Dina kursus ieu, anjeun bakal diajar atanapi ningkatkeun kaahlian dasar anjeun nganggo parangkat lunak Word. Sareng khususna dina:

- Kadali paragraf.

- Spasi.

- Kecap konci.

- pormat téks.

- Éjahan.

Dina ahir kursus, anjeun bakal tiasa nyerat sareng pormat dokumén kalayan gampang.

Pituduh ieu ngagunakeun basa anu sederhana, jelas anu tiasa kahartos ku saha waé.

Microsoft Office Word

Word mangrupikeun produk unggulan tina suite Microsoft Office. Ieu mangrupikeun salah sahiji program anu paling sering dianggo pikeun nyerat dokumén téks sapertos surat, resume sareng laporan. Dina Word, anjeun tiasa pormat dokumén, nyieun neruskeun, otomatis nangtukeun nomer kaca, grammar bener jeung éjahan, nyelapkeun gambar jeung leuwih.

Pentingna penguasaan serius Microsoft Word

Word mangrupikeun tulang tonggong tina suite Microsoft office. Sanajan kitu, eta Sigana leuwih gampang ti éta, sarta pormat kaca basajan tanpa kaahlian diperlukeun bisa jadi nyeri sirah nyata.

Kinerja Word saluyu sareng kamampuanana: pamula Word tiasa nyiptakeun dokumén anu sami sareng ahli, tapi bakal nyandak dua jam deui.

Nampilkeun téks, lulugu, catetan kaki, pélor, sareng parobihan tipografi dina manajemén atanapi laporan téknis anjeun tiasa gancang-gancang nyéépkeun waktos. Utamana lamun anjeun teu bener dilatih.

Kasalahan leutik dina dokumen anu eusina kualitas luhur tiasa ngajantenkeun anjeun siga amatir. Moral carita, familiarize diri jeung pamakéan profésional Kecap gancang-gancang.

maca  Ngabiayaan palatihan anjeun: rumus pikeun unggal anggaran

Upami anjeun anyar kana Word, aya sababaraha konsép anu anjeun kedah terangkeun.

  • Bar aksés gancang: wewengkon leutik lokasina di belah kénca juru luhur panganteur dimana fungsi tos dipilih dipintonkeun. Ditingalikeun sacara mandiri tina tab anu kabuka. Éta ngandung daptar fungsi anu sering dianggo anu anjeun tiasa ngonpigurasikeun.
  •  Header jeung footer : Istilah-istilah ieu nujul ka luhur sareng handap unggal halaman dokumen. Éta bisa dipaké pikeun ngaidentipikasi jalma. Header biasana nunjukkeun jinis dokumén sareng footer jinis publikasi. Aya cara pikeun nampilkeun inpormasi ieu ngan ukur dina halaman mimiti dokumen sareng otomatis nyelapkeun tanggal sareng waktos…
  • Macros : Macros mangrupakeun runtuyan lampah nu bisa dirékam sarta diulang dina paréntah tunggal. Fitur ieu ngamungkinkeun anjeun langkung produktif nalika ngarengsekeun tugas anu rumit.
  • Modél : Teu kawas dokumén kosong, témplat geus ngandung pilihan desain jeung pormat. Ieu ngaheéat waktos berharga nalika nyieun file ngulang. Anjeun tiasa damel sareng data sareng ngarobih presentasina nganggo témplat anu tos aya tanpa kedah pormat.
  •  tab : Salaku panel kontrol ngandung angka nu gede ngarupakeun Paréntah, ieu dikelompokeun dina tab tematik. Anjeun tiasa nyiptakeun tab anjeun nyalira, tambahkeun paréntah anu anjeun peryogikeun, sareng namikeun naon waé anu anjeun pikahoyong.
  • Silsilah : Pilih pilihan ieu upami anjeun hoyong nunjukkeun file ka jalma sanés. Ku cara ieu, anjeun tiasa sacara gampil nyiptakeun watermark sareng inpormasi dokumen dasar sapertos judul sareng nami panulis, atanapi ngingetkeun yén éta mangrupikeun draf atanapi inpormasi sénsitip.
  •  Surat langsung : Fungsionalitas ieu nujul kana pilihan anu béda (dikelompokkeun dina judul) pikeun ngagunakeun dokumén pikeun komunikasi sareng pihak katilu (konsumén, kontak, jsb.). Fitur ieu ngagampangkeun pikeun nyieun labél, amplop, sareng email. Bisa dipaké dina kombinasi jeung batur, contona pikeun nempo atawa ngatur kontak jadi payil Excel atawa kalénder Outlook.
  • Révisi : Ngidinan Anjeun pikeun nempo dokumén individual atawa babarengan. Khususna, ieu ngamungkinkeun anjeun pikeun ngabenerkeun kasalahan éjahan sareng grammar sareng ngarobih dokumén.
  •  pita : bagian luhur panganteur program. Ieu ngandung paréntah paling diaksés. Pita tiasa ditampilkeun atanapi disumputkeun, ogé disaluyukeun.
  • kaca break : Pungsi ieu ngidinan Anjeun pikeun nyelapkeun kaca anyar dina dokumen a, sanajan kaca nu keur dipake dina teu lengkep tur mibanda loba widang. Anjeun tiasa nganggo éta, contona, nalika anjeun réngsé hiji bab sareng badé nyerat anu énggal.
  • Seni pinter : "SmartArt" mangrupikeun sakumpulan fitur anu diwangun ku rupa-rupa bentuk anu siap-siap anu anjeun tiasa ngeusian ku téks kalayan gampang nalika damel dina dokumen. Éta ngahindarkeun panggunaan pangropéa grafis sareng janten idéal pikeun damel langsung di lingkungan Word.
  • gaya : Setel pilihan pormat anu ngamungkinkeun anjeun milih gaya anu ditawarkeun ku Word sareng nganggo fon, ukuran font, jsb. geus ditangtukeun.
maca  Ngokolakeun pamikiran kritis sareng kreativitas ku patarosan

Nuluykeun maca artikel dina situs aslina →