Nyitak Friendly, PDF & Email

Pikeun urang asing atanapi non-warga, sababaraha prosedur diwajibkeun muka rekening bank di Perancis. Pikeun langkung seueur ngeunaan bank sareng prosedur anu pangsaéna, tingali tulisan kami.

Dupi abdi tiasa muka rekening bank di luar negeri? Bank mana anu nampi non-warga? Dokumén naon anu peryogi urang asing pikeun muka rekening bank? Anu daratang sareng tiasa non-warga nyuhunkeun muka rekening bank? Kumaha carana abdi tiasa ngahemat waktos? Naon kajadian lamun pamundut kuring ditolak?

Bagian ieu ngajelaskeun kumaha cara muka rekening bank di Perancis upami anjeun sanés nyicingan.

 

1 Milarian bank anu nampi urang asing di luar negeri.

Lamun Anjeun keur pilari bank nu narima non-warga, tingali Boursorama Banque, N26 na Revolut. Aya dua kasus: upami anjeun sanés warga Perancis atanapi upami anjeun warga Perancis. Upami anjeun parantos di Perancis kirang ti sataun, contona salaku mahasiswa atanapi musafir, anjeun tiasa muka rekening di luar negeri nganggo bank mobile. Pikeun muka akun dina bank online atanapi tradisional, anjeun kedah ngantosan sataun.

2 Pangiriman data pribadi

Pikeun muka rekening bank mancanagara, Anjeun kudu ngeusian formulir nu nyokot ngeunaan lima menit. Inpormasi anu diperyogikeun nyaéta standar. Anjeun bakal dipénta inpormasi pribadi ngeunaan tawaran anu anjeun pilih (nomer ID, tanggal lahir, nagara sareng daérah), ogé wincik kontak anjeun sareng lambaran inpormasi ringkes. Anjeun teras tiasa ningali sareng nandatanganan kontrak réngsé online.

Waktos anu diperyogikeun pikeun ngalengkepan formulir online pikeun muka akun di luar negeri gumantung kana bank anu anjeun pilih: bank online sareng mobile sapertos nikel, Revolut atanapi N26 nawiskeun bentuk anu tiasa réngsé gancang pisan. Ieu ogé lumaku pikeun bank tradisional, kayaning HSBC.

 

3 Pikeun non-warga muka rekening bank, dokumén di handap ieu diperlukeun.

- Paspor atanapi KTP

- Kwitansi nyéwa atanapi bukti alamat sanés

- Conto tanda tangan

- Idin tinggal anjeun upami anjeun prihatin

Dina hal ieu, waktos anu diperyogikeun pikeun verifikasi saatos transfer gumantung kana bank anu dipilih. Rata-rata, butuh lima poé, tapi kalawan mobile banking, kawas N26, anjeun ngan kudu ngadagoan 48 jam pikeun asup kana rekening bank anjeun sarta boga RIB. Kalawan nikel, éta malah leuwih gancang, jeung akun dijieun ampir instan.

 

4 Jieun deposit munggaran anjeun.

A deposit minimum diperlukeun pikeun muka hiji akun pikeun non-nyicingan, nu constitutes jaminan bank urang yen akun bakal sabenerna dipaké. Sababaraha bank ogé ngecas biaya henteu aktip, anu kedah dibayar nalika muka deposit. Deposit minimum beda-beda ti bank ka bank, tapi biasana sahenteuna 10 ka 20 euro.

Kusabab muka rekening bank pikeun asing salawasna gratis, bank henteu ngecas deposit munggaran. Rata-rata, duit ditransferkeun dina lima poé gawé. Sakali kartu diaktipkeun, pangmayaran sareng ditarikna tiasa dilakukeun.

 

Naon bank online utama?

 

 BforBank: bank nurutkeun aranjeunna

BforBank mangrupikeun anak perusahaan tina Crédit Agricole anu diciptakeun dina Oktober 2009. Ayeuna gaduh langkung ti 180 nasabah sareng mangrupikeun salah sahiji beurat perbankan internét. Ieu nawiskeun rupa-rupa produk sareng jasa, kalebet rekening bank, produk tabungan umum, pinjaman pribadi, hipotik sareng jasa pribadi. Teu nyebut, kartu debit jeung fasilitas overdraft, duanana gratis. Anjeun ogé tiasa ngaluarkeun cék digital.

 

Bousorama Banque: bank kami rék nyarankeun

Boursorama Banque mangrupikeun salah sahiji bank online pangkolotna, anak perusahaan Société Générale, anu ngagaduhan 100% ti saprak nyandak alih CAIXABANK. Diadegkeun dina 1995, éta mimitina fokus kana dagang mata uang online. Lajeng dina 2006, éta nyieun parobahan strategis sarta dimekarkeun tawaran na ka rekening ayeuna. Kiwari, Boursorama Banque nawiskeun pinjaman, asuransi jiwa, rekening tabungan, devisa sareng perbankan internét. Kartu debit sareng cek kasaimbangan ditawarkeun gratis. Aksés langsung ka hipotik sayogi online sareng pamayaran sélulér. Tanpa hilap, di dieu ogé, pangiriman cek digital. Perbankan online tujuanana pikeun ngahontal 4 juta nasabah ku 2023.

 

Fortuneo Banque: bank basajan tur efisien

Fortuneo, perusahaan pamayaran mobile, diadegkeun dina 2000 sareng diaku ku Crédit Mutuel Arkéa di 2009, anu ngagabung sareng Symphonis janten bank. Sateuacanna, anjeunna khusus dina perdagangan saham sareng dana. Fortuneo ayeuna nawiskeun sadaya jasa anu ditawarkeun ku bank-bank utama, kalebet hipotik, asuransi jiwa, tabungan bahkan asuransi mobil. Taun 2018, Fortuneo mangrupikeun e-bank Perancis munggaran anu ngenalkeun pamayaran tanpa kontak.

Éta hiji-hijina bank online anu nawiskeun kartu MasterCard World Elite gratis, tapi henteu ngan ukur. Overdraft écés sayogi gratis.

 

HelloBank: bank di fingertips Anjeun

Pamayaran mobile Hello Bank diluncurkeun dina taun 2013 kalayan dukungan jaringan perbankan tradisional BNP Paribas pikeun narik jumlah maksimal nasabah. Sadaya produk sareng jasa BNP Paribas sayogi pikeun nasabah Allo Bank di sakumna dunya. Halo Bank sahingga masihan konsuménna aksés kana jaringan kira-kira 52 ATM di 000 nagara. Bank aya di Jerman, Bélgia, Austria, Perancis sareng Italia sareng nawiskeun rupa-rupa jasa perbankan. Surat cek di-cabang sareng kartu debit gratis sayogi.

 

MonaBank: bank anu nempatkeun jalma kahiji

Monabank mangrupikeun anak perusahaan tina grup Crédit Mutuel, anu dikenal ku sloganna "Jalma sateuacan artos", anu diadegkeun dina 2006. Nepi ka Désémber 2017, Monabank ngagaduhan kirang langkung 310 nasabah. Monabank mangrupikeun hiji-hijina bank online anu henteu nawiskeun kartu debit gratis. Kartu Visa standar hargana €000 per bulan sareng kartu Visa Premier hargana €2 per bulan. Di sisi anu sanésna, ditarikna artos gratis sareng henteu terbatas sapanjang zona euro.

Monabank teu boga syarat panghasilan sarta geus meunang Service Palanggan of the Year pangajén sababaraha kali dina urutan.

 

N26: bank anjeun bakal cinta

N26 gaduh lisénsi perbankan Éropa, anu hartosna akun pamariksaanna tunduk kana jaminan anu sami sareng lembaga kiridit anu didirikan di Perancis. Hiji-hijina bédana nyaéta nomer akun IBAN sami sareng bank Jerman. Rekening dewasa ieu ngan ukur tiasa dibuka sareng diurus ngalangkungan aplikasi mobile bank, sareng henteu aya syarat panghasilan atanapi karésidénan.

Akun N26 cocog sareng transfer bank, kalebet debit langsung. Mindahkeun MoneyBeam antara pangguna N26 ogé tiasa ngalangkungan nomer telepon atanapi alamat email panarima. Overdrafts, tunai jeung cék teu sadia pikeun pamaké Perancis. Nanging, upami anjeun ngabiayaan proyék atanapi ngamimitian, anjeun tiasa nampi dugi ka € 50 dina pinjaman N000.

 

Nikel: rekening for everyone

Nikel diluncurkeun dina 2014 ku Financière des Payments Electroniques sareng parantos dipiboga ti 2017 ku BNP Paribas. Nikel mimitina disebarkeun di 5 tukang bako. Konsumén tiasa mésér kartu tabungan Nikel sareng muka rekening langsung di tempat. Kiwari, Nikel parantos langkung demokratis sareng nawiskeun jasa perbankan saderhana ka sadayana. Rekening nikel tiasa dibuka dina dinten anu sami, tanpa syarat kaanggotaan atanapi biaya disumputkeun, dina tukang bako atanapi online dina waktos kirang ti lima menit.

 

Oranyeu Bank: bank reinvented

Diluncurkeun dina bulan Nopémber 2017, bank online énggal, Orange Bank, parantos gaduh dampak anu ageung. Dina opat taun ti saprak diluncurkeun, bank éléktronik raksasa telekomunikasi parantos nampi sakitar 1,6 juta nasabah. Asalna ngan ukur nawiskeun rekening ayeuna, Orange Bank ayeuna ogé nawiskeun rekening tabungan sareng pinjaman pribadi. Bank Oranyeu ngagaduhan posisi anu unik antara perbankan online sareng perbankan mobile. Salaku conto, kartu Orange Bank tiasa dipersonalisasi sapinuhna tina aplikasi. Modifikasi wates, meungpeuk / ngabuka blokir, aktivasina / nganonaktipkeun pamayaran online sareng tanpa kontak, jsb. Bank Oranyeu mangrupikeun anu munggaran nyiptakeun "tawaran kulawarga". Kulawarga Bank Oranyeu: nganggo pakét ieu, anjeun tiasa nampi tawaran tambahan dugi ka lima kartu anak ngan ukur € 9,99 per bulan.

 

Revolut: bank pinter

Revolut dumasar kana 100% téhnologi finansial mobile, jadi konsumén bisa ngatur rekening maranéhanana sarta perbankan éksklusif ngaliwatan aplikasi Revolut. Pausahaan nawarkeun opat jasa. Ladenan standar lengkep gratis sareng biaya € 2,99 per bulan.

Panyekel akun Revolut tiasa nganggo aplikasi sélulér pikeun nransferkeun dana ka rekeningna sareng ngalaksanakeun sadaya transaksi perbankan ti dinya. Salaku conto, anjeun tiasa ngadamel transaksi artos, transfer bank, pesenan artos sareng debit langsung.

Tapi, nu boga akun teu bisa nyieun pangmayaran nu ngaleuwihan jumlah total duit disimpen dina akun. Sadayana tiasa dianggo ku cara ieu, anu gaduh akun kedah ngeusian heula akun teras tiasa mayar ku transfer bank atanapi kartu kiridit.

 

Pikeun naon kartu debit dianggo?

Kartu debit (sapertos cek) mangrupikeun alat pembayaran anu dihubungkeun sareng rekening ayeuna (pribadi atanapi gabungan) sareng, sapertos cek, éta mangrupikeun cara pembayaran anu paling umum di Perancis. Éta tiasa dianggo pikeun ngagaleuh langsung di toko atanapi online sareng narik artos tina ATM atanapi bank.

Kartu debit tiasa dikaluarkeun ku bank sareng lembaga kiridit sanés. Éta ogé tiasa ngalebetkeun jasa sanés sapertos asuransi atanapi jasa booking.

 

Jenis béda tina kartu pamayaran jeung kaayaan pamakéan maranéhanana.

— Kartu bank ditarikna: Kartu ieu ngamungkinkeun anjeun pikeun narik artos ngan tina ATM dina jaringan bank atanapi tina ATM milik jaringan sanés.

- Kartu bank pamayaran: Kartu ieu ngamungkinkeun anjeun mundur artos sareng ngagaleuh online atanapi di toko.

— Kartu kiridit: Gantina mayar tunai tina rekening bank anjeun, anjeun asup kontrak pembaharuan jeung penerbit kartu kiridit jeung mayar suku bunga tetep nurutkeun syarat kontrak.

- Kartu prabayar: Ieu mangrupikeun kartu anu ngamungkinkeun anjeun mundur jumlah kiridit prepaid kawates.

- Kartu jasa: ngan bisa dipaké pikeun mayar expenses bisnis ditagihkeun ka akun jasa.

Kartu debit.

Éta mangrupikeun kartu pamayaran anu paling umum di Perancis. Aya sababaraha tipena béda.

- Kartu standar sapertos Visa Classic sareng MasterCard Classic.

- Kartu premium sapertos Visa Premier sareng MasterCard Gold.

- Kartu premium sapertos Visa Infinite sareng MasterCard World Elite.

Kartu ieu dibédakeun ku modeu pamakean pikeun mayar sareng ditarikna, asuransi sareng aksés kana jasa gratis atanapi mayar tambahan. Langkung luhur harga kartu, langkung seueur jasa sareng kauntungan anu ditawarkeunana.

 

Kumaha kartu debit béda?

Kalayan kartu debit, anjeun tiasa milih mayar sadayana sakaligus atanapi nunda pamayaran. Naon bedana duanana?

Hiji kartu debit saharita deducts jumlah tina akun anjeun pas bank ieu informed ngeunaan ditarikna atawa mayar, nyaéta dina dua atawa tilu poé. Kalayan kartu debit defer, pangmayaran ngan ukur dilaksanakeun dina dinten terakhir bulan. Anu mimiti langkung mirah sareng langkung gampang dianggo, sedengkeun anu terakhir umumna langkung mahal, tapi langkung fleksibel.

Pikeun kaamanan tambahan, anjeun ogé tiasa milih kartu anu meryogikeun otorisasina ku sistem. Sateuacan ngijinkeun pamayaran atanapi ngabalikeun duit, bank mariksa naha jumlah anu bakal didebit aya dina akun anjeun ayeuna. Upami teu kitu, transaksi bakal ditolak.

 

Kumaha ngagunakeun kartu na?

Upami anjeun hoyong nganggo kartu debit anjeun pikeun narik artos atanapi mayar di toko, lebetkeun kode rahasia anu dipasihkeun ka anjeun nalika anjeun mundur kartu debit anjeun. Pangmayaran tanpa kontak tina 20 ka 30 euro ogé sayogi, tapi henteu sadayana terminal pamayaran dilengkepan téknologi ieu.

Pikeun ngagunakeun kartu bank pikeun pangmayaran éléktronik, anjeun kedah terang nomer dina hareupeun kartu sareng kode visual tilu-angka. Naha kartu ieu disayogikeun ka anjeun ku bank tradisional atanapi online, éta sami.

 

Naon cek éléktronik?

Cék éléktronik, ogé katelah cék éléktronik, mangrupikeun alat anu ngamungkinkeun payer pikeun ngadebit akun bank anu mayar tanpa nganggo cek fisik. Gumantung kana kaayaan, ieu nguntungkeun pikeun duanana payer jeung panarima. Éta sacara drastis tiasa ngirangan waktos ngolah pamayaran.

 

Prinsip operasi cek online

Sanaos seueur jalma henteu terang kumaha ngolah cék éléktronik, éta saleresna mangrupikeun prosés anu saderhana pisan. Opat faktor penting pisan nalika ngaluarkeun cék éléktronik:

Kahiji: nomer serial, nu nangtukeun bank nu cék digambar kadua: jumlah akun, nu nangtukeun akun nu cék digambar katilu: jumlah tinimbangan, nu ngagambarkeun jumlah cék.
kaopat: tanggal alatan jeung waktu dipariksa.

Inpormasi anu sanés sapertos tanggal ngaluarkeun, nami sareng alamat anu gaduh akun ogé tiasa muncul dina cek, tapi henteu wajib.

Inpormasi penting ieu disimpen sareng diolah nalika pamayaran cek éléktronik diaktipkeun. Bank waris biasana ngahubungi bank anu mayar sareng nyayogikeun inpormasi anu diperyogikeun. Lamun bank waris urang wareg dina tahap ieu yén urus teu curang jeung nu aya cukup dana dina akun, éta bakal approve urus. Saatos mayar, ahli waris tiasa nyimpen nomer rekening sareng nomer rute pikeun dianggo engké atanapi ngahapus inpormasi ieu.

 

Perluasan pamakéan cék éléktronik online

Cék éléktronik jadi beuki populér, utamana salaku konsumén jadi biasa kana pangmayaran gancang tur gancang ditawarkeun ku padagang. Aranjeunna populér kalayan creditors sabab bisa nampa duit leuwih gancang ti métode tradisional. Sacara tradisional, tukang kiridit kedah ngirim cék pribadi ka pusat pamrosésan dimana aranjeunna diuang sareng dikredit. Aranjeunna lajeng bisa dikirim deui ka bank panarima, nu bisa nyandak hiji minggu atawa leuwih.

Retailers beuki ngagunakeun cék éléktronik sarta nawarkeun konsumén maranéhanana métode pembayaran alternatif. Baheula, padagang sok nyandak resiko ku cara narima cek. Dina sababaraha kasus, pangecér dieureunkeun narima cék pribadi sabab dianggap resiko teuing tinggi. Kalayan pamrosésan cek éléktronik, padagang langsung terang upami aya cukup artos dina akunna pikeun ngarengsekeun transaksi.

 

Naha perbankan online leres-leres aman?

Bank online kedah nyumponan syarat kaamanan anu sami sareng bank tradisional. Salaku tambahan, kanyataan yén kalolobaan bank online langsung atanapi henteu langsung napel ka bank tradisional ogé ningkatkeun kapercayaan konsumen di lembaga ieu.

Janten anjeun henteu kedah hariwang ngeunaan jaminan deposit atanapi reliabilitas perbankan online. Kanyataanna, ieu téh resiko nyanghareup bank. Naha online atanapi tradisional.

Bahaya utama asalna tina maling cyber jeung métode béda dipaké dina net pikeun maok duit Anjeun.

 

Naha penting pikeun ati-ati sareng perbankan online?

Kalayan perbankan online, kalolobaan transaksi lumangsung dina wéb. Salah sahiji résiko anu paling ageung nyaéta maling inpormasi. Ieu sababna bank online museurkeun kana nyegah kajahatan cyber. Kapercayaan pelanggan sareng pamustunganana kasalametan usaha di séktor éta dipertaruhkeun.

Ukuran cybersecurity teknis diantarana:

- enkripsi data: data anu ditukeurkeun antara server bank sareng komputer klien atanapi telepon sélulér ditangtayungan ku protokol SSL (Secure Sockets Layer, diwakilan ku akrab "S" dina tungtung kode HTTPS sareng sateuacan URL).

– Auténtikasi palanggan: tujuanana pikeun ngajaga data anu disimpen dina server bank. Ieu tujuan tina European Payment Services Directive (PSD2), anu meryogikeun bank ngagunakeun dua "metode auténtikasi anu kuat": kartu pamayaran anu ngandung data pribadi sareng kode anu ditampi ku SMS (atanapi sistem biometrik sapertos pangakuan raray atanapi sidik).

Salian ukuran kaamanan na, bank remen ngingetkeun konsumén maranéhanana. Métode anu dianggo ku peretas sareng cara ngajagi aranjeunna.

 

Sababaraha metode anu dianggo ku cybercriminals

- Phishing: ieu mangrupikeun email dimana jalma pura-pura nyarios atas nama bank anjeun. Naroskeun anjeun detil bank anjeun kusabab alesan fiktif sareng nyasabkeun yén bank moal kantos naroskeun. Pikeun katengtreman pikiran, wartosan panaséhat bank anjeun langsung kanggo inpormasi anu langkung lengkep. Pernah surélék rinci bank anjeun ka saha.

- Pharming: nalika anjeun yakin anjeun nyambung ka bank anjeun. Anjeun ngirimkeun sadaya kodeu aksés anjeun ku cara ngahubungkeun ka situs palsu. Pasang parangkat lunak anti-virus sareng apdet rutin.

– Keylogging: dumasar kana spyware dipasang dina komputer tanpa pangaweruh pamaké sarta ngarékam kagiatanana. Pasang sareng ngapdet parangkat lunak anti-virus sacara rutin pikeun nyegah data anjeun ka jaringan tukang dagang. Entong ngabales sareng mupus surelek anu teu pantes (upamana ti pangirim anu teu dipikanyaho, kalayan kasalahan éjahan atanapi gramatikal, masalah coding).

IT tangtosna ogé sasaena pikeun nyambung ka Internet responsibly na discreetly. Hindarkeun log in ti lokasi anu rentan (misalna jaringan Wi-Fi umum). Ngarobih kodeu aksés anjeun sacara rutin sareng milih kecap konci anu kuat bakal nyalametkeun anjeun seueur masalah.