Latihan premium OpenClassrooms lengkep gratis

Naha anjeun nganggo média sosial, sistem rekomendasi pikeun mutuskeun dimana tuang, atanapi situs wéb pikeun mesen liburan atanapi akomodasi anu terakhir?

Sakumaha anjeun terang, situs-situs ieu ngagunakeun téknik pembelajaran mesin anu disebut "targeting" sareng "profil" pikeun ngartos kapentingan pangguna sareng nawiskeun produk sareng pariwara dumasar kana karesepna. Téknologi ieu dianggo pikeun nganalisis jumlah data anu ageung, dina hal ieu data pribadi anjeun. Data ieu sering pisan sénsitip, sabab tiasa aya hubunganana sareng lokasi anjeun, pendapat politik, kapercayaan agama, jsb.

Tujuan tina kursus ieu sanés pikeun nyandak posisi "pikeun" atanapi "ngalawan" téknologi ieu, tapi pikeun ngabahas kamungkinan pilihan hareup pikeun panangtayungan privasi, khususna résiko panyingkepan data pribadi sareng inpormasi sénsitip nalika dianggo dina aplikasi umum. kayaning sistem rekomendasi. Kami terang yén memang mungkin pikeun masihan jawaban téknis pikeun patarosan anu penting pikeun kapentingan umum, sanés kabeneran yén Peraturan Perlindungan Data Umum (atanapi panerapan Éropa) GDPR parantos dilaksanakeun dina Méi 2018.

Nuluykeun maca artikel dina situs aslina→

maca  Transisi koléktif: kursus latihan anyar pikeun ngantisipasi sareng ngadukung latihan deui padamel anjeun