Nyitak Friendly, PDF & Email

Topéng lawon karajinan tangan damel, éta geuwat réngsé. Ditilik ku Déwan Tinggi Kaséhatan Umum (HCSP) henteu cekap nyaring ngalawan varian anu langkung tepa tina coronavirus, Sekretaris Nagara Kaséhatan Pendudukan, Laurent Pietraszewski, ngumumkeun, Minggu, 24 Januari, larangan anu bakal datang di tempat padamelan.

"Pamaréntah sacara saé pisan nuturkeun rekomendasi ti Déwan Tinggi pikeun Kaséhatan Umum (HCSP) ti saprak mimiti krisis", saur Laurent Pietraszewski di Franceinfo, nambihan yén protokol kasihatan "Bakal ngaduga gancang pisan yén masker buatan tangan henteu diperyogikeun dina bisnis". Éta bakal diadaptasi "Saatos, sapertos biasa, parantos didiskusikeun sareng mitra sosial".

Tilu jinis masker diijinkeun

Ngan ukur tilu jinis masker, dina prinsipna, tiasa dianggo dina bisnis: topeng bedah (ti dunya médis, sareng sisi biru sareng sisi bodas), topeng FFP2 (anu paling protéktif) sareng topéng lawon industri disebut. Kategori 1 ”. Masker lawon industri "Kategori 2", anu ngan ukur nyaring 70% partikel, ngalawan 90% pikeun "kategori 1", sareng anu dilakukeun ku cara artisanal, anu henteu diuji dina hal kinerja, moal tiasa dianggo deui.

Surat keputusan anu nyarankeun yén masker ieu henteu kedah dianggo deui di ruang publik ogé kedah diterbitkeun henteu lami. Kaputusan dikritik ku National Academy of Medicine anu nganggap yén ukuran ieu "Kurangna bukti ilmiah"....

 

Teras maca tulisan dina situs aslina →

maca  Kepala panalungtikan, profési panalungtikan