Nyitak Friendly, PDF & Email

Kasejahteraan sato mangrupikeun kaprihatinan anu parantos aya di masarakat. Nyandak kana akun sareng ningkatkeun éta beuki penting pikeun aktor anu béda:

  • konsumen anu tindakan beulina beuki dipangaruhan ku kaayaan peternakan,
  • asosiasi panyalindungan sato anu parantos lami damel pikeun karaharjaan sato,
  • distributor atanapi perusahaan anu ngalaksanakeun inisiatif perbaikan atanapi panyiri,
  • guru atanapi palatih anu kedah ngahijikeun anggapan ieu kana pelatihanna,
  • otoritas publik, anu kedah tumut kana ekspektasi ieu dina kawijakan publik,
  • sarta tangtu urang sunda, veterinarians, insinyur atawa teknisi anu di kontak jeung sato unggal poé sarta mangrupakeun aktor primér dina karaharjaan maranéhanana.

Tapi naon anu urang nyarioskeun nalika urang ngarujuk kana karaharjaan sato?

Naon ari karaharjaan sato teh satemenna, naha sarua jeung sakabeh sasatoan, gumantung kana naon, sato ker salawasna leuwih hade tinimbang sato imah, cukupkah pikeun miara sato sangkan hade?

Naha urang tiasa leres-leres meunteun karaharjaan sato, sacara obyektif sareng ilmiah, atanapi éta murni subjektif?

Tungtungna, urang tiasa leres-leres ningkatkeun éta, kumaha sareng naon mangpaatna pikeun sato sareng pikeun manusa?

Sadaya patarosan ieu penting pikeun karaharjaan sato, khususna sato peternakan!

Tujuan MOOC "Karaharjaan sato peternakan" nyaéta pikeun masihan jawaban kana patarosan anu béda-béda ieu. Pikeun ieu, éta terstruktur dina tilu modul:

  • modul "paham" anu nempatkeun dasar téoritis,
  • modul "assess" anu nawiskeun elemen anu tiasa dianggo di lapangan,
  • hiji "ningkatkeun" modul nu presents sababaraha solusi
maca  Planét urang

MOOC dirancang ku hiji tim atikan bringing babarengan guru-panalungtik, peneliti sarta veterinarians specializing dina karaharjaan sato peternakan. Sesi kadua MOOC ieu museurkeun kana sato peternakan sareng sabagéan nyandak pelajaran sési kahiji tapi kami ogé nawiskeun anjeun sababaraha fitur énggal, naha éta palajaran pribadi ngeunaan kesejahteraan spésiés anu béda atanapi wawancara anyar. Kami ogé nawiskeun anjeun kamungkinan kéngingkeun sertipikat parantosan suksés MOOC pikeun ngajamin akuisisi kaahlian.

Warta:

  • Kursus anyar (misalna e-kaséhatan sareng karaharjaan sato)
  • Kursus ngeunaan karaharjaan spésiés tangtu (babi, sapi, jsb).
  • Wawancara anyar sareng spesialis dina widang anu béda.
  • Kamungkinan pikeun meunangkeun sertipikat prestasi