Nagara susunan up, unggal taun, loba bantuan jeung bonus. Pikeun alesan anu saé, biaya hirup anu janten langkung penting sareng ku kituna karyawan henteu tiasa nyumponan kabutuhan.

Diantara bonus ieu, urang tiasa disebatkeun kakuatan purchasing premium muncul dina taun 2018 sareng anu ti saprak janten premium ngabagi nilai. Ieu mangrupikeun bonus anu dibayar ka sadaya karyawan perusahaan, dina kaayaan anu tangtu, kalayan kauntungan anu dibebaskeun tina sagala rupa pajeg jeung biaya sosial.

Upami anjeun henteu terang ngeunaan karunia ieu, teraskeun maca tulisan ieu.
Alat pikeun taun 2022.

Naon bonus kakuatan purchasing?

The kakuatan purchasing premium, atawa malah bonus kakuatan purchasing luar biasa, diwanohkeun tanggal 24 Désémber 2018 ngaliwatan UU No. 2018-1213. Undang-undang ieu, ogé katelah "bonus Macron", mangrupikeun undang-undang anu diterapkeun unggal taun dugi ka 2021. Taun saterusna, éta diganti ku nami bonus babagi nilai. .

Éta mangrupikeun bonus anu ngajamin yén sadaya perusahaan, henteu paduli ukuranana, tiasa mayar sadayana karyawan premium anu dibebaskeun tina sagala rupa:

  • biaya pajeg;
  • biaya sosial;
  • pajeg panghasilan;
  • kontribusi sosial;
  • sumbangan.

Nanging, pamayaran bonus kakuatan pameseran anu luar biasa kedah dilakukeun dina kaayaan anu tangtu. Mémang, éta ngan diarahkeun ka pagawé anu boga gajih kirang ti total tilu SMICs. Kalayan syarat observasi ieu dilakukeun 12 bulan sateuacan mayar premi.

maca  Kumaha carana nyieun proyek Anjeun sorangan sarta jadi bebas?

Ogé, bonus kakuatan pameseran anu luar biasa kedah dibayar dina jangka waktu anu disayogikeun ku hukum, tanpa éta tiasa ngagentos jinis atanapi jinis imbuhan anu sanés. Tungtungna, anjeun kedah terang yén premium ieu ditutup dina 3 Euro sanajan dina kasus husus nu tangtu, siling ieu bisa dua kali.

Ieu kasus perusahaan anu parantos nandatanganan perjanjian bagi hasil atanapi bahkan perusahaan anu henteu ngagaduhan langkung ti 50 karyawan. Ieu ogé kasus pikeun pagawé anu dipasang dina garis kadua dina kasus ukuran paningkatan anu tangtu.

Siling tina bonus kakuatan beuli anu luar biasa ogé dua kali lipat upami bonus dibayar ka padamel anu cacad atanapi ku a organisasi kapentingan umum.

Kumaha bonus kakuatan purchasing diatur?

Bonus kakuatan purchasing kudu dilaksanakeun di pausahaan dina cara nu tangtu, sarta ieu, ngaliwatanpasatujuan grup nu kudu disimpulkeun dina kaayaan nu tangtu. Kahiji, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun nyetél éta ku cara konvénsi, hiji perjangjian koléktif, atawa malah ku hiji perjangjian antara dunungan hiji pausahaan jeung wawakil serikat dagang.

Lajeng aya pasatujuan menyimpulkan di tingkat panitia sosial jeung ékonomi hiji pausahaan pikeun nyetél bonus nu. Upami teu kitu, éta ogé tiasa dilakukeun ku ratifikasi atanapi draf perjanjian, kalayan sahenteuna dua per tilu sora staf.

Tungtungna, kasebut nyaéta dimungkinkeun yén bonus kakuatan purchasing luar biasa bakal dilaksanakeun di pausahaan ngaliwatankaputusan sapihak, ti dunungan. Disadiakeun yén dimungkinkeun informs panitia sosial jeung ékonomi (CSE).

maca  Deklarasi pajeg: prakték alus

Saha anu tiasa nyandak kauntungan tina bonus kakuatan pameseran?

Mimitina aya karyawan dina kontrak gawél, sanajan aranjeunna masih magang, kitu ogé pajabat publik kalawan EPIC atawa EPA. Sareng ieu, dina tanggal dimana bonus bakal dibayar atanapi nalika ngajukeun tandatangan atanapi perjangjian kaputusan sapihak anu dilaksanakeun ku dunungan.

Lajeng aya sadaya patugas perusahaan, bisi maranéhna boga kontrak gawé. Tanpa anu terakhir, pamayaran premiumna henteu wajib sareng upami aya pamayaran, aranjeunna moal dibebaskeun sakumaha anu disayogikeun ku hukum.

Ogé, pagawe samentara anu sadia dina tingkat hiji parusahaan pamaké ngabogaan hak pikeun bonus kakuatan purchasing nalika bonus ceuk dibayar. Atawa sanajan filing perjangjian na.

Tungtungna, sakur pagawe cacad dina tingkat hiji ngadegna sarta layanan nyadiakeun bantuan ngaliwatan kauntungan gawé ti bonus kakuatan purchasing.