Nyitak Friendly, PDF & Email

 

Sacara umum, istilah "ngantunkeun" mangrupikeun otorisasina pikeun ngeureunkeun padamelan anu dibéré majikan pikeun karyawan. Dina garis ieu, kami ngajukeun supados anjeun mendakan béda jinis cuti ogé béda-béda modalitasna.

TINGKAT PAID

Dibayar cuti mangrupikeun waktos cuti di mana dunungan, kusabab kawajiban hukum, mayar hiji pagawe. Sadaya karyawan anu berhak kana éta, paduli jinis padamelan atanapi kagiatan anu diilénkeun, kualifikasi, kategori masing-masing, sipat saraan sareng jadwal padamelan. Nanging, sanaos diwajibkeun di seueur nagara, jumlah liburan mayar béda-béda ti hiji nagara ka nagara. Tapi, di Perancis, sadaya pagawé ngagaduhan hak pinuh pikeun 2 dinten parantos mayar per bulan. Pondokna, pagawe anu rutin dianggo pikeun dunungan anu sami sareng di tempat anu sami bakal nguntungkeun tina cuti mayar.

TINGKAT TANPA Bayar

Nalika urang nyarioskeun ngeunaan cuti tanpa mayar, kami ngarujuk kana hal anu henteu diatur ku Kode Buruh. Pikeun nguntungkeun ti dinya, karyawan henteu katentepkeun sareng naon waé atanapi prosedur. Dina basa sanésna, éta ku perjanjian umum yén dunungan sareng karyawan ngartikeun durasi na sareng organisasi na. Pondokna, hiji pagawe panginten tiasa nyarios cuti tanpa mayar atas sababaraha alesan. Ku sabab éta janten bébas ngagunakeun éta boh pikeun tujuan profésional (usaha bisnis, studi, palatihan, sareng anu sanés) atanapi kanggo tujuan pribadi (sesa, maternity, perjalanan, sareng sajabana). Pikeun jinis cuti ieu, sadaya waktos henteuna dirina bakal lepas, karyawan moal dibayar.

TINGKATKAN TANGGUNG

Saluyu sareng Kode Buruh, saha waé karyawan anu parantos réngsé sataun mayunan anu efektif berhak ngantunkeun taunan. Dibayar liburan jumlah dugi ka lima minggu di kaayaan anu ayeuna, tanpa ngémutan liburan umum sareng akhir minggu anu dikabulkeun ku dunungan. Tangtosna, cuti taunan dibéré ngan ukur saluyu sareng hukum na jadwal perusahaan. Pondokna, naon waé karyawan, naon waé padamelan na, kualifikasi na, jam kerja na tiasa nguntungkeun tina cuti ieu.

maca  Naon Anjeun Peryogikeun Ngeunaan Perangkat Swasta

PELAKSANAAN LEAVE

Peringatan ujian, sapertos anu nunjukkeun, mangrupikeun bentuk cuti khusus anu, sakali dipasihkeun, masihan kasempetan naon waé karyawan pikeun henteu hadir supados nyiapkeun kanggo nyandak hiji atanapi seueur ujian. Pikeun kauntungan tina cuti ieu, karyawan anu gaduh ideu meunang gelar / gelar diploma pendidikan téknologi anu disatujuan pasti bakal ngabuktikeun senioritas 24 bulan (2 taun) sareng ngagaduhan karyawan kualitas karyawan perusahaan pikeun 12 bulan (1 taun). Nanging, langkung saé terang yén hiji padamelan dina usaha karajinan sareng kirang ti 10 urang kedah ngabuktikeun senioritas 36 bulan.

TINGKAT LATIHAN INDIVIDU

Pangalihan latihan pribadi mangrupikeun salah sahiji palatihan dimana karyawan tiasa resep naha anjeunna dina CDI atanapi CDD. Hatur nuhun tina cuti ieu, sadaya karyawan tiasa ngiringan hiji atanapi langkung sesi pelatihan, sacara rutin. Pondokna, ieu atanapi sesi latihan ieu bakal ngajantenkeun anjeunna ngahontal tingkat kualifikasi anu langkung saé atanapi bakal nyayogikeun anjeunna sareng sagala rupa cara pengembangan dina ngalaksanakeun tanggung jawab dina perusahaan.

TINGKATKEUN EKONOMIK, SOSIAL AND LATIHAN UNION

Perangkat pelatihan cuti ékonomi, sosial sareng union mangrupikeun jinis cuti anu disayogikeun ka saha waé padamelan anu hoyong miluan pelatihan ékonomi atanapi sosial atanapi sesi pelatihan serikat. Istirahat ieu umumna dipasihkeun tanpa kaayaan senioritas sareng ngamungkinkeun para karyawan nyiapkeun latihan dina hal ngahijikeun union.

maca  Rencana Pangembangan Skills. Nganggo Padamelan Pangusaha pikeun Karyawan na.

PENDIDIKAN AND PANJANGKEUN

Cuti pengajaran sareng panilitian mangrupikeun salah sahiji jinis cuti anu masihan sadaya karyawan kamungkinan ngajar atanapi ngalaksanakeun (neraskeun) sababaraha kagiatan panilitianana di lembaga swasta sareng swasta. Pikeun kauntungan tina éta, padamel kedah, mimitina, gaduh ijin ti dununganana salian ti ngahargaan kaayaan anu tangtu. Cuti pengajaran sareng panilitian lumangsung rata-rata:

-8 jam per minggu

-40 jam pér bulan

-1 waktos pinuh.

PELANGGALKEUN

Umum terang yén Kodeu Buruh sareng Perjanjian Koléktif parantos netepkeun cuti sakit. Ieu ngandung hartos yén nalika aya panyakit anu disahkeun ku sertipikat médis, padamel, naon waé kaayanana (wadah, trainee, samentawis), ngagaduhan hak cuti umum "biasa". Durasi cuti ieu diputuskeun ku dokter gumantung kana kasus anu kedah diubaran.

Pikeun kauntungan tina cuti sakit, karyawan kedah ngirimkeun dununganana pikeun énggal ngeunaan stoppage damel atanapi sertipikat médis salami 48 jam mimiti henteuna.

Salaku tambahan, upami karyawan mendakan dirina menderita patologi serius, anjeunna sering nyarankeun CLD (cuti jangka panjang). Kiwari dimungkinkeun ngan ukur sapuk nuturkeun pendapat panitia médis sareng tiasa rata-rata antara 5 dugi 8 taun.

MATERNITY LEAVE

Sadaya awéwé padamelan anu hamil didamel hak cuti. Istirahat ieu kalebet dina cuti prenatal sareng cuti postnatal. Tilar prenatal tahan 6 minggu sateuacan tanggal (disangka) dikirimkeun. Pikeun cuti pasanggrahan, éta lumangsung 10 minggu saatos kiriman. Tapi, durasi sésana ieu bénten upami karyawan parantos ngalahirkeun sahenteuna 2 murangkalih.

maca  Kumaha pakansi dibayar dianggo?

TINGKATKEUN UNTUK KAWANAN ENTERPRISE

Ninggalkeun kanggo netepkeun bisnis mangrupikeun jinis cuti anu masihan kamungkinan naon waé karyawan nyandak cuti atanapi nyéépkeun part-time supados langkung saé pikeun investasi dina proyék wirausaha. Dina basa sanésna, cuti ieu masihan karyawan hak pikeun samentawis ngagantungkeun kontrak padamelan kanggo janten usaha pikeun nyiptakeun bisnis, pertanian, komersil atanapi karajinan. Kukituna cocog pikeun pamimpin proyék anu gaduh ide ngamimitian aman. Istilah cuti pikeun nyiptakeun bisnis ogé ngamungkinkeun karyawan pikeun ngatur bisnis inovatif anyar pikeun jaman anu siapkeun.

Pagawean anu hoyong kauntungan tina cuti ieu kedah ngagaduhan senioritas 24 bulan (2 taun) atanapi langkung di perusahaan dimana anjeunna damel. Istilah cuti pikeun nyiptakeun bisnis gaduh durasi 1 waktos diperyogikeun sakali sakali. Tapi, anjeunna leres-leres teu dibayar.

TINGKATKEUN UNTUK SAKITNA

Istirahat pikeun bencana alam mangrupikeun cuti khusus anu tiasa waé anu di bawa waé padamelan dina kaayaan anu tangtu. Mémang, cuti ieu disayogikeun ka saha waé padamelan anu biasa atanapi padamelan dina zona résiko (zona kamungkinan kapangaruhan ku musibah alam). Ku kituna éta ngamungkinkeun para karyawan ngaraosan 20 dinten dimana anjeunna bakal tiasa ngiringan dina kagiatan organisasi anu masihan bantosan ka para korban bencana ieu. Éta henteu lunas saprak éta dicandak sacara sukarela.