Naha éta badé negotiate pembiayaan pelatihan pikeun proyék anjeun atanapi ngan ukur nampilkeun ideu anjeun, penting pikeun ngawasa seni ngayakinkeun, khususna upami bakat ieu henteu bawaan pikeun anjeun. Ieu tip kami anu anjeun tiasa nerapkeun dina sadaya kaayaan.

Tahu mangga batur

Dina kahirupan sakumaha dina kahirupan profésional, hal anu penting pikeun mibanda tujuan dina jangka panjang. Sapanjang jalan, anjeun bakal kudu nyieun kurban, sakapeung mangpaat sangkan bisa tetep sareng anjeun pamaén konci dina ngembangkeun profésional Anjeun. Lakukeun sangkan bakal ngidinan Anjeun pikeun nyambung jeung kolega Anjeun bari earning sayang maranéhanana.

Ladang tanpa keur otoriter

Perkara teu sabaraha penting maneh ngagem pamendak anjeun, tetep posisi anjeun sarta ulah aya serangan frontal kitu eta anjeun atanapi Anjeun panongton teu definitively ngandung gagasan Anjeun. trik ieu tetep sunda nétral sakuliah presentasi anjeun sarta ninggalkeun waktu panongton anjeun pikeun nyerna atanapi ngartos alesan anjeun. Mun aranjeunna sahingga relevan, panongton anjeun bakal ngakuan eta.

maca  Learning to nyintésis informasi, sagala trik keur meunang aya

Asserting pamadegan anjeun

Ku kontra, nampilkeun proyék Anjeun atanapi ideu anjeun dina bentuk patarosan sami sareng nyungkeun konfirmasi ti panyatur anjeun. Janten ulah dugi kana kasalahan ieu. Upami anjeun hariwang yén ideu anjeun sigana rada deet, tong nunjukkeun. Larangan "Kuring pikir" atanapi "mungkin" tina kosa kecap anjeun, pastikeun kecap anjeun ngagambarkeun total kapercayaan anjeun kana argumen anjeun.

Nyaho pamiarsa anjeun

Nyiapkeun nembak ucapan anjeun, diajar sateuacanna ngeunaan tipeu panongton pikeun saha maneh ngobrol. Nyaho ogé maranéhanana personalities, nilai, kabiasaan, pangabutuh jeung sajabana. Anjeun bakal nyaho naon nada pikeun ngadopsi di pasamoan atawa wawancara jeung pitch anjeun bakal leuwih hade gagal. pesen anjeun bakal leuwih gampang ditarima.

Milih ilustrasi kualitas

Leuwih ti éta, dalil jeung gagasan nu nuju bade maju bakal grounded dina pikiran leuwih gampang lamun maranéhna téh dirojong ku ilustrasi nu mere kasaksian relevansi. Nyiapkeun aranjeunna ogé dina format video, poto, formulir grafis, ieu bakal masihan beurat kana kecap anjeun. publik anjeun bakal gaduh tempoan jelas ngeunaan konsep anjeun, gagasan, saran atanapi observasi.

Hiji basa awakna positif sarta mastered

Tong hilap cocogkeun kecap anjeun sareng lampah anjeun pikeun ngajantenkeun presentasi anjeun pikabitaeun sareng nekenkeun dedikasi anjeun pikeun proyék anjeun atanapi ideu anjeun. Contona, ngadengdekkeun sirah anjeun ka arah panongton anjeun indikasi minat eupan balik ti anggota panongton. Di sisi anu sanésna, nyebrang panangan anjeun nunjukkeun yén anjeun ditutup ku ucapan éksternal.

maca  Rahasia pikeun email sareng surat profésional

Seuri nepi ka hadé ngayakinkeun

Simkuring tetep repeating leuwih sarta leuwih, seuri kusabab mesem nyaeta tepa. Ieu mangrupakeun kabiasaan alam na pingsan tina mahluk manusa nu arouses apresiasi tina pasangan Anjeun. Aya nu bakal lajeng alami. Jadi pikir seuri, pamanggih anjeun bakal leuwih fans ti sirah pamakaman.

Nampi kritik konstruktif

Inget yen proyék sagala mungkin gaduh lepat, euweuh deui anu sakuduna dituju janten sampurna. Sanajan kitu, ngidinan panongton anjeun ka anjeun nunjuk kaluar atawa ngabenerkeun nu nempokeun interest anjeun dina defending sorangan. Ku reformulating seratan disebutkeun dikirim, anjeun mastikeun pamahaman anjeun tina tungtutan sarta kaperluan maranéhanana. dangong ieu bakal mastikeun umum ngeunaan mahasiswa ITB anjeun ka pamanggih anyar jeung nengtremkeun ati jalma anu bisa pikir anjeun nyoba maksakeun pamanggih anjeun sorangan.

Témbongkeun minat batur ku nanyakeun patarosan

Naha panongton Anjeun Anjeun anjeunna bakal ngabulkeun interest na lamun, anjeun sigana tos rengse disegel jeung gagasan yén kolega Anjeun geus dibere saméméh anjeun? Masihan aranjeunna perhatian pinuh anjeun sangkan salila presentasi maranéhna yén maranéhna dina gilirannana masihan anjeun theirs ku cara timbal balik. Jang ngalampahkeun ieu, menta aranjeunna patarosan pertinent anu bakal mastikeun aranjeunna dipikaresep anjeun sarta ngahudangkeun silih hormat.

Nelepon interviewer anjeun ku ngaran

Urang ogé dicatet yén maranéhanana disebut ku ngaran kulawarga maranéhanana ngarasa dianggap. Memang urang ngarasa hiji pelesir tangtu lamun kami nelepon ku ngaran. Pikeun pangaruh ka jadi permanén, jadi teu ngawatesan diri ukur ka salam, lakonan hal nu sarua dina mangsa diskusi anjeun, euweuh urusan subjek. Ku kituna, anjeun nyarita langsung ka panelepon geusan ngaronjatkeun kakuatan anjeun Cipanas.

maca  Sopan dina email: Alat anjeun pikeun mekar

Némbongan janten ngadeukeutan ka interlocutor na

Sanajan hésé nampa dalil tina muhrim, sumawona percanten anjeunna. presentasi teh ngamungkinkeun pikeun megatkeun panghalang eta. Memang naon nu relevansi gagasan anjeun, pentingna proyek Anjeun diterangkeun, pasangan Anjeun salawasna ragu alesan anjeun anjeun tetep a muhrim total ka dirina. Saukur némbongkeun kumaha tipe jalma anjeun bakal ngakibatkeun konsensus a.

Ngayakinkeun pikeun ngabalukarkeun di nu yakin

Janten salaku ngayakinkeun sabisa, ngarojong ideu na alesan atawa subjék anu ngahudangkeun minat anjeun, tanpa ngabogaan "pikeun pretend. Memang jalma disabit ku sabab maranéhna ngarojong anu alami leuwih percaya diri sorangan. Ku kituna, eta bakal gampang ngayakinkeun panongton Anjeun upami Anjeun, Anjeun percanten pamendak anjeun, alesan atawa proyék.

Sahingga panongton pikeun assimilate pamanggih na lalaunan

Seni Cipanas ogé gumantung kana Anjeun vis-à-vis kasabaran panelepon atawa panongton anjeun ngeunaan pamahaman konsep Anjeun. Ulah nuluykeun kana jalur anu sarua lamun dina mimiti presentasi anjeun sarta argumen anjeun anjeun sigana unproductive. Memang keukeuh yén panongton Anjeun bisa ngahasilkeun éfék sabalikna mun gawang Anjeun. Pikeun nyegah interlocutor anjeun henteu nutup éta, masihan diri waktuna ngarobah atawa ningkatkeun.

Ogé, ngayakinkeun batur, anjeun kudu nyaho manehna keur hadé adaptasi ucapan-Na. Ningkatkeun Bagi emosi anjeun anjeun pasti bakal Cope jeung rupa interventions of panongton Anjeun. Latihan rutin arah ieu, anjeun bakal datangna pasti di loba hasilna leuwih.