Di kulawarga ogé di lingkungan propésional, terang kumaha ngadangukeun dimungkinkeun pikeun méréskeun atanapi nyingkahan seueur masalah sareng nenangkeun seueur kaayaan. Ieu sababna naha sadayana kedah diajar ngadangukeun anu sanés pikeun langkung ngartos naon anu aranjeunna carioskeun, kalayan tujuan pikeun dialog anu konstruktif. Kaparigelan sapertos kitu sanés, bawaan, éta kaala ku latihan. Kumaha sareng naha ngupingkeun sacara épéktip? Ieu jawaban.

Naon anu ngadengekeun?

 Gandeng sarta nyarita saeutik

Dengekeun hartosna luhur kabeh ka Cicing up na hayu baé sejenna nyarita atawa ngomong naon manehna nyangka ngeunaan kaayaan hiji. Kitu anjeun kudu jadi Kade ulah motong anjeunna kaluar ku sangkan kaayaan sarupa nembe ngalaman atawa memori kawas. Mémang, aya teu maneh, tapi jalma nu. Ku kituna lamun batur hayang ngobrol jeung anjeun, éta jarang ngadangu ngeunaan anjeun. Naon anjeunna nyiar téh bisa kadéngé, ku kituna ngidinan manéhna nyarita lamun sapuk ngadangukeun.

Tetep fokus kana baé jeung naon manéhna nyebutkeun

Dengekeun ieu ogé tetep difokuskeun kana baé jeung naon manéhna nyebutkeun. hartosna yén, teu pikir nu bisa ngajawab eta, tapi mimiti nyobaan ngartos situasi-Na. Ngabulkeun anjeunna hiji ceuli attentive sabenerna hijina cara pikeun mantuan manehna, nu ngajadikeun poho masalah sorangan mun fokus hadé on na sorangan. Sangkan ulah aya dwelling on naon ogé bisa minuhan anjeunna, konsentrasi heula kana naon manéhna nyebutkeun.

maca  gawe babarengan hadé

tetep nétral

Dengekeun ngakibatkeun ogé kasampak kalem tur quietly baé séjén bari ngawangkong tanpa nyoba ngadominasi atawa hakim. Memang lamun dangong anjeun mun sabalikna, nya meureun hartosna interviewer anjeun nu bosen jeung éta bakal motong pondok nu paguneman atawa obrolan. Paduli lamun geus tujuan pamungkas tina dimungkinkeun, nya eta runtah, sabab nu sejen bisa jadi teu mercayakeun deui atawa narik balik.

kituna Tujuan déngékeun nya bisa tukeur jeung babagi pamanggih kalawan baé ka manggihan solusi atawa solusi anu brings anjeun. Tetep obyektif jeung nétral jeung bisa ngalengkepan hiji hambalan hébat arah masalah ngarengsekeun jeung nganteurkeun nasihat relevan lamun perlu.

Tanya patarosan katuhu

Pikeun garis handap, perlu nu nanya ka patarosan katuhu. Ieu lumaku naha éta téh wawancara pakasaban, alesan pikeun henteuna ti pagawean atawa lianna. Ku nanyakeun aranjeunna langsung, anjeun pasti keur bisa narik waleran tepat, anu bakal ngidinan Anjeun pikeun mibanda klarifikasi kana subjek. Ku kituna, lamun wewengkon abu persist, anjeun bakal nyaho langsung sarta meunang informasi kualitas.

Ulah nangtoskeun jalma nu

Salaku dipedar saméméhna, euweuh judgment on jalma, tapi tetep obyektif, kituna ngadopsi nu sapuan, anu katingal jeung nada sora nu nambutkeun sorangan ulah komplikasi. dangong ieu utamana dianjurkeun bisi konflik antara sababaraha tokoh protagonis atawa lamun heunteu. Ieu ngandung harti yén anjeun teu ngamangpaatkeun pikeun jalma nu narékahan pikeun manggihan ngan hal katuhu pikeun ngalakukeun pikeun ngalereskeun situasi.

maca  Kumaha hasil ngahijikeun kana tim anyar?

Keur museurkeun naon baé séjén nyebutkeun

Ogé kudu museurkeun naon baé nu nyebutkeun. Memang ieu moal jadi yakin mun anjeun teu némbongkeun tanda visual jeung lisan nu ngabuktikeun maneh ngagem eta perhatian pinuh anjeun. Unggeuk contona sirah ti jaman ka jaman keur ajak manehna neruskeun kieu atawa némbongkeun anjeunna nu approve tina naon manéhna nyebutkeun. Upami ieu sigana hese anjeun prakték hiji profési anu merlukeun dengekeun, Anjeun kudu ngalatih sarta latihan praktek.

Ulah nawiskeun nasihat

Dina sababaraha kaayaan, upami interviewer Anjeun teu nanya keur nasihat, teu masihan anjeunna. Meureun nya mang anjeunna nyiar ngan hiji ceuli attentive jeung karunya, ngan nulungan hiji beurat badag. Mun anjeunna complains ngeunaan anjeun atanapi réaksi anjeun, hayu anjeunna ngobrol jeung suwung kantong diangkat jadi maranéhna ngomong. Sakali anjeunna réngsé diomongkeun, coba terangkeun hal kalem tur nyimpen sakabeh titik perlu mupus.

Ku kituna, anjeunna bakal nyaho yen anjeun estu dengekeun jeung teu kudu salawasna ngulang hal anu sarua bisi aya keluhan.

janten empathetic

Tanpa agreeing kalawan batur, jadi Anjeun tiasa ngadangukeun, tapi gantina ka obyék, kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun ningali kaayaan tina titik na of view. Dina cara eta, anjeun pasti keur hadé ngarti tur nganggap sudut sejen pintonan-Na. Tanpa merta nampa naon nu séjén nyangka atawa nyebutkeun, Anjeun tiasa kénéh ngadopsi sikep alus saméméh anjeunna nenangkeun situasi.

maca  Kumaha teu meunang bungah dianggo?

Dengekeun teu hartosna kitu, janten aya atawa sadia iraha wae

Nanging, sababaraha kasus mangrupikeun pengecualian kana aturan. Mémang, sanajan éta pangaweruh-kumaha atawa disposition pikeun nyaritakeun batur, ngabogaan kamampuhan pikeun ngadéngékeun teu matak bingung jeung invasi atawa indifference.

Teu meunang bray up di batur

Ulah ngadangukeun sieun teu kabawa pitulung atanapi magnet cukup. Mémang, anjeun moal bisa ngadengekeun everybody sarta cobian saluyukeun ka anjeun sakabéh nyalira masalah sagala conceivable. Anjeun kudu ngabedakeun ngadangukeun obyektif anu nu subjektif na anu bisa ngahurungkeun anjeun kana bolu anu bakal nyedot sagala worries of kolega Anjeun tanpa sabenerna bisa ngalakukeun euweuh ngabéréskeun.

Ulah ngadangukeun naon anu maranehna nyebutkeun

Paripolah anu sabalikna nyaéta pura-pura nguping, sababaraha jalma henteu merhatoskeun naon anu diparéntahkeunana. Hiji-hijina masalah aranjeunna nyaéta tiasa nyayogikeun alesan, tanpa ngupingkeun naon anu sanésna hoyong terang. Janten aranjeunna henteu paduli ka jalma-jalma anu henteu ngagaduhan fungsi sapertos aranjeunna sareng bahkan henteu kedah repot pikeun pura-pura paduli ka aranjeunna.

Kasaimbangan antara dua extremes ieu bakal janten empathetic tanpa keur kacau ku jalma anu salawasna boga hal anu ngalepatkeun batur atawa jadi teuing jauh.