Nyitak Friendly, PDF & Email

Rumus sopan pikeun alamat pangawas

Dina konteks profésional, eta bisa lumangsung yén urang ngirim a pos ka batur sapagawean dina tingkat hirarki anu sarua, ka bawahan atawa punjul. Dina boh bisi, frasa sopan dipaké teu sarua. Pikeun nulis ka punjul, aya rumus sopan santun diadaptasi. Lamun dipigawé salah, bisa sigana rada discourteous. Dina artikel ieu, manggihan rumus sopan dipaké pikeun ngawas.

Iraha ngamodal

Nalika nyarios ka jalma anu pangkat hierarki anu langkung luhur, urang umumna nganggo "Mr." atanapi "Ms". Pikeun némbongkeun tinimbangan pikeun interlocutor anjeun, éta sasaena ngagunakeun hurup kapital. Henteu masalah naha sebutan "Tuan" atanapi "Nyonya" dikandung dina bentuk banding atanapi dina bentuk ahir.

Salaku tambahan, disarankeun ogé nganggo hurup kapital pikeun nunjuk nami anu aya hubunganana sareng martabat, gelar atanapi fungsi. Ku kituna urang bakal nyebutkeun, gumantung kana naha urang nulis ka diréktur, rektor atawa presiden, "Tuan Diréktur", "Tuan Rektor" atawa "Tuan Presiden".

Jenis sopan santun pikeun nyimpulkeun email profésional?

Pikeun nyimpulkeun email profésional nalika ngahubungi pengawas, aya sababaraha rumus anu sopan. Nanging, émut yén rumus sopan dina tungtung email kedah cocog sareng anu aya hubunganana sareng telepon.

Janten, anjeun tiasa nganggo ekspresi anu sopan pikeun nyimpulkeun email profésional, sapertos: "Punten nampi Bapak Diréktur, ekspresi parasaan abdi anu dibédakeun" atanapi "Punten percanten, Bapak Pupuhu sareng CEO, dina ekspresi hormat kuring anu jero ”.

maca  template email ka ngabales pamundut pikeun informasi ti punjul

Pikeun tetep pondok, persis sakumaha struktur surelek profésional nyarankeun, anjeun ogé tiasa make ungkapan sopan sejenna kawas: "Salam". Éta mangrupikeun rumus anu santun anu mangpaat pisan pikeun lawan tutur atanapi koresponden. Éta jelas nunjukkeun yén anjeun nempatkeun anjeunna di luhur scrum saluyu sareng statusna.

Sajaba ti éta, penting pikeun nyaho yén sababaraha éksprési atawa ekspresi sopan santun anu patali jeung ekspresi parasaan kudu dipaké kalawan wijaksana hébat. Ieu kasus lamun nu ngirim atawa panarima téh awéwé. Sasuai, hiji awéwé teu disarankan pikeun nampilkeun parasaan dirina ka lalaki, sanajan supervisor na. Tibalikna ogé leres.

Nanging, sakumaha anu anjeun bayangkeun, ekspresi sopan sapertos "Hatur nuhun" atanapi "Hatur nuhun" kedah dihindari. Sabalikna, aranjeunna dianggo diantara kolega.

Nanging, sanés sadayana ngeunaan ngagunakeun rumus anu sopan kalayan leres. Anjeun oge kedah nengetan husus ka ejaan jeung grammar.

Sajaba ti éta, singketan kudu dihindari, sakumaha ogé ekspresi erroneous tangtu kayaning: "Kuring bakal ngahargaan eta" atawa "Punten nampi ...". Gantina, eta leuwih hade ngomong "Kuring bakal ngahargaan eta" atawa "Punten nampi ...".