Nyitak Friendly, PDF & Email

Taksonomi mangrupikeun élmu biologis dasar. Artropoda sareng nematoda mangrupikeun seuseueurna spésiés pangeusina. Pangetahuan sareng identifikasi aranjeunna janten tantangan utama pikeun pelestarian sareng ngokolakeun biodiversiti.

  • Nyaho naon spésiés artropoda atanapi nematoda hama ayana di lingkungan budidaya mangrupakeun hambalan penting dina proposal strategi kontrol nyimpen-péstisida anyar.
  • Nyaho naon spésiés artropoda atanapi nematoda auxiliaires ayana di lingkungan budidaya penting pikeun ngembangkeun strategi kontrol biologis éféktif jeung pikeun nyegah resiko wabah na invasions (biovigilance).
  • Nyaho spésiés artropoda sareng nematoda mana anu aya di lingkungan ngamungkinkeun pikeun ngadamel daptar spésiés anu kaancam punah sareng ngembangkeun strategi pikeun ngokolakeun sareng konservasi kaanekaragaman hayati.

Pikeun nyumponan tangtangan ieu, latihan kualitas dina metode ngaidentipikasi organisme ieu penting, khususna saprak pangajaran taksonomi di Éropa terbatas, ngaleuleuskeun masa depan panalungtikan taksonomi sareng pamekaran strategi, kontrol biologis sareng manajemén ékosistem.
MOOC ieu (dina basa Perancis sareng Inggris) bakal nganteurkeun 5 minggu pelajaran sareng kagiatan pendidikan anu sanés; téma anu ditujukeun nyaéta:

  • Klasifikasi artropoda sareng nematoda,
  • Aplikasi konsép integratif ieu pikeun ngokolakeun agroékosistem ngaliwatan studi kasus.
  • Métode ngumpulkeun sareng bubu,
  • Métode idéntifikasi morfologis sareng molekular,

MOOC ieu bakal ngamungkinkeun pikeun meunangkeun pangaweruh tapi ogé pikeun tukeur dina komunitas pembelajaran internasional. Ngaliwatan métode pangajaran inovatif, anjeun bakal bisa ngamajukeun pangalaman praktis jeung ilmiah anjeun kalayan bantuan ahli, guru-panalungtik jeung peneliti, ti Montpellier SupAgro jeung mitra Agreenium.

maca  Laksanakeun Usaha Gancang

Teras maca tulisan dina situs aslina →