Nyitak Friendly, PDF & Email

Ku 2050, populasi urban Afrika bakal naek ka 1,5 milyar. Pertumbuhan anu kuat ieu peryogi transformasi kota pikeun nyumponan kabutuhan sadaya penduduk kota sareng mastikeun pangwangunan masarakat Afrika. Dina manah transformasi ieu, di Afrika meureun leuwih ti tempat sejenna, mobilitas muterkeun hiji peran konci, naha éta pikeun ngahontal pasar, tempat pagawean atawa nganjang baraya.

Kiwari, lolobana mobilitas ieu dilaksanakeun ku leumpang atawa ku modus angkutan tradisional (khususna di sub-Sahara Afrika). Pikeun nyumponan kabutuhan anu ningkat, sareng ngawangun kota anu langkung sustainable sareng inklusif, metropolis ageung nyandak sistem angkutan masal, sapertos BRT, trem atanapi metro.

Sanajan kitu, palaksanaan proyék ieu dumasar kana pamahaman prior tina spésifisitas mobilitas di kota-kota Afrika, dina pangwangunan visi jangka panjang sarta governance solid sarta model pembiayaan. Unsur-unsur anu béda-béda ieu anu bakal dipidangkeun dina Clom ieu (kursus online kabuka sareng masif) anu ditujukeun pikeun aktor anu kalibet dina proyék angkutan kota di buana Afrika, sareng umumna sadayana anu panasaran ngeunaan transformasi di buana Afrika. Gawé di metropolises ieu.

Clom ieu hasil tina pendekatan partnership antara dua lembaga husus dina masalah angkutan kota di kota kidul, nya éta Badan Pengembangan Perancis (AFD) ngaliwatan Kampus na (AFD - Cam), jeung Kerjasama pikeun Pangwangunan jeung Perbaikan Transportasi Kota ( CODATU), sareng dua Operator Francophonie, Universitas Senghor anu misi pikeun ngalatih eksekutif tiasa nyumponan tangtangan pangwangunan sustainable di Afrika sareng Badan Universitas La Francophonie (AUF), jaringan universitas terkemuka di dunya. Spesialis dina mobilitas sareng angkutan kota parantos digerakkeun pikeun ngarengsekeun tim atikan Clom sareng nyayogikeun kaahlian lengkep dina subjek anu dibahas. Para mitra hususna hoyong hatur nuhun ka panyatur ti lembaga sareng perusahaan di handap ieu: Agence Urbaine de Lyon, CEREMA, Facilitateur de Mobilités sareng Transitec.

maca  Penyediaan rojongan husus

Teras maca tulisan dina situs aslina →