Nyitak Friendly, PDF & Email

Tanggung jawab pikeun 20% tina panyabab mortality sareng 50% tina delinquency, kecanduan mangrupikeun masalah kaséhatan sareng kaamanan umum anu mangaruhan ampir atanapi tebih ampir sadayana kulawarga, ogé sakumna masarakat sipil. Kecanduan kontemporer ngagaduhan seueur aspek: saluareun masalah anu aya hubunganana sareng alkohol, heroin atanapi kokain, ayeuna kedah kalebet: konsumsi kaleuleuwihan ku jalma ngora (ganja, "minum binge", jsb.), Munculna ubar sintétik anyar, paripolah adiktif dina pausahaan sarta addictions tanpa produk a ( judi , internét, kelamin, balanja nu nyurung, jeung sajabana). Perhatian anu dibayar pikeun masalah kecanduan sareng data ilmiah parantos ningkat sacara signifikan sareng parantos ngijinkeun munculna sareng pamekaran Addictology.

Dina 20 taun ka pengker, tekenan kana pangaweruh sareng definisi klinis, dina ngartos mékanisme neurobiologis, dina data epidemiologis sareng sosiologis, dina nanganan terapi anyar. Tapi informasi jeung latihan tanaga médis, sosial jeung atikan confronted kalawan addictions bisa jeung kudu dimekarkeun. Mémang, alatan mecenghulna addictology panganyarna salaku disiplin ilmiah, pangajaran na masih pisan béda jeung mindeng teu cukup.

MOOC ieu dirarancang ku guru ti Fakultas Kedokteran Universitas Paris Saclay sareng Universitas Nasional College of Teachers of Addictology.

Éta kauntungan tina dukungan misi interterministerial pikeun merangan narkoba sareng paripolah adiktif (MILDECA: www.drogues.gouv.fr), Universitas Paris-Saclay, Kecanduan Aksi Fonds sareng Fédération Française d'Addictologie.

maca  Kontrak pagawean nonoman: parentah pikeun pamakéan

Teras maca tulisan dina situs aslina →