakil séktor ayeuna nandatanganan piagam padamelan sareng pamekaran kaahlian pikeun:

Kontribusi pikeun ngembangkeun oriéntasi nonoman sareng déwasa kana séktor ieu, khususna ku ngalaksanakeun tindakan ningkatkeun kasadaran dina hubungan sareng operator jasa padamelan umum;
Rojongan pausahaan jeung karyawan maranéhanana di

maca  Ngembangkeun pamikiran kritis