Nyitak Friendly, PDF & Email

 

Panalungtikan kana mesin pencari kawas Google kasampak gampang. Sanajan kitu, paling pamaké ulah ngalakukeun hal eta tur teu salawasna nyaho kumaha carana make fitur search engine canggih pikeun nyaring maluruh maranéhanana. Aranjeunna biasana dugi ka ngetik a frase atawa konci dina Google, bari kasebut nyaéta dimungkinkeun pikeun meunangkeun hasil nu leuwih luyu dina garis kahiji. Gantina lalaki ratusan rébu atawa malah jutaan hasilna, bisa ménta daptar langkung relevan tina URL anu bakal mempermudah pilarian tina Internet tanpa kaleungitan waktu. Pikeun jadi pro di pilarian Google di kantor utamana lamun anjeun boga Nyiapkeun laporanDi dieu aya sababaraha tips mertimbangkeun.

Pamakéan petik nandaan nepi nyaring teangan

Google nyokot kana akun sababaraha lambang atawa operator bisa nyaring pilarian Na. operator ieu dianggo dina mesin konvensional, Gambar Google jeung variasi search engine lianna. Diantara operator ieu kami catetan nu tanda kutip. A frase dina tanda petik mangrupakeun jalan alus néang nyusun husus.

Akibatna, hasil anu diala nyaéta anu ngandung persis istilah-istilah anu dilebetkeun dina tanda petik. Prosés ieu ngamungkinkeun anjeun ngetik henteu ngan ukur hiji atanapi dua kecap, tapi ogé sacara gembleng kalimat, contona "cara nulis laporan rapat".

Teu kaasup kecap ku tanda "-"

Nambahkeun hiji dash kadang perlu kuduna ngaluarkeun salah sahiji atawa dua istilah pilarian. Jang ngalampahkeun ieu, urang prefaced istilah atanapi istilah pikeun miceun hiji dash atawa dikurangan tanda (-). Lian ti mangrupa kecap panalungtikan-Na, eta nyimpen Kecap sejen di hareupeun.

Upami anjeun kersa mendakan halaman wéb anu nyarioskeun ngeunaan seminar akhir taun, contona, anu henteu sakaligus nyarioskeun kolokiquia, anjeun kedah ngetik "seminar akhir taun - colloquium". Sering ngaganggu milarian inpormasi sareng kéngingkeun rébuan hasil anu teu relevan kusabab nami. The dash sahingga ngahindaran kasus ieu.

Nambihan kecap nganggo "+" atanapi "*"

Sabalikna, tanda "+" ngamungkinkeun anjeun nambihan kecap sareng masihan langkung beurat kana salah sahiji na. Tanda ieu ngamungkinkeun pikeun kéngingkeun hasil umum pikeun sababaraha istilah anu béda. Ogé, upami henteu ragu ngeunaan pamilarian, nambihan tanda bintang (*) ngamungkinkeun anjeun milarian milarian khusus sareng ngeusian tempat kosong tina pamundut anjeun. Téhnik ieu merenah sareng efektif nalika anjeun henteu yakin kana istilah anu pasti tina pamundut, sareng éta tiasa dianggo dina kaseueuran kasus.

Ku nambihan tanda asterisk saatos kecap, Google bakal kandel kecap anu leungit sareng ngagentos tanda asterisk ku na. Ieu kasus upami anjeun milarian "Romeo sareng Juliet", tapi anjeun parantos hilap hiji kecap, éta bakal cekap ngetik "Romeo sareng *", Google bakal ngagentos tanda asterisk ku Juliet anu bakal ditetepkeunana.

maca  Kagiatan Google, atawa kumaha carana terang sagalana ngeunaan kagiatan anjeun dina sambungan kalawan Google sarta sagala rupa layanan na.

Pamakéan "atanapi" sareng "sareng"

Tip séjén anu épéktip pisan janten pro dina pamilarian Google nyaéta milarian nganggo "atanapi" ("atanapi" dina basa Perancis). Paréntah ieu dipaké pikeun milarian dua barang tanpa ngaluarkeun boh sahenteuna sareng salah sahiji tina dua istilah éta kedah aya dina pamilarian.

Paréntah "AND" dilebetkeun antara dua istilah bakal nembongkeun sadaya situs anu ngan ukur aya hiji di antara dua na. Salaku pro pamilarian Google, anjeun kedah terang yén paréntah ieu tiasa digabungkeun pikeun langkung pas sareng patalina dina milarian, anu saurang ogé henteu ngaluarkeun anu sanés.

Pilarian pikeun jenis file husus

Pikeun milarian terang kumaha janten milarian pro Google supados gancang mendakan jinis file, anjeun kedah nganggo paréntah milarian "filetype". Dina kaseueuran kasus, Google masihan hasil tina situs peringkat paling luhur diantara hasil munggaran. Nanging, upami anjeun terang persis anu anjeun pikahoyong, anjeun tiasa milih pikeun ningalikeun ngan ukur jinis file khusus pikeun ngagampangkeun padamelan anjeun langkung gampang. Pikeun ngalakukeun ieu, urang bakal nempatkeun "filetype: kecap konci sareng jinis format anu dipilari".

Dina hal milarian file PDF dina presentasi rapat, urang bakal ngamimitian ku ngetik "meeting presentasi filetype: pdf". Kauntungannana paréntah ieu nyaéta henteu nembongkeun halaman wéb, ngan ukur dokumén PDF anu dipilarian. Prosés anu sami tiasa dianggo pikeun milarian lagu, gambar atanapi pidéo. Kanggo lagu contona, anjeun kedah ngetik "judul file filetype: mp3".

Teang kucara gambar

Milarian ku gambar mangrupikeun fungsi Google anu kirang dikenal ku pangguna Internet, tapi éta manpaat pisan. Bagian khusus sayogi di Google pikeun milarian gambar, ieu Google Gambar. Sanés patarosan di dieu pikeun nuliskeun kecap konci sareng nambihan "gambar" saatosna, tapi unggah poto tina komputer atanapi tablet anjeun pikeun ningali naha gambar anu sami némbongan di Google, pikeun ngabandingkeun gambar. gambar ku milarian dina URL.

The search engine bakal mintonkeun situs anu ngandung gambar sual na oge nunjukkeun gambar nu sarupa kapanggih. Ieu téh boga mangpaat pikeun nyaho ukuran, sumber tina hiji gambar, jeung titimangsa leuwih atawa kirang tepat peluncuran éta.

maca  Kumaha bersih profil Twitter-Na ngawétkeun Gambar Na?

Milarian ramatloka a

Aya cara pikeun mendakan inpormasi anu anjeun peryogikeun dina situs. Ieu ngamungkinkeun pikeun ngawatesan milarian ngan ukur hiji situs. Operasi ieu dimungkinkeun ku ngetik "site: sitename". Ku nambihan kecap konci, urang gampang kéngingkeun sadaya inpormasi anu aya hubunganana sareng kecap konci anjeun dina situs. Henteuna kecap konci dina pamundut ngamungkinkeun pikeun nempo sadaya halaman anu diindéks tina situs anu dimaksud.

Ngaropea hasil teangan Google

Anjeun bisa ngaluyukeun hasil na on Google News dina urutan pikeun nempo édisi husus ngeunaan nagara dibikeun. édisi na bisa ngaropea ku milih penerbitan custom via link ditempatkeun di handap kaca. Anjeun bisa ngaluyukeun pintonan tina Google News ku cara milih modeu antara maranéhanana mungkin (ka modern, ci sarta klasik), ngaropea téma ku nambahkeun jejer warta lokal.

sumber Google News nunjukkeun situs web paporit Anjeun tur sahenteuna favorit bisa ogé disaluyukeun. Ieu oge mungkin keur ngaropea setélan pilarian. Salaku trik séjén pikeun jadi pro ti Google, anjeun tiasa nyaluyukeun filter SafeSearch anjeun pikeun nyaring eusi seksual atawa karasa.

Pikeun ngagancangkeun panalungtikan dina search engine, aktipkeun Search saharita, ngaluyukeun jumlah hasil per kaca (ranging ti hasil 10 per kaca 50 atanapi 100 hasilna kaca), muka hasil dina jandela anyar, meungpeuk tangtu jaba, ngaganti bahasa standar atawa ngawengku sababaraha basa. Ku Nyieun husus parameter pilarian, Anjeun ogé bisa ngaganti geolocation ku milih hiji kota atawa nagara, alamat, kode pos. parameter ieu pangaruh hasil tur nembongkeun kaca paling relevan.

Meunang bantuan ti parabot Google sejenna

Google nawiskeun sababaraha alat anu ngagampangkeun panilitian sapertos:

Nangtukeun, hiji operator nu nyadiakeun harti kecap tanpa kedah ngaliwat Wikipedia. Ngan ngetik " ngahartikeun: kecap pikeun ngahartikeun Sareng definisi na ditampilkeun;

Cache mangrupa operator nu ngidinan Anjeun nempo kaca sakumaha eta dirékam dina cache Google. (cache: sitename);

Patali nambihan URL sanggeus paréntah pikeun ngaidentipikasi Kaca sarupa (patali: google.fr pikeun mendakan mesin pencari anu sanés);

Allintext téh merenah pikeun milari istilah di awak situs a kaasup judul kaca (allintext: kecap milarian);

allinurl nyaéta fitur nu ngidinan Anjeun milarian dina URL kaca web na Inurl, intext, ngamungkinkeun anjeun milarian kalimat anu lengkep;

maca  10 software bébas penting

Intitle na allintitle ngamungkinkeun anjeun milarian judul halaman kalayan tag "judul";

Saham dipake nuturkeun kursus évolusi peta hiji pausahaan ku ngetikkeun saham: nami perusahaan atanapi kode saham na ;

info mangrupikeun alat anu ngamungkinkeun anjeun kéngingkeun inpormasi ngeunaan situs, pikeun ngaksés cache situs éta, halaman anu sami sareng maluruh canggih anu sanés;

hawa digunakeun pikeun terang perkiraan cuaca pikeun kota atanapi daérah (hawa: Paris ngamungkinkeun anjeun terang kaayaan cuaca di Paris;

peta nembongkeun peta hiji lokalitas;

Inpostauthor mangrupa operator tina Google Blog Search, nu geus dedicated panalungtikan dina blog. Hal ieu ngamungkinkeun pikeun manggihan hiji artikel blog diterbitkeun ku hiji pangarang (inpostauthor: ngaran pangarang).

Inblogtitle ieu dedicated panalungtikan dina blog, tapi ngawatesan pilarian ka blog jaminan. Inposttitle Batesan pilarian ka judul tina tulisan blog.

Meunang informasi langkung lengkep ihwal search engine

A loba informasi sirkulasi dina web tur teu salawasna gampang uninga kumaha meunang aranjeunna. Acan a pilarian Google pro langsung ngetok pakait query baris teangan jeung aksés ka loka data publik kawas GDP, mortality, harepan hirup, belanja militér. Anjeun tiasa ngaktipkeun Google kalkulator atanapi converter.

Sangkan apal kana hasil tina operasi matematik, kantun asupkeun ieu dina kotak search sarta pencét pilarian. The search engine ngarojong multiplication, pangurangan, division jeung tambahan. Operasi kompleks oge mungkin, sareng Google ngamungkinkeun pikeun visualize fungsi matematik.

Pikeun maranéhanana wishing pikeun ngarobah hiji unit nilai kayaning speed, jarak antara dua titik, mata uang, Google ngarojong loba sistem na currencies. Pikeun ngarobah kajauhan sapertos ieu, ngan saukur ngetik nilai jarak ieu (20 kilométer contona) jeung ngarobah kana Unit sejen tina nilai (dina mil).

Kanggo terang waktos nagara pikeun videoconferensi, contona, anjeun kedah ngetik pamundut + waktos + nami nagara atanapi kota-kota utama di nagara ieu. Kitu ogé, pikeun sadar kana penerbangan anu aya diantara dua bandara, anjeun kedah nganggo paréntah "hiber" lebet ka kota-kota anu angkat / tujuan. Paréntah "hiber" bakal nampilkeun perusahaan-perusahaan anu di charter di bandara, jadwal tina sababaraha perjalanan, penerbangan ka sareng ti tujuan.

Good tuah .........