Nyitak Friendly, PDF & Email

Judul profésional nyaéta sertifikasi profésional anu ngamungkinkeun pikeun meunangkeun kaahlian profésional khusus sareng ngamajukeun aksés kana padamelan atanapi pamekaran profésional anu gaduhna. Ieu certifies yén wadahna geus mastered kaahlian, aptitudes jeung pangaweruh ngamungkinkeun latihan dagang.

Dina 2017, 7 ti 10 pencari padamelan ngagaduhan aksés kana padamelan saatos nampi gelar profésional.

Judul profésional didaptarkeun dina National Directory of Professional Certifications (RNCP) anu dikelola ku France Competences. Judul profésional diwangun ku blok kaahlian disebut sertipikat kaahlian profésional (CCP).

  • Judul profésional nyertakeun sadaya séktor (konstruksi, jasa pribadi, angkutan, katering, dagang, industri, jsb) sareng tingkat kualifikasi anu béda:
  • tingkat 3 (urut tingkat V), pakait jeung tingkat CAP,
  • tingkat 4 (urut tingkat IV), pakait jeung tingkat BAC,
  • tingkat 5 (urut tingkat III), pakait jeung tingkat BTS atawa DUT,
  • tingkat 6 (urut tingkat II), pakait jeung tingkat BAC+3 atawa 4.

Sesi ujian diayakeun ku pusat anu disatujuan pikeun periode anu ditangtukeun ku diréktur régional anu kompeten pikeun ékonomi, padamelan, tenaga kerja sareng solidaritas (DREETS-DDETS). Puseur-puseur ieu komitmen pikeun sasuai jeung peraturan anu ditetepkeun pikeun unggal pamariksaan.

Organisasi palatihan anu hoyong nawiskeun aksés kana gelar profésional ngaliwatan pelatihan kedah milih antara dua solusi pikeun pelatihna:

  • ogé janten pusat pamariksaan, anu ngamungkinkeun kalenturan dina organisasi kursus ti latihan ka ujian, saluyu sareng standar sareng peraturan;
  • asup kana hiji perjangjian jeung puseur disatujuan pikeun organisasi pamariksaan. Dina hal ieu, aranjeunna badé nyayogikeun calon pelatihan anu konsisten sareng tujuan anu diatur ku standar sareng ngawartosan calon tempat sareng tanggal pamariksaan.
maca  Pengantar Statistik sareng R

Saha anu prihatin?

Judul profésional ditujukeun pikeun saha waé anu hoyong kéngingkeun kualifikasi profésional.

Judul profésional langkung khusus hubunganana sareng:

  • jalma anu geus ninggalkeun sistem sakola jeung hayang acquire kualifikasi dina séktor husus, utamana dina kerangka profésionalisasi atanapi kontrak magang;
  • jalma ngalaman wishing pikeun sangkan méré konfirmasi kaahlian kaala ku pintonan pikeun promosi sosial ku cara meunangkeun kualifikasi dipikawanoh;
  • jalma anu hoyong ngalatih deui naha aranjeunna milarian atanapi dina kaayaan padamelan;
  • jalma ngora, salaku bagian tina kursus awalna, parantos ngagaduhan diploma tingkat V anu hoyong ngahususkeun…

Poursuivre la lecture de l’article sur le site d’origine