Nyitak Friendly, PDF & Email

Henteu aya gunana pikeun ningalikeun kamahéran anjeun pikeun basa berkelanjutan atanapi ultra-khusus. Anjeun saderhana, langkung saé. Jelas, éta sanés ngeunaan ngagunakeun gaya anu teu pantes. Tapi pikeun ngadopsi konstruksi kalimat anu eksplisit sareng ngan ukur ngagaduhan tujuan: kajelasan sareng ketepatan.

1 kesederhanaan

Kesederhanaan tiasa nyababkeun nyoko kana sintaksis "subjek - verba - pelengkap" anu jelas. Kadang-kadang kahayang pikeun nunjukkeun yén hiji terang péngkolan kompleks tiasa nyababkeun nyerat kalimat anu panjang pisan. Ieu henteu dianjurkeun, sabab dina kaayaan ieu. Nu maca jauh-jauh teu leungit lagu. Ku kituna, keukeuh ngagunakeun kalimah pondok saloba mungkin. Hiji trik metot nyaéta pikeun nganyatakeun ngan hiji gagasan per kalimah.

2 kajelasan

Ngedalkeun ngan hiji gagasan per kalimat ngabantosan janten jelas. Ku kituna, teu aya ambiguitas ngeunaan sifat unsur-unsur anu aya dina kalimah. Mustahil pikeun ngalieurkeun subjek sareng obyék atanapi heran saha anu ngalakukeun naon. Éta sami pikeun ngahargaan konfigurasi paragrap. Mémang, ideu kedah jelas dikedalkeun dina awal, dina kalimah munggaran. Sésana kalimat bakal nambihan ide ieu. Nyatana, anjeun henteu kedah nyiptakeun kapanasaran dina tulisan propésional sabab éta sanés carita detéktip.

3 rasionalisasi "saha jeung naon"

Nyalahgunakeun "saha - éta" dina tulisan propésional ngawartosan dua hal. Di hiji sisi, anjeun nyerat nalika anjeun nyarios. Di sisi anu sanésna, anjeun condong ngajantenkeun kalimat anjeun langkung kompleks. Mémang, panggunaan anu sareng anu dina éksprési lisan ngamungkinkeun pikeun nandaan reureuh sateuacan diserang deui. Upami dina hal ieu, éta tiasa ngabantosan komunikasi anu lancar, dina tulisan éta hasil sabalikna anu dicandak.

maca  Naha langkung saé ngirim email atanapi langkung saé surat?

4 jenis kecap pikeun ni'mat

Sangkan tetep saderhana, langkung resep kecap gampang tibatan kecap rumit anu meryogikeun muka kamus pikeun seueur jalmi. Dunya propésional mangrupikeun lingkungan anu praktis, janten teu aya waktos pikeun miceunan. Nanging, urang kedah ngémutan ungkapan atanapi jargon anu dianggo unggal dinten sareng nangtoskeun kasempetan padamelan na. Janten, upami anjeun nyarios ka klien atanapi jalma awam, anjeun kedah narjamahkeun jargon profesional anjeun nganggo istilah akal sehat.

Di sisi anu sanésna, anjeun kedah langkung milih kecap anu konkret tibatan kecap anu abstrak, anu hartosna tiasa nyimpang. Upami anjeun gaduh sinonim, langkung milih kecap pondok tibatan kecap panjang.

5 jenis kecap anu kudu dijauhkeun

Jenis kecap anu dijauhkeun nyaéta kecap anu teu perlu sareng superfluous. Anu teu perlu hartina manjangkeun kalimah anu geus jelas atawa ngagunakeun dua sinonim dina waktu anu sarua pikeun nyebutkeun hal anu sarua. Anjeun oge bisa lighten kalimah ku ngagunakeun gaya aktif jeung teu pasif. Ieu ngandung harti yén anjeun kedah ngadopsi gaya "subjek verba pelengkap" jeung ulah aya complements objék saloba mungkin.