Nyitak Friendly, PDF & Email

Naha anjeun terang yén ampir satengah tina penduduk sadunya nganggap dirina dwibasa? Angka ieu, anu sigana héran dina pandangan heula, diguratkeun dina panilitian ngeunaan dwibasa anu dilakukeun ku Ellen bialystok, psikolog Kanada sareng profésor di Universitas York di Toronto.

Saatos nampi gelar doktor di 1976, kalayan spesialisasi di kamekaran kognitif sareng bahasa di murangkalih, panilitianna teras difokuskeun kana dwibasa, ti saprak budak nepi ka umur anu paling maju. Kalayan patarosan sentral: naha dwibasa mangaruhan prosés kognitif? Upami leres, kumaha? Naha ieu pangaruh sareng / atanapi akibat anu sami gumantung kana naha éta otak budak atanapi sawawa? Kumaha barudak janten dwibasa?

Pikeun ngajantenkeun kami ngahampura, kami bakal masihan anjeun dina tulisan ieu sababaraha konci pikeun ngartos naon anu dimaksud "bilingual", naon rupa-rupa bilingualism sareng, meureun, mere ilham anjeun ngaoptimalkeun épéktipitas diajar basa anjeun.

Naon rupa-rupa jinis dwibasa?

Naon sih hartosna janten ...

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Bonus magang 2021