Nyitak Friendly, PDF & Email

Antara eusi sareng bentuk, seueur jalma arbitrér pikeun mihak hiji atanapi anu sanés. Nyatana, anjeun moal ngagaduhan méwah éta upami anjeun hoyong tetep propésional. Sakumaha seueur kontén anu nyaksian kana kamampuan anjeun, sakumaha ogé bentukna ngawartosan ngeunaan kaseriusan anjeun sareng hormat pikeun pamiarsa anjeun. Janten, anjeun kedah tumut kana seueur parameter anu ngamungkinkeun nampilkeun téks anu teu sampurna sareng anu hoyong maca.

Penghayatan visual anu munggaran

Anu maca panarjamah, bahkan anu amatir, parantos diformat pikeun ningali bentukna sateuacan sateuacan ka handap. Janten, anjeunna ngagaduhan refleks ieu pikeun ngoperasikeun kursus visual ti luhur ka handap sareng ti kénca ka katuhu. Dina sababaraha detik, anu maca ngagaduhan apresiasi kana kualitas téks. Penilaian ieu boro-boro bakal dibalikkeun sanajan kualitas di tukang aya. Ieu ngajelaskeun pentingna tata perenah, panggunaan kecap-kecap anu tangtu, sisipan gambar, sareng sajabana. Ieu ogé ngajelaskeun posisi judul di luhur sareng alignment sadaya subheadings dina sisi kénca halaman.

Pamakéan gajih jeung gajih

Pamakéan gajih sareng gajih nuturkeun logika kakuatan. Mémang, soca katarik ku naon waé anu ngagaduhan kakuatan anu langkung ageung tibatan massa, sabab éta urang nempatkeun ageung atanapi kandel unsur-unsur anu urang hoyong narik perhatian. Dina kontéks tipografi, ieu kasus judul sareng judul anu dina jinisna ageung sareng perkenalan sareng kacindekan anu kandel. Aya trik anu seueur dianggo ku propésional dina prosés ngolah kecap, sareng éta nganggo font anu sanés sareng langkung jelas pikeun judul sareng sub judul.

maca  Tungtung mail, rumus sopan abandon

Pangaruh bodas

Urang kulit bodas ngarujuk kana blok tipografi anu nyayogikeun inpormasi ngeunaan béda kakuatanana. Ieu mangrupikeun garis putus, halaman istirahat, rohangan. Ieu anu ngamungkinkeun dokumén pikeun ngambekan sareng maén dina persépsi anu maca kana dokumén. Maka dituduhkeun ngalangkungan garis ku nempatkeun pos tanpa nambahan ukuran fontna teuing tibatan ngalaksanakeun paningkatan ieu tapi tetep dikomprés di tengah téks.

Pamakéan hirarki topografi

Téks anjeun sanés karya seni janten anjeun moal tiasa nyalahgunakeun hirarki topografi. Éta bakal sapertos pilem anu seueur teuing épék khusus. Tungtungna teu aya anu nganggap anjeunna serius. Janten, anjeun kedah milih kasaimbangan sareng hindari nganggo seueur gaya anu béda. Idéalna nyaéta hiji atanapi dua gaya.

Salaku tambahan, kudu dicatet yén sisipan gambar tiasa janten nilai tambah anu hadé pikeun téks upami éta dilakukeun saé. Upami teu kitu, pangaruh sabalikna diala. Ieu sababna anjeun kedah ditaksir patalina gambar sareng nganggo format warna upami tiasa.

Tungtungna, sadaya aturan ieu kedah digabungkeun dina cara anu pinter sareng saimbang sabab upami anjeun hoyong nempatkeun sorotan kana seueur hal sakaligus, sadayana janten biasa. Janten anjeun kapaksa nyandak pilihan.