Nyitak Friendly, PDF & Email
  • Nyaho biologi nyiruan
  • manggih jaringan interaksi kompléks antara lebah, tutuwuhan, manusa jeung lahan
  • Ngartos kumaha jalanna beekeepers amatir jeung profésional, cara maranéhanana beternak atawa ngahasilkeun royal jelly
  • Identipikasi ancaman anu beurat dina lebah sareng alat kontrol anu aya
  • Panggihan anu sektor beekeeping jeung pasar madu.

gambaran

Nyiruan duanana penting pikeun produksi tatanén ampir 70% spésiés dibudidayakan sareng salah sahiji korban mimiti prakték pertanian intensif. Ieu paradoks ieu tapi ogé sagala pajeulitna hubungan antara nyiruan, beekeeping jeung tatanén anu MOOC Bees jeung Lingkungan explores.

Urang bakal mendakan biologi nyiruan, khususna nyiruan domestik, spésiés anu luar biasa anu tiasa ngajaga cara hirup liar nalika janten subyek doméstikasi manusa. Urang bakal ningali sababaraha faktor anu mangaruhan kaséhatanna, naha kimiawi atanapi biologis. Urang bakal ngajelaskeun gumantungna kuat antara kaséhatan nyiruan jeung kasadiaan sumberdaya floral jeung habitat, utamana dina lingkungan tatanén.

Ngaliwatan loba conto, anjeun bakal manggihan kumaha beekeepers bisa ngangkat lebah maranéhna pikeun ngahasilkeun madu jeung royal jelly, tapi ogé pikeun pembuahan pepelakan. Kasaksian bakal ngelingan yén beekeeping Perancis mangrupikeun kagiatan ékonomi anu kedah nyanghareupan turunna produksi sareng persaingan internasional anu kuat. Kaunggulan na nyaéta kualitas sareng originalitas produksi régional.

Pikeun unggal téma ieu, pangaweruh ilmiah anu stabil tapi ogé anu aya dina perdebatan bakal diungkabkeun sareng dibahas.

maca  CSE: inpormasi sareng konsultasi

Teras maca tulisan dina situs aslina →