Nyitak Friendly, PDF & Email

Pangecualian leutik dina bentang hukum tradisional, status wartawan profesional dibarengan ku seueur aturan anu turun tina hukum tenaga kerja biasa. Salaku buktina, komisi arbitrase tanggung jawab pikeun ngaevaluasi jumlah santunan kusabab wartawan profesional anu ngagaduhan lisénsi atanapi hoyong nungtungan kontrakna, nalika manula dina jasa perusahaan anu sami ngaleuwihan lima belas taun. Panitia ogé dirujuk nalika wartawan dituduh salah laku serius atanapi kalakuan salah, henteu paduli panjang manula (Buruh C., seni. L. 1712-4). Perhatoskeun yén komisi arbitrase, diwangun ku cara babarengan, mangrupikeun hiji-hijina anu kompeten pikeun ngabenerkeun jumlah indemitas terminasi, dugi ka dikaluarkeun tina yurisdiksi sanés (Soc. 13 April 1999, n ° 94-40.090, Dalloz fiqih).

Upami kauntungan tina indemitas pemecatan biasana dijamin pikeun "wartawan propésional", patarosan na bakal muncul ngeunaan langkung khususna para karyawan "lembaga pers". Dina hubungan ieu, putusan dina 30 Séptémber 2020 penting pisan sabab éta netelakeun, dina tungtung pembalikan hukum kasus, ruang lingkup alat.

Dina hal ieu, wartawan anu direkrut dina 1982 parantos dipecat ku Agence France Presse (AFP) kusabab kalakuan parah dina 14 April 2011. Anu terakhir parantos nyita tribunal tenaga kerja

maca  Latihan Blockchain sareng Bitcoin Gratis (Pemula)