Nyitak Friendly, PDF & Email

Nulis bisa maca

A batur sapagawean ngan dikirim anjeun a email ngeunaan rapat anjeun gaduh dina sajam. Surélék sakuduna ngandung inpormasi konci anu anjeun kedah nampilkeun, salaku bagian tina proyék penting.

Tapi aya masalah: mall geus jadi kirang ditulis yén anjeun teu bisa manggihan data nu peryogi. Aya misspellings jeung kalimat lengkep. Paragraf anu jadi lila tur jadi matak ngabingungkeun keur anjeun tilu kali salaku loba waktu sakumaha diperlukeun pikeun manggihan inpo nu dipikahoyong. Hasilna, anjeun handapeun-disiapkeun keur rapat jeung nu teu lumangsung sakumaha ogé nu kukituna nyangka.

Dupi anjeun kantos Nyanghareupan kaayaan kawas ieu? Dina dunya overloaded ku informasi eta, penting pikeun komunikasi dina hiji jelas, singket tur éféktif. Jalma teu boga waktu maca surelek dina panjang buku, sarta maranéhna teu boga kasabaran ka maca kirang diwangun na dimana surelek informasi relevan keur sumebar ka unggal madhab.

langkung anjeun kaahlian tulisan anu alus, gambaran anjeun bakal nyieun on jalma sabudeureun anjeun bakal alus, kaasup boss anjeun, kolega anjeun sarta klien Anjeun. Anjeun pernah nyaho sabaraha jauh ieu tayangan alus baris ngabalukarkeun anjeun.

Dina artikel ieu kami baris nempo kumaha anjeun tiasa ngaronjatkeun kaahlian tulisan anjeun sarta ulah aya kasalahan umum.

Ukuran panongton sarta

Hambalan munggaran pikeun tulisan jelas nyaeta milih format luyu. Anjeun kedah ngirim surelek informal? Nulis laporan lengkep? Atawa nulis surat resmi?

Format na, ogé pemirsa anjeun, bakal ngartikeun "sora tulisan anjeun," nyaéta, kumaha resmi atanapi santai nada na kedah. Salaku conto, upami anjeun nyerat email ka calon nasabah, naha éta ngagaduhan nada anu sami sareng email ka babaturan?

Pasti moal.

Dimimitian ku ngaidentipikasi saha anu bakal maca pesen anjeun. Naha éta ditujukeun ka manajer senior, sadaya tim, atanapi grup alit anu damel dina file khusus? Dina sagala anu anjeun nyerat, pamiarsa anjeun, atanapi panarima, kedah ngahartikeun nada anjeun ogé aspék konténna.

maca  Learning to nyintésis informasi, sagala trik keur meunang aya

Komposisi jeung gaya

Sakali anjeun terang naon nulis jeung saha anjeun nulis, anjeun kudu ngamimitian tulisan.

A, layar komputer bodas beresih ieu mindeng intimidating. Ieu gampang keur meunang nyangkut sabab teu nyaho cara ngamimitian. Coba tips ieu pikeun nyusun jeung pormat dokumen anjeun:

 

  • Mimitian kalayan panongton Anjeun: Inget yen pamiarsa Anjeun tiasa terang nanaon tina naon ngabejaan aranjeunna. Naon aranjeunna peryogi kauninga heula?
  • Jieun rencana a: Ieu hususna mangpaat lamun aya tulisan hiji dokumen panjang, kayaning laporan, presentasi atawa ucapan hiji. The contours ngabantu anjeun nangtukeun léngkah aub dina urutan naon jeung megatkeun tugas kana informasi manageable.
  • Coba a empati sakedik: Contona, lamun nulis email marketing pikeun konsumén poténsial, naha kedah maranéhna ngeunaan miara produk Anjeun atawa pitch jualan anjeun? Naon kauntungan keur maranehna? Inget kaperluan panongton Anjeun sepanjang waktos.
  • Nganggo segitiga rhetoricalLamun coba mun ngolo-ngolo batur pikeun ngalakukeun hiji hal, pastikeun pikeun ngajelaskeun naha urang kedah ngadangukeun anjeun, lulus pesen anjeun ka panongton Anjeun kabetot tur nampilkeun informasi dina luhur rasional tur konsisten.
  • Identipikasi téma utama AnjeunUpami Anjeun gaduh kasusah keur ngartikeun subjek utama suratna anjeun, pretend nu masih 15 detik ka ngajelaskeun posisi Anjeun. Naon nyebutkeun anjeun? Ieu meureun poko utama Anjeun.
  • Paké basa basajan: Short nulis hiji artikel ilmiah, éta biasana pangalusna ngagunakeun basajan, basa langsung. Ulah make kecap lila ngan ngingetkeun jalma.

struktur

dokumen Anjeun kedah sakumaha ramah-gancang. Paké lulugu, subheadings, pélor jeung nomer saloba mungkin pikeun misahkeun tulisan.

Barina ogé, naon gampang maca, kaca ngeusi ayat panjang atawa kaca dibagi jadi paragraf pondok kalawan bagian headers sarta titik bullet? dokumen gampang bisa discan bakal baca leuwih sering ti dokumen jeung ayat padet panjang.

maca  Pilih tungtung kalimat email anu leres, tapi kumaha anjeun ngalaksanakeunana?

The headers kedah narik perhatian nu maca urang. Ngagunakeun patarosan anu sering mangrupakeun ide nu sae, utamana dina salinan iklan, sabab patarosan mantuan tetep maca kabetot tur panasaran.

Dina surelek tur usulan, pamakéan judul na terjemahan pondok tur faktual, kawas jelema di artikel ieu.

Nambahkeun grafik oge cara palinter pikeun misahkeun tulisan anjeun. Ieu AIDS visual teu ngan ngijinan maca pikeun nyimpen perhatian na on eusi, tapi ogé pikeun komunikasi informasi penting leuwih gancang ti téks.

kasalahan gramatikal

Anjeun panginten terang yén kasalahan dina email anjeun bakal ngajantenkeun padamelan anjeun katingali teu profesional. Penting pisan pikeun nyingkahan kasalahan anu parah ku kéngingkeun éjahan jampé sareng ngarévisi éjahan anjeun sabisa-bisa.

Conto kecap ilahar misused:

 

  • Kuring ngirim anjeun / ngirim / mail

 

Kecap pagawéan "ngirim" salaku kecap pagawéan dina grup kahiji, urang salawasna nulis dina baé heula tunggal "Kuring ngirim" kalawan "e". "Kirim" tanpa "e" mangrupakeun nomina ( "a kiriman") jeung bisa jadi jamak: "consignments".

 

  • Kuring gabung anjeun / I ngégél anjeun

 

Simkuring salawasna nulis "Kuring gabung anjeun" kalawan "s". "Joint" ku "t" nya éta gabungan tina jalma katilu tunggal "anjeunna nambihan".

 

  • Deadline / Tanggal butoire

 

Sanajan "motong" ieu affixed ka ngaran awewe, teu masihan ka dedi na sok nulis "motong" tanpa "e".

 

  • Rekomendasi / rekomendasi

 

Mun Inggris anu ditulis "rekomendasi" kalawan "e" dina basa Perancis sok ditulis "rekomendasi" kalawan "a".

 

  • Ieu anjeunna / anjeunna / dinya-boga-anjeunna

 

Kami nambihan euphonic "t" dina rumus interogatif pikeun ngagampangkeun pelafalan sareng nyegah dua vokal sacara ngagentos. Maka urang bakal nyerat "aya".

 

  • Dina watesan / dina watesan

 

Anjeun pernah ditulis "dina jihat" tanpa hiji "s". Aya salawasna leuwih éféktif "istilah" dina pamakéan istilah ieu.

maca  template email pikeun ngaku a

 

  • Diantara / diantara

 

Janten Kade ulah jadi misled ku kecap "iwal" nu ends eta ku hiji "s". Anjeun pernah ditulis "diantara" kalawan "s". Ieu kecap pangantét sarta mangrupakeun invariable.

 

  • Salaku sapuk / sapuk salaku

 

Malah affixed ka ngaran feminin, "salaku sapuk" sok unchanging na pernah nyokot "e".

 

  • Pangropéa / mertahankeun

Kami teu kedah bingung nu nomina jeung verba nu. Ngaran "pangropéa" tanpa "t" ngajelaskeun hiji bursa atawa "wawancara proyek". Kecap pagawéan dina jalma katilu tunggal "mertahankeun" geus dipaké lamun datang ka aksi pikeun mulasara hal.

Sababaraha pembaca anjeun moal janten ejaan sampurna jeung grammar. Aranjeunna teu aya bewara lamun nyieun maranéhanana kasalahan. Tapi ulah make nu jadi hiji musabab: bakal biasana jalma, manajer senior, hususna, anu bakal aya bewara!

Ku sabab kitu, sagalana anjeun nulis kedah kualitas ditarima ka sadaya pamiarsa.

carana ngabuktoskeun

Musuh Koréksi alus nyaeta speed. Loba jalma rurusuhan pikeun ngotektak email maranéhanana, tapi éta kumaha anjeun sono kasalahan. Tuturkeun parentah ieu mariksa naon nu tos diserat:

  • Pariksa headers anjeun sarta footers: Jalma sering malire aranjeunna fokus solely on téks. Ieu teu kusabab headers nu badag tur gajih aranjeunna kasalahan bébas!
  • Baca email teh kalawan tarik: Ieu merlukeun anjeun balik deui lalaunan, nu hartina anjeun leuwih gampang ngadeteksi kasalahan.
  • Paké ramo nuturkeun sapanjang anjeun baca: Ieu lain hal nu mantuan anjeun ngalambatkeun turun.
  • Mimitian dina ahir tulisan anjeun: Re-maca kalimah a ti tungtung nepi ka awal, éta mantuan Anjeun difokuskeun kasalahan teu on eusi.