Nyitak Friendly, PDF & Email






Panyambung logika pikeun panulisan propésional anu hadé

Anjeun panginten nyerat puluhan email sadinten. Nepi ka ayeuna, pikeun anjeun, nulis utamana éjahan, tata basa, konjugasi. Sanajan urang diajar unggal poe. Ieu sanés dimana anjeun badé museurkeun usaha anjeun ayeuna. Nalika anjeun nyiapkeun a email, laporan atawa leuwih umum sagala jenis tulisan. Anjeun gaduh kesan yén aya anu salah. Hal saeutik ieu leungit nu urang manggihan dina dokumén resmi, koran, buku. Kekecapan, runtuyan kecap, pamakéan éksprési anu jadi ciri jalma anu ngawasa seni nulis. Mimitian ngaréformasi tulisan anjeun kalayan ngagunakeun panyambung logis anu langkung stabil tibatan anu biasa.

Konektor logis pikeun naon?

Ieu sababna, kumaha, kumaha ogé, kontrasna, dina cara ……. Konektor logis nyaéta kecap anu kedah dianggo pikeun nyusun téks. Utamana pikeun nekenkeun hubungan logis antara sababaraha unsur téks anjeun, tina kalimat. Naon sababna ngakibatkeun akibat sapertos kitu. Kajadian naon anu ngamungkinkeun pikeun ngahontal tujuan sapertos kitu. Pamakéan kecap ieu ngamungkinkeun kalimat anjeun dikaitkeun ku cara anu harmonis. Saha waé anu maca anjeun bakal ngartos kecap anjeun sacara teu jelas.

Tingkat basa pikeun digunakeun

Sanaos kitu, logika sareng éjahan téks anjeun teu sampurna. Tiasa waé pengulangan anu sistematis tina kecap anu sami. Sanaos kitu, masihan katingal kasar. Maka anjeun kedah maca deui téks anjeun bakal diganti contona tapi ku: kumaha oge, di sisi séjén, jsb. Anggo jagung tangtosna henteu lepat nyalira. Sanaos sadayana, panggunaan konektor anu ngagaduhan daptar anu langkung didukung. Langsung nambihan touch anu langkung disaring, langkung propésional kana téks anjeun. Ragam kosa kata anjeun dibarengan ku kecap linier anu ngalir jauh tanpa pengulangan sakedik. Kami pastina bakal ngamajukeun pangiriman anu saé pikeun inpormasi anu anjeun pikahoyong disebarkeun.

maca  Templat surat akun tabungan waktos kanggo diunduh

Daptar konektor logis pikeun konsistén téks anu langkung saé

Ieu daptar konektor anu tiasa dianggo dina email, laporan sareng tulisan sanés. Ku cara nanganan sacara ati-ati anjeun bakal ngagampangkeun maca sareng ngarti kana téks anjeun. Jelas yén ideu anu saé, anu moal dipikagaduh, bakal gancang dipohokeun ku atasan anjeun.

 

Kusabab

Dina hal ieu

Disayogikeun éta

Sabalikna

Beda sareng di

Ditungtungna

Kanyataanna

Kacuali

Upama éta

Tingali langkung sakedik

Janten

terus

waktu

Saatos éta

Jaga-jaga

Au kontén

Sabalikna

oge

Cukup pisan pikeun nyatakeun éta

Istilah sanésna

Lain

sanajan

Ieu sababna kunaon.

Ieu naha

Maksudna ngomong

mobil

Ngalakukeunana

Ieu kalebet

Cependant

Ieu naha

Saolah-olah

siga

Teu kawas

Timana

Mimiti

Dina hal éta

Dina desain ieu

Dina sudut pandang ieu

Umumna.

Dina kanyataan

Di sisi anu sanésna

Tina sudut pandang ieu

Kanyataan

Nya kitu ogé

Dina cara nu sami

deui

deui

Dina pandangan heula

Jadina.

Salaku tambahan

Ti saprak éta

Geuwat saatos

kituna

Kusabab

Salami

Épéktip

Ogé

Dina ieu

Jelas

di kacindekan

Akibatna

Béda jeung

Akhirna

Kadua

nyaan

Kanyataanna

dina umumna

Dina oposisi pikeun

Salaku tambahan

Khususna

dina prakna

Di tempat munggaran

Kusabab

Dina kanyataanana

Di sisi anu sanésna

Dina jumlah

Ku nuturkeun hipotesa ieu

Dina tiori

tungtungna

Satuluyna

Diantara anu sanésna

Et

Sanaos

Atuh ka

Idéalna

maca  Paké CCI ogé dina email

Sabalikna

deui

deui

malah lamun

Nanging

Sanaos kitu

Utamana

Or

Par ailleurs

Ku ngabandingkeun

Ku sabab kitu

Salaku conto

Ku oposisi

margi

Langkung umum

Langkung khususna

Langkung tepatna

Nanging

Ngamimitian

dicindekkeun

Intina

Tuang

Disayogikeun éta

firstly

terus

Kusabab

iraha

Quoique

Kacuali

Jadina

Si

Upami henteu

Tandis que

Sedengkeun

Sapertos

Tout d'abord

Mimiti

Sadaya sami

Nanging